Teller

vrijdag 10 februari 2012

10022012

Ik ben aan de late kant, heb ook niets te vertellen. Hoop later op de dag hier weer te zijn, moet nu gaan. Oh ja, de weekmarkt in Zuidbroek is vanaf vandaag op het dorpsplein voor de nieuwe supermarkt.

35 opmerkingen:

  1. Goedemorgen. Een prima ontwikkeling Appie. Het was mij altijd een doorn in het oog dat de weekmarkt achteraf verscholen bij de Broekhof zat. Een markt moet op zicht locatie gehouden worden.Dat trekt klanten!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Goedemorgen,

    Is de markt wel te vinden tussen de vele geparkeerde bestelwagens die er de hele week al staan?

    BeantwoordenVerwijderen
  3. JK, de kleuren van bakkerij stoepje vallen altijd op!
    Ze maken deel uit van het kleuren palet op de weg.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. goedenmorgen...

    eindelijk weer es tijd om te kleppen in de kroeg....

    chris, heb van je dochter gehoord van de week, ook van ons veel sterkte gewenst!!!

    en ja, de markt voor de deur, ziet er levendig uit en een supermarkt die dinsdag opengaat, heerlijk, niet meer in de auto voor mijn boodschappen, wat een tijdwinst...wel vervelend dat de ingang heeeleeemaal aan de andere kant zit, eind duwen met de kar naar huis...;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Bloem, wil je het gemakkerlijker hebben? Misschien kun je het ook thuis laten bezorgen, hoewel =======.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. goh, wim, daar had ik nog niet eens aan gedacht ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Mogguh lui!

    Echterooie Chris, hoe gaat het met de meiden?

    Bloemetje, krijg je dan een eigen karretje? Mooi versierd ;)

    Ben nog best wel broos na het verhaal van Chris' dochter en die andere meiden. Onze oudste is thuis om hier het een en ander te doen en uiteraard kwam het ter sprake. Ook zij heeft wel meegemaakt dat een gast te veel gedronken had, zijn dinnetje thuis bracht en vervolgens een jaar lang kon gaan revalideren. Karin hoorde van het ongeluk 's-avonds op de sportschool; een dochter van de bar-dame van oxy was helemaal overstuur langsgekomen omdat het vriendinnen van haar waren.
    Wat ons opviel is dat er de laatste jaren hier "om de hoek" zoveel jonge doden zijn: Het Pinksterdrama in Zuidbroek, de twee meisjes uit Wildervank. ik meen vorig jaar ook een meisje uit Veendam en nu weer dit verdriet. Voor een vlekje in licht bewoond Nederland zijn dat er verdomd veel. Zou dat komen omdat "onze" jeugd al eerder met een auto over akkers en zo ploegen, met een trekker rijden of iets van dien aard?
    Rijles met 16 is dus geen oplossing: ik neem aan dat alle 3 chauffeurs (kan ze geen moordenaars noemen...) een brommer en-/of autorijbewijs hadden?

    Ik wens iedereen een fijne dag en een gezond thuiskomen van geliefden!

    BeantwoordenVerwijderen
  8. JiP, hoef geen eigen karretje,neem het in gebruik genomen karretje mee naar huis, leeg het karretje en breng het netjes terug....gaat sneller dan boodschappen in doosjes of krat doen, zwaar tillen en/of wrsch 2X lopen als ik pech heb.....wordt door ega dan even als ma flodder bestempeld, maar so be it...:-)

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Goedemorgen.

    Ik had gisteren ook een soortgelijk vraagstuk willen plaatsen. Komen dit soort ongevallen in onze regio meer voor of krijg je die van andere gebieden gewoon minder mee?
    Of is het puur een ongelukkig toeval?

    Ik weet dat er ook in het Westerkwartier (in de buurt van Grootegast) verhoudingsgewijs veel ongelukken gebeuren op de smalle wegen tussen de landerijen. Daar is er vaak drank in het spel en is het meestal 's nachts.
    Ik heb niet het idee dat er bij ons altijd drank in het spel is, wel zijn het altijd jeugdige, mannelijke, bestuurders.

    Het verlagen van de rijlesleeftijd ben ik dan ook geen voorstander van. Zou van mij naar 20/21 mogen.

    Ik heb ook best te doen met de ouders van de jongen die de dood van zo'n meisje op het geweten heeft.

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Bloem, zo deden wij het ook bij de vorige supermarkt. Maar toen lag er asfalt. Of het over de klinkertjes nog acceptabel gaat straks (rammel, rammel, rammel)....

    De afstand is voor ons wel korter geworden :)

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Chris.............10 februari 2012 om 10:47

    Goedemorgen, sorry voor de melding van de spookrijder…. Tegen de avond kreeg ik tel. van de politie dat het niet mogelijk was van een spookrijder de sporen kwamen vanuit Scheemda en echt niet anders, ik was in de veronderstelling door wat mijn dochter had gezegd op de verkeerde invoegstrook was gereden dus was zij wel in de war met Groningen. Zij kan zich in bepaalde vlagen iets herinneren, maar nadat hij afslagen moest naar rechts moestafslagen is het bij haar gewoon weg, en hopen dat het in de toekomst weer terug gaat komen.
    Gelukkig gaat het redelijk goed met m’n dochter zij wil vandaag onder begeleiding van m’n ex haar partner met een stel meiden even naar W.P. naar de stille hoek een fotootje te gaan plaatsten en vervolgens naar Lotte’s moeder, omdat daar Lotte ligt opgebaard……..
    Het ander meisje lag gisteravond nog in het ziekenhuis, het gaat met haar ook redelijk.
    Wat ik gisteren begrepen heb zal Lotte a.s. dinsdag begraven worden in Apeldoorn en ik zal aansluiten bij m’n dochter wat zij ook gaat wensen , ik heb gisteren voorgesteld om een laatste groet voor Lotte te gaan doen onder mijn schouders……..
    Tja wat de chauffeur aan gaat hij was in ieder geval een bekende van de politie.

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Ik begrijp wat je mee bedoelt Jan, zoals ik denk komt het in iedere regio voor en natuurlijk komt het door onervaren chaufeurs met of zonder drank of drugs. En mijn mening is voor chaufeurs vanaf 16 onder begeleiding van een chaufeur ouder dan 27jr. met min. 5jr.rijervaring er toch wel mee door gaat, want dan kun ja als chaufeur hem of haar vertellen wat er allemaal mis kan gaan en daarom een rijbewijs eerste jaar alleen onder toezicht met het bovenstaande, maar goed niet iedereen kan dit betalen natuurlijk en dit is best wel jammer.

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Bij zulke drama's schieten woorden mij tekort. Inderdaad zijn er plaatsen in Nederland waar zulke ongelukken vaker voorkomen. Een optie zou kunnen zijn dat de jongeren alleen maar in auto's mogen rijden met een beperkte kw. Dit was ook zo het geval met motorfietsen. Een beginnen de motorrijder mocht niet op een motorrijden met meer als ... kw's
    Hoe het nu is weet ik niet. Als ik de opgetunde golfjes en hondatjes zie, waarbij op het onderhoud wordt bespaard, dan kan het niet anders dat ze weleens met de vangrail of boom in aanraking komen.

    BeantwoordenVerwijderen
  14. het zijn vaak de jongeren idd, die nog ergens indruk mee willen maken...., helaas zie ik te regelmatig ook een 40+ in zijn opgekalervaterde merk huppeldepup de pijpstraat doorjakkeren, terwijl zijn dochter (20+) erg netjes rijdt, hier tenminste wel.

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Op de fiets Wim lijkt mij een ook goed alternatief, hoewel lopen een prima optie is. Wat vroeger begon met een brommetje is zo langzamerhand uitgegroeid tot een blinkcultuur van ongekende weerga.
    Enige vergelijking met het vuurwerkgebeuren gaat zeker niet mank, steeds gekker en steeds zwaarder. Tja en dan de drank, ondanks alle alarmkreten van de behandelende artsen vinden velen (en hun ouders) het klaarblijkelijk normaal om thuis eerst even in te drinken en dan huppekee de lonkende wereld in. O ja, leeftijd speelt vandaag de dag geen enkele rol. Het devies is vrij simpel "moet kunnen".

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Bloem, toch geen BMW uit Meeden ;?

    Tja, indruk maken, dat kun je de jeugd niet kwalijk nemen. Het gaat niet alleen om een deel van de jongens maar ook de meiden die er rondom lopen. En laten we eerlijk, verreweg het merendeel van ons wil op het een of andere moment op de een of ander indruk maken. Gaat meestal goed maar als je een borrel moet betalen voor iedere 40+ man die indruk probeert te maken op veel jonger vrouwvolk ben je al gauw failliet.

    En wat motorvermogen en zo betreft: deze boomklever had geen rijbewijs dus waarschijnlijk al helemaal geen interesse in regels en wetten. Het idee dat ze een x-periode alleen onder begeleiding mogen rijden is ook een optie maar nauwelijks haalbaar; ik zie het bij ons, ze overschatten dingen die ik soms ook overschat. Of onderschat. Mijn voordeel is 35 jaar rijbewijs en dik meer dan een miljoen kilometers; dan is het de ervaring die helpt. Aan de andere kant merk je wel dat je lichaam anders, en trager reageert. 's-Nachts met 220 over de weg rijden zie ik mezelf niet meer doen. De maximale 180 van het blauwe gevaar is ook wel aardig mijn limiet.

    Chris, ik wens je straks veel wijsheid en sterkte toe bij de bezoeken waar iedereen nachtmerries over krijgt. Als je er behoefte aan hebt, je weet waar ik woon!

    BeantwoordenVerwijderen
  17. http://www.weblogvanjou.nl/?p=295#comment-998

    BeantwoordenVerwijderen
  18. Ach waar zeur ik over gewoon doen Chris mss zijn er wel mensen die het niet voor elkaar krijgen met kopieeren en plakken:
    Tja wat de chauffeur aan gaat wat ik geschreven had staat hij bekend bij de politie, waar het mij over gaat is dat hij zoals ik gehoord heb een auto op z’n naam staat iets wat ik mij niet kan voorstellen ten minste niet zonder rijbewijs of een familie lid o.i.d die deze auto op naam heeft staan , want deze auto is wel verzekerd en belasting betaald ik heb het kenteken na getrokken bij rdw, hij zou bekend staan voor drugs dat is iets wat mij totaal niet aanstaat ook al zou hij af en toe een joint roken….maar zoals ik denk zal het wel meer als een joint zijn anders sta je niet bekend bij de politie. En dan het verhaal dat hij was opgefokt door een Duitser, hij reed als een idioot slingerend over de rijbaan om te laten zien dat hij wel kon auto rijden?, dat ik verhalen gehoord heb over kleven? Dit terwijl alle kinderen verschrikkelijk bang waren bij hem in de auto terwijl Li…… heeft gezegd je hebt gelijk rij eventjes rustig je hebt gelijk smeekte zij hem……….. Niemand moet mij gaan vertellen dat dit in mijn ogen op wat voor manier goed te praten is, zoals ik denk moet dit figuur echt never nooit meer enig voertuig mogen gaan besturen…… ik hoorde gisteravond aan dat hij medeleven heeft? Ja dat zegt men, maar dit is voor mij te laat, want je kan niemand die overleden is weer tot je midden roepen.
    Ik hoor de uitspraak al enige maandjes cel, tien jaar rij ontzegging en dit terwijl hij nu ook zonder rijbewijs auto bestuurd heeft en dit jongetje heeft hulp nodig…… is dit een recht systeem? Nee beste mensen hier trap ik niet in, tenminste ikke niet!
    Tja dit is en blijft mij mening of er moet iemand gaan proberen om mijn mening te gaan veranderen.

    BeantwoordenVerwijderen
  19. @jp, nee geen bmw...bestuurder is ook nog geen 40+

    BeantwoordenVerwijderen
  20. ik dacht al, maar nu valt het kwartje.

    BeantwoordenVerwijderen
  21. Temidden van zoveel ellende boosheid en verdriet doen we elk zoals altijd ons ding. Je staat er bij stil, je bezint je een moment en er komt geen eind aan wat allemaal te binnen schiet.
    Zo heb ik gisteren en vandaag m'n oude ambacht weer opgevat: roggebrood bakken. Per stuk 1200 gram voor 2 euro.
    Morgenochtend komt het verse roggebrood om 08.00 weer dampend uit de oven.

    BeantwoordenVerwijderen
  22. ok Nanno en ALs ik belangstelling heb?

    Chris sterkte de komende tijd , de lauwerstocht wel gereden?

    fijn voor Zuidbroek dat er weer een supermarkt open is per Valentijnsdag...

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Even langs komen Martje.

      Verwijderen
    2. waar? moet wel werken eerst morgen...

      Verwijderen
    3. Nee Martje, ik kon het niet opbrengen om er aan mee te doen...echt teveel aan m'n hoofd......, ik doe niets anders als nadenken ik wil erg graag een oplossing van iemand anders horen, maar ik betwijfel of ik een goede oplossing krijg te zien ben echt bang van niet.....

      Verwijderen
    4. Oplossingen zijn er een twee drie niet Chris, het enige wat je kan doe is er voor je dochter te zijn meer niet, die telt alleen op dit moment en moet een zeer zware periode mee maken nu .......

      Verwijderen
    5. Nog een reden Nanno om elkaar binnenkort eens in de ogen te zien. Moet ik roomboter en stroop meenemen ?

      Verwijderen
    6. Oudelaan 1 Zuidbroek Martje

      Barteld, kaas of leverworst, stroop of komijne, verrukkelijk die smaak.

      Verwijderen
    7. Ik weet het Martje het enige wat ik hier op z'n afstand kan zeggen is dat ik samen met de vrouw met wie ik verschrikkelijk veel van hou en mee getrouwd ben op een afstand zit van z'n 70 km. mss zou je gelijk hebben als ik naast haar zou wonen maar dit is gewoonweg niet zo, ook m'n vrouwtje heeft 3 kid's en ook hier zal ik rekening mee moeten houden......en zo vult ieder mens in z'n op zijn manier, yep ik weet het niet gaan scheiden dat is de beste oplossing, maar ik spreek uit ervaring tenminste ik denk dat ik dit wel mag zeggen als je niets anders hebt dan ruzie ja echte ruzie zoals mijn gedachte gaat dan stel ik echt voor om te gaan scheiden en echt niet anders, maar dan weet ik als geen ander als je op zoek gaat naar iemand anders die mss wel heel goed of beter gezegd die perfect bij jou past en ik ben hier in Visvliet terecht gekomen ook al had zij tien kid's gehad dan zou ik bij haar passen het gaat hier om gevoel bij elkaar gelukkig voelen en dan echt zonder ruzie...
      Dit is mijn gedachte en zal altijd mijn gedachte blijven, als je dit hebt mag iedereen van geluk spreken.

      Verwijderen
  23. Noordbroek - Twee personen zijn vrijdagmiddag op de Scheemderstraat in Noordbroek gewond geraakt bij een éénzijdige ongeval. Door een nog onbekende oorzaak botste de auto op een tweetal boompjes en kwam vervolgens op het ijs van de naast gelegen sloot tot stilstand.
    Ondanks dat het tweetal gewond is geraakt, hebben ze nog erg veel geluk gehad dat het voertuig niet door het ijs is gezakt. Een bergingsbedrijf heeft de zwaar beschadigde voertuig van het ijs gehaald. Beide slachtoffers zijn naar het ziekenhuis gebracht.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik heb zojuist gelezen Martje zo te zien is het goed afgelopen...ja en nu de vraag wie is de volgende.....

      Verwijderen
  24. Chris (echte Rooie) er zijn geen woorden of oplossingen voor het verdriet, de angst, de spanning en de woede...

    Anderen zeiden het al: wat telt is je dochter, zij heeft ouders nodig die naast/voor en achter haar staan, zij zullen nu sterker moeten zijn dan zij...

    Vergelding? Begrijpelijk, maar haalt niets terug en helpt het andere meisje en de ouders op dit moment niet verder, misschien later...

    Mijn schrik staat tot in geen enkele vergelijking tot jouw angst/verdriet/boosheid... Hou je taai!

    Lian

    BeantwoordenVerwijderen
  25. Ja Lian ik begrijp wat jij hebt geschreven..., ik sta echt voor iedereen klaar ja echt voor iedereen, maar soms kan iemand een fout maken tuurlijk alles kan maar iemand zo iets kan aan doen ja echt sorry dit kan ik gewoonweg niet plaatsten.....En tuurlijk sta ik ten aller tijden klaar voor m'n kid's en voor Agatha's kid's wie mijn hulp ook nodig zal hebben, ik weet het Jessica, Jordy en m'n oudste zoon Jhonny en partner en dochter zullen mij nodig hebben, maar vergeet één ding niet als zij mij nodig hebben sta ik binnen een half uur bij hun op de stoep....., yep sorry meer krijg ik niet uit m'n ehhhh yep keel.

    Chris een echte rooie.

    BeantwoordenVerwijderen