Teller

woensdag 1 februari 2012

01022012

Het vriest dat het kraakt. Binnenkort weer een Oldambtrit? Hier de presentatie van een boek over deze rit, die voor het laatst werd gehouden in 1996 met mooie beelden van Studio Sport uit het verleden.

8 opmerkingen:

  1. Goedemorgen, voor de komende dagen staan alweer behoorlijk veel schaats activiteiten op het programma. Ik vind het nogal tijd een hele kunst op 2 ijzertjes grote afstanden af te leggen.Het doet me denken aan een oude plaats genoot Aukus, die op zijn 85 jaar nog pirouettes draaide op het ijs en afstanden van wel 20 km schaatste.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. goedenmorgen...

    vroeger veel geschaatst, maar krijg er nu geen zin meer in, yak houdt niet van schaatsen en de veulens zijn ook niet te porren...

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Goedemorgen, als het enigzins mogelijk was knoopte ik m'n noren wel onder totdat ik een keer s'avonds laat volgens mij op m'n moeder haar verjaardag aan het schaatsten was en door het ijs was gezakt, ik krijg nog de rllingen over m'n lijf als daar aan terug denk, s'avonds tegen een uur of 10 een paar keer van M'dam naar Veendam oude verlaat bij de dam dacht ik effe een sigaretje roken gedraait een paar trekjes en toen bleek te dicht op de wrak zat brrr..er uit geklauterd op m'n schaatsten naar huis gestrompelt deur open gedaan doe je effe de bad aan brrr. veels teheet natuurlijk oh wat deed dat pijn je kunt beter met koud/lauw water beginnen en dan voorzichtig de temperatuur beetje bij beetje gaan verhogen en dat heeft volgens mij een jaar geduurd voordat ik weer m'n schaatsten onder gebonden had.
    Maar nu geniet ik elke keer weer op de schaatsbaan als het weer het toelaat, een voordeel van dit is je komt niet verder dan je enkels :), maar op een diep?

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Goedemorgen,

    Leuk binnenkomen zo, bij de warme kachel kijkend naar de beelden van de Oldambtrit. Ik heb de rit zelf twee keer gereden. Indien het dit jaar gaat plaatsvinden zoek ik wel een mooi plekje op, langs het ijs.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. t Is prachtig weer om te schaatsen, maar ik kan het niet. Als kind eventjes les gehad van mijn broertje, maar toen hij overleed is het schaatsen leren er nooit meer van gekomen. Het lijkt me heerlijk om te doen.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Ijs op de sloot
    Peerd bijna dood :(

    Net terug uit van Beresteijn waar een tribute aan The Band werd opgeluisterd met informatie van Leo Blokhuis. Wij kenden de band niet, noch het merendeel van de songs maar wat hebben we genoten!

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Ja JP, zo lijkt het wel, maar .....

    als het ijs is uit de sloot
    is het Peerd zeker weer groot! :)

    BeantwoordenVerwijderen