Teller

woensdag 8 februari 2012

08022012

De sleutel lag onder de krant vanmorgen, een krant met de kop: "Dooi bedreigt de tocht". De winter zet heel Nederland op zijn kop, treinen die niet rijden en al dagen is er geen programma op de TV die niet over de Elfstedentocht gaat. Wij in Groningen kapitalen uitgeven aan reclamecampagnes als "Er gaat niets boven Groningen", en de Friezen waait het gewoon aan. Schrijven een vergadering uit voor de rayonhoofden en ziedaar, heel het journaille reist af naar Friesland om gratis reclame te maken voor die provincie. It geat troch, niet de tocht, maar wel de mediahype en de reclame voor Friesland, nog een paar dagen, want dan komt er een eind aan de winter. Althans zo lijkt het.

12 opmerkingen:

  1. Goedemorgen, de toon van de muziek is de spil waar alles omdraait. Neem nu eens wat Appie ook al schreef; er gaat niets boven Groningen. In deze slogan zit niet de uitnodiging in van avontuur. Bij de elf stedentocht komen er oerdriften los, de strijd tegen de natuurlijke elementen breekt los. Dat spreekt aan!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Mogge,

    Vele vrijwilligers zijn bezig hele stukken ijs sneeuwvrij te maken om een Noorderrondrit door te kunnen laten gaan. Hier is zeker 1 journalist op af gekomen om ons nuchter Gronings volkje dat te vertellen. Gait het deur?????

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Chris een echte rooie8 februari 2012 om 08:15

    Goedemorgge, bie ons wel van Strobos tot aan Zoutkamp is gisteren schoongemaakt door de vrijwilligers tot s'avonds laat toe, maar goed waar het ons om gaat kregen wij bericht van cbs Visvliet/Pieterzijl dat de kinderen a.s. vrijdag geen vrij krijgen....., hier is natuurlijk de laatste woord nog niet over gesproken.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. jammer he....mar hoorde dat er al acties op touw staan...

      Verwijderen
  4. als ik zo naar buiten kijk, begint de twijfel over een 11 stedentocht.Appie gaf het al aan wij Groningers hebben maar een paar steden. Hoewel. Groningen Appingedam en Winschoten, blijkt toch wel een mooi schaatsrondje te zijn. Want volgens mij heeft Appingedam nog steeds stadsrechten.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Wim,
    Appingedam en Groningen hebben zeker ooit stadsrechten gekregen. Bij de grondwet van 1814 hield alleen Groningen stadsrechten, dwz het stemrecht in de Staten. In 1819 kregen Appingedam, Delfzijl en Winschoten van Willem I stadsrechten, zij het zonder stemrecht. Bij de grondwet van 1848 verdwenen feitelijk alle stadsrechten en werden de steden gemeenten.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Loslopende Mechels Herder op fietspad achter Noordbroek/ Uiterburen en omliggende weilanden gesignaleerd. Is duidleijk zijn huis en baas kwijt. Laat zich niet makkelijk pakken. Heeft oranje stuk plastic touw aan zijn halsband.
    Wie o wie kent deze hond of zijn baas?

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Op weg naar tPeerd om een jolige opmerking te maken over elfsteden zag ik onderstaand bericht. Lol is er meteen af. Sterkte voor de families die het aangaat!
    ---
    GRONINGEN - Een 16-jarig meisje uit Veendam die in de auto zat die woensdag over de kop sloeg op de A7, is overleden. De 20-jarige bestuurder van de auto heeft geen rijbewijs.

    Twee meisjes van vijftien en zeventien jaar uit de gemeente Menterwolde en Veendam die ook in de auto zaten zijn, net als de bestuurder, ernstig gewond overgebracht naar het ziekenhuis. Zij zijn buiten levensgevaar.

    De 20-jarige bestuurder raakte tussen Scheemda en Zuidbroek door nog onbekende oorzaak de macht over het stuur kwijt. De auto raakte de vangrail, sloeg over de kop en belandde aan de andere kant in de sloot.
    ---

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Dat is zeker een slecht bericht.
    In 't Peerd zullen de families wel niet komen, zeker nu, maar toch wens ook ik ze alle sterkte.
    Wat weer een drama.

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Een golf van verdriet over de nabestaanden en ik denk ook terug aan het drama in Uiterburen.

    Welterusten

    BeantwoordenVerwijderen