Teller

donderdag 9 februari 2012

09022012

It geat troch! Er is met de inrichting begonnen van de nieuwe supermarkt in Zuidbroek. Kreeg daar een foto van binnen, die ik de titel zou willen meegeven: Er is licht in de duisternis! Maar het licht moet ook in de toekomst blijven branden, dus ......

Doe uw dagelijkse boodschappen aan de Spoorstraat,
voordat de supermarkt Zuidbroek andermaal verlaat!

21 opmerkingen:

  1. Ja Jan nu wel, m'n dochtertje leeft wel, maar haar hartsvriendin........, meer ga ik nu niet zeggen het is nu al 4 uur net terug.......tranen springen mij in m'n ogen van echte woede zo verschrikkelijk boos wordt ik om deze gast......

    http://112groningen.nl/Groningen/nieuws/17415/16-jarig-meisje-overleden--3-gewonden-video.html

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. sterkte Chris, moest direct aan je denken en ken Jessica alleen van gezicht, als buurmeisje van mijn vriendin Anja.....

      Ja boos mag je zijn ..... net een dag 16 grrrrrr.

      Verwijderen
    2. Shit jongen, ik wens jullie heel veel sterkte.

      Verwijderen
  2. Goedemorgen, fijn dat de supermarkt binnenkort open gaat, is er al een openingsdatum bekent?

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Mogge,

    Volgens horen zeggen, 14 februari gaat de supermarkt open.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Goedemorgen,even in haken op de opening. Ik las dat de markt tegenover de supermarkt komt, dit plaatje nodigt uit om ons zuur verdiende geld hier uit te geven.Chris, het doet mij ook denken aan de gebeurtenis in Uiterburen. Door jonge overmoed gebeuren er zulke dingen.Sterkte voor allen die dit treft.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Chris N., ik begrijp uit jouw woorden dat jouw dochter het meisje uit Menterwolde is dat zwaargewond naar het ziekenhuis is gebracht.

    Hoe klein kan de wereld zijn, gisteren nog zei ik "de familie zal wel niet in het Peerd komen"

    Feitelijk zijn dit al veel te veel woorden, want hier zijn eigenlijk geen woorden voor.
    Chris, maar ook alle andere familie, vrienden en betrokkenen heel veel sterkte!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Frans/Wim,

    Stadsrechten.
    Of plaatsen stadsrechten hebben gekregen of niet doet natuurlijk eigenlijk niet meer ter zake, belangrijker is of men stadsrechten/stadse-rechten uitoefend(e).

    De stad Groningen zijn waarschijnlijk nooit echt stadsrechten verleend, men heeft zich die toegeëigend door zich los te maken van haar Leenheer (de Bisschop van Utrecht) en zich vervolgens beroepen een vrij (Rijks-stad te zijn.
    Uiteraard heeft men meermaals verzocht te letterlijk bevestigd te krijgen.
    In 1301 heeft de Bisschop Utrecht het geclaimde stadrecht erkend (maar later is dat door opvolgers weer herroepen en bestreden omdat de Bisschop had erkend dat als Groningen rijksrechten had dat hij dit zou respecteren, maar 'Stad' had die rechten niet)...
    uiteindelijk is het Groninger stadzijn de-facto erkend van o.a. Karel-V die als Rooms-Keizer heeft nagelaten de Groningers de Rijkskeizerskroon op het wapen te ontnemen en te verbieden, waarschijnlijk was hij maar wat blij de stad eindelijk in z'n macht te hebben.

    Volgens de definitie van Stadsrechten binnen het Koninkrijk werden Groningen en Appingedam "Stad" en de fortresssen Winschoten en Delfzijl "Vlek" en werden ook zij in de praktijk aangeduid als stad in 1825 werden zij officieel "Stad".
    Na de Belgische afscheiding (die deels ook had te doen met zaken als historische stadsrechten waarin de Koning niet mocht treden) werden in de nieuwe democratische grondwet van Thorbecke de stadsrechten niet zo zeer vernietigd maar als van geen bijzondere waarde meer beschouwd en waarschijnlijk niet eens meer ge-/be-noemd.

    Dat historische stadsrechten dus niet meer kunnen worden uitgeoefend is van historisch grote betekenis als je bedenkt dat de aanleiding van onze zelfstandigheid als Staat mede (zo niet grotendeels) is terugtevoeren op het feit dat Fillips-II de privilegiën van velen (m.n. Hollandse, Vlaamse en Brabantse steden) met voeten trad en deze steden derhalve reden genoeg hadden zich bij de opstandelingen aan te sluiten.
    Blijkbaar was erna de Franse tijd voor de stadsbeturen geen reden meer in opstand te komen tegen de koning tioen deze feitelijk veel verder ging dan Fillips-II ooit had durven dromen...,
    mooi heh, zo'n democratische grondwet.

    Overigens is ook Den Haag een speciaal geval.
    Dat kreeg uiteidelijk Stadsrecht van Konijn Lodewijk...,
    en aldus erkende stadrechten werden nietig verklaard nadat de Fransen (die de stadrechten grotendeels al hadden afgeschaft) waren verdreven. Door Willem I werden vervolgend de historische stadsrechten (van voor de Bataafse Revolutie) weer erkend en mochten alle steden zich weer stad noemen, maar Den Haag dus niet (maar dat deed het wel en doet het nog steeds). Williem-I heeft vervolgens nagelaten Den Haag (formeel) opnieuw stadrechten te schenken (die hij Delfzijl en Winschoten dus wel gaf) en dat bleek feitelijk pasbij de afschaffing van het formele stadsrecht in 1848.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Jan, er is een theorie dat iedereen op de wereld maximaal zes andere personen van je verwijderd is. Een van die zes ken je al.

    In alle eerlijkheid, ondanks zo'n 35 jaar rijervaring achter de wielen, ook ik maak nog fouten maar door mijn ervaring kan ik ze "oplossen" (en natuurlijk meestal vermijden!)

    Maar ja, zonder rijbewijs rijden is natuurlijk een paar graadjes erger alhoewel, misschien was hij geslaagd en ging hij vast rijden. Of het was ingenomen. In alle gevallen hebben een hoop mensen gisterenavond veel ergere dingen meegemaakt dan het schaatsgeleuter...

    Maak er ondanks alles en mooie dg van en voor inspiratie geeft ik graag de speakers aan http://www.youtube.com/watch?v=9Eoq1TR6TM0

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Goedemorge,wat zal ik schrijven..beter van niet..., maar ik zal wel moeten een ventje zonder rijbewijs voor anderhalfuur terug de politie gebeld met de vermelding van een spookrijder
    Ik had gisteren beter naar m'n meisje moeten luisteren ze had mss vanacht wel drie keer gezegt waar jij altijd rechts gaat ging hij links en bij de stoplichten ging hij rechts..... nee antwoorde ik meisje je bent in de war met Groningen, ach jij zult wel gelijk hebben ik kan mij het niet zo goed herineren wat er allemaal afspeelde ik hoor alleen maar gekraak van die auto en voor de rest niets meer ja toen ik hier boven op de zaal lag dat weet ik en voor de rest niets meer......
    Toen ik er vanachts langs ree kreeg ik antwoord op m'n vraag een spookrijder dus.
    Zo net nog contact gehad als zij kan eten en drinken mag zij naar huis, maar dan komt de verwerking van haar beste hartsvriendin echt twee handen op één buik niemand die er tussen kwam en nu ?
    Ik hoop voor ons dat wij allewijsheid mee zullen krijgen, maar ik ben bang voor mijzelf dat ik mij niet onder controle kan houden het zal een rechtzaak gaan worden met de vermelding tienjaar rijontzegging, de tijdje dat hij vast heeft gezeten zit erop en hij zal wel weer hulp krijgen van onze duur betaalde belasting geld en van dit laatste zeg ik laat dit maar aan mij over hierover weet ik hoe dat je dit moet gaan aanpakken, en nu voel ik mij als slachtoffer één keer gebeurt en had gehoopt dat ik dit nooit niet weer zal mee maken.
    Bijna..........

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Chris wees blij dat je, je dochter nog hebt. En maak je handen niet vuil aan de dader, want dan zak je nog dieper in de modder. Laat het recht zijn loop hebben, hoewel ik weinig vertrouwen in het recht heb.

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Moi Chris,

    Pe en ik wensen je dochter, jou, je gezin en famlie sterkte voor de komende tijd. Koppie er bij houden, je dochter heeft je hard nodig. Het is net wat Wim ook al aangeeft, laat je niet verleiden tot het doen van rare dingen. Sterkte.

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Chris, sluit mij aan bij de woorden van Wim en JK, maar twijfel er niet aan dat jij de kop er niet bij zult houden. Uiteraard heb je sterke emoties, die wil je uiten. Begrijp dat erg goed, want als niet direct betrokkene gaat er al van alles door je heen. Ik hoop voor de ouders en naasten van het overleden meisje dat ze ondanks het intense verdriet, het leven toch weer op kunnen pakken in de toekomst.

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Sorry soms moet ik eventjes m'n gedachten op een rijtje zetten.....ik kan mij heel goed voorstellen hoe de gedachten zijn voor een mens als er een ongeluk gebeurt door roekeloos rijgedrag en voor de slachtoffers van Uiterburen dat deze ouders zich behoorlijk goed hebben gedragen tegen de veroorzaker.
    Het mag toch niet waar zijn dat deze veroorzaker er net zo van afkomt als die andere gozer, nee hoor ik zeg op mijn beurt gelijke straf als wat hij heeft aangedaan............. ik zeg never nooit niet auto gaan besturen en hier zorg ik voor, maar als je een kindje weg moet brengen dan kom ik maar tot één antwoord.....

    En dit zijn en blijven mijn gedachten.......

    En bedankt voor jullie steun iets wat ik heel hard nodig zal hebben voor in de toekomst

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Chris, ik begrijp je emoties volledig maar laat ze niet je leven naar de kloten jagen! Geniet van het feit dat je meid het overleefd heeft, en probeer haar bij te staan in dat verlies, helemaal als ik begrijp dat ze al een k-ervaring heeft. Op die momenten zijn haat, wraak en woede verkeerde emoties en werkt het tegendraads aan wat je wilt bereiken. Dat je geen begrip kunt tonen, zeker op dit moment, is begrijpelijk maar blijf er niet in hangen. Dan geeft je die idioot veel maar dan je lief is.
    Sterkte!

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Chris veel sterkte. Probeer daar waar je kunt niet alleen je dochter maar ook de ouders van het overleden meisje te steunen in hun grote verdriet.
    Ik verwacht dat je de kracht kunt opbrengen om wijs te handelen.
    Laat anderen oor- en veroordelen.

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Goedemorgen,de sleutel lag vanmorgen niet op de goede plaats, daarom ben ik maar door het raam geklommen.

    BeantwoordenVerwijderen