Teller

dinsdag 7 februari 2012

07022012

It geat on? Appie denkt van niet, maar wat denkt men aan de andere kant van de bar?

23 opmerkingen:

  1. goedemorgen..

    ik heb ook mijn twijfels, durft men zo n groot evenement nog aan?

    en is het ijs overal betrouwbaar?

    het mag van mij begrijp het goed, maar nee ik denk het niet dat het doorgaat.....

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Goedemorgen, ik sluit mij bij Martje aan, Durft men nog wel een zo massale gebeurtenis de verantwoording te nemen, om het groene licht te geven? Er zijn geen garanties dat de ijsvloer overal gelijke sterk is om zo veel mensen te dragen.Ik wens ze veel sterkte toe met hun besluit.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Goedemorgen,

    Het kan vriezen en het dooien. Op nieuwsuit.com spreekt men in het ene artikel over dooi vanaf zondag, dan ziet het er slecht uit voor de "tocht", terwijl men in een ander artikel spreekt over extreme kou onderweg vanuit Oost-Europa.
    It geat on......of net.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Goedemorgen.

    De omstandigheden zijn redelijk ideaal volgens mij en als ik het enthousiasme van Mark Tuitert en Erben Wennemars zag, gisteravond bij DWDD...

    En het rijden op zondag behoort inmiddels tot de mogelijkheden (beter voor de economie, want "door de week" is het als nationale feestdag duurder). It Giet Oan!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Over dat laatste ben ik het niet met je eens Jan. het is een uitholling van wat ons eens dierbaar was.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Goedenavond

      Even bijkomen van de kou, lekker voor de kachel. Oldambt, Scheemda, Veendam, en Hoogezand bezocht vandaag. 600banen on tour..

      Verwijderen
  6. Goedemorgen allemaal, ik denk dat de Elfstedentocht door gaat. Ze laten ons gewoon nog even in spanning zitten. Las net in een ochtendkrant dat de elfstedenkoorts goed is voor een omzet van 100 miljoen euro. Chocomel , snert, schaatsen enz. Nu weet ik even niet wat dan de prijzen zullen zijn maar wanneer ik het even op een sigarendoosje uitreken denk ik dat er snel 100 miljoen mensen zullen komen. En noteer maar even Appie, Obama zou ook langs komen had iets te maken met zijn Friese voorouders. Heb jij in ieder geval de primeur. Tom

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Goedemorgen, na lange tijd weer eens wat vanuit de Drentse Hooglanden.
    Zoekende naar wat informatie over Zuidbroek kwam ik op een site van Henk Tepper terecht. Ik las een oproep om informatie m.b.t. een E.H. Boer, zeer lang geleden burgemeester van Zuidbroek. Die info is heden -via de Tepper site- verzonden, maar als Peerder dient het ook hier te staan.

    Het boerderijenboek Noord- en Zuidbroek geeft (blz. 213, 214 en 215) reeds veel zeer interessante informatie.

    Eerst het volgende -tussen aanhalingstekens impliceert woordelijk overgenomen-
    "Bij besluit van 11 december 1843, nr. 70 heeft het Zijne Majesteit behaagd:
    1. tot burgemeesters van de na te noemen gemeenten ten platte lande in de provincie Groningen, ter vervulling van vacatures, welke door de gewone aftreding met de 2den Januarij zullen ontstaan, te benoemen als: van Zuidbroek E.H. Boer"

    In augustus 1855 "Z.M. heeft benoemd
    tot schepper E.H. Boer van Nieuw-Scheemda" (wellicht bezat de familie daar enig land) Het betrof het Termunter Zylvest.

    In augustus 1862 heeft
    "Z.M. heeft goed gevonden: 1e op hun verz. eerv. ontslag te verlenen: aan den heer E.H. Boer, als schepper van de schipperij Zuidbroek, ressorterende onder het Termunter-Zylvest (Groningen)"

    Ten aanzien van de huidige situatie het volgende.
    In mei 1930 werd door Geert Luinge in hotel Smid te Zuidbroek de bouw van een nieuw landhuis op vrij terrein aanbesteed, dus niet op de plaats van de oude boerderij.
    In september 1931 vloog de landbouwschuur in brand.
    Ondanks het feit dat de woning in de schuur bespaard bleef vond in november 1930 de publieke aanbesteding plaats van de bouw van een nieuwe landbouwschuur.

    Over deze man is nog wel meer informatie beschikbaar.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dat weet ik wel zeker Barteld.

      Verwijderen
    2. Nanno. Wie bedoel je nu ? of is dat een open deur ?

      Verwijderen
  8. Goedenmiddag, frieze elfstedentocht? Het ligt eraan wie zegt, gronigers zeggen ken net en fraizen zegn ken net bij ons wel en de friezen zeggen kan niet tja het wat wel kan zeggen is:

    Het ken weer deurgoan!

    VISVLIET – IJsvereniging Visvliet-Pieterzijl organiseert komende vrijdag 10 februari de fameuze Lauwerstocht van Visvliet – Zoutkamp – Stroobos – Visvliet. Voor het eerst sinds 1997 laat het ijs een tocht over 10, 20 of 30 kilometer weer toe.

    Start in Visvliet vanaf 9.30 uur op de camping “de Lauwers”. Deelname kost voor volwassenen 7,50, jeugd van 10 tot en met 17 jaar: 5,-, 4 tot en met 10: 2,50. Leden van de IJsvereniging kunnen op donderdag voorinschrijven voor half geld.

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Goedenavond,

    Twee Peerders met hart voor de regio, Roskam en VB, zijn vandaag de gehele dag in de vrieskou op pad geweest om de mening van de mensen in Oost-Groningen te peilen. Het gaat hier om de actie 600 banen. Bewonderingswaardig dat er mensen zijn die hiervoor tijd willen vrijmaken. RESPECT, niet alleen hart voor de regio maar ook met het hart op de goede plek. Voor de mensen die nog niet weten waar dit over gaat, ga naar www.600banen.nl.
    Het gaat ons als inwoners van Oost-Groningen allemaal aan, steun deze actie.
    Roskam en VB, nogmaals diep respect.

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Dank JK

    Zoals ik eerder schreef maar op een verkeerde plek even lekker bijkomen van de kou. 1 ding is na vandaag wel duidelijk: de mensen in de regio willen een FOC, nu Moorlag nog.

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Leuk initiatief van 600banen.nl om een enquête te houden. Vinden wij althans in Zuidbroek. En daar moet het ook bij blijven volgens wethouder Luijckx uit Sappemeer. Geen flauwekul hier bij ons in de Gemeente Hoogezand zal de man gedacht hebben en belde met de directrice boekjes uitleen van de bib in Hoogezand-Sappemeer. Of de emmer maar even verwijderd kon worden. Ik loop mij verdomme het snot voor de ogen voor onze plaatselijke middenstand waar de een na de andere MKBer onderst boven sodemietert omdat ze geen drol meer verkopen en dan zullen wij een beetje gaan meewerken aan een vragenlijstje over een of ander Outletcenter wat er zou moeten komen ergens in Zuidbroek. Dat soort vragerij willen wij hier helemaal niet. Het moet toch niet veel gekker gaan worden. Het is al erg genoeg dat het in de krant heeft gestaan. Heb hier nog al wat middenstanders op het gemeentehuis gehad die inmiddels compleet aan de valium zitten en doodnerveus zijn alleen al door het idee dat daar de spijkerbroekjes een stuk goedkoper over de toonbank zullen gaan. Onze MKBers worden s’nachts badend in het zweet wakker en hebben complete nachtmerries van hele horde Duitsers die het Outlet naar binnen marcheren en bepakt en bezakt het Outlet weer verlaten direct terug richting Winschoten. Die mensen komen niet eens meer naar Hoogezand Sappemeer. Gaan wij toch niet aan meewerken. Onze MKBers durven nu al niet meer in te kopen. Vragen zich nu al doorlopend af of ze niet te duur zijn met hun kleding . Kunnen niet meer omgaan met die spanning. Daarom heb ik toen ik het hoorde van die bus in de Bib gelijk dat mens gebeld om die bus naar buiten de dumpen. Dat die mevrouw dat zelf niet begrijpt.

    TOM

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Goedenavond. Blij verrast ben ik over het feit Barteld weer in de kroeg aan te treffen na lange afwezigheid en de lovende woorden van JK.
    Zit met rode konen achter de laptop en dat is niet alleen door de kou die VB en ik vandaag hebben ondergaan.

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Samen waren ze op pad, Roskam en VB,
    de één van de VVD, de ander van de SP
    Een stel apart op stap de afgelopen dag
    tegen de zin van gedeputeerde Moorlag
    Try out in Groningen voor een nieuwe coalitie
    of binnenkort weer samen in de oppositie?

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Mooie woorden Appie, zijn twee kanjers.
    Welterusten

    BeantwoordenVerwijderen
  15. roskam en vb,schoolvoorbeeld van zoeken naar gemeenschappelijke belangen i.p.v. het bestrijden van elkaar op verschillen van inzicht.
    zo kan het dus ook, en zo moet het eigenlijk altijd!
    hulde!!
    p.s.ik kom zoals gewoonlijk weer als laatste binnenzeilen,maar de kachel brandt nog en een neutje gaat er nu wel in.

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Senior, neutje is van de zaak. Ik ga ook slapen, doe jij het licht uit en de deur op slot? Gooi de sleutel maar door de brievenbus, dan zie ik die morgen wel als ik de krant van de mat pak.

    BeantwoordenVerwijderen