Teller

zondag 26 februari 2012

26022012


JK, had het goed deze keer. Het laatste huis aan de Galgeweg, komende vanaf de Heiligelaan en dan aan de linkerkant.

30 opmerkingen:

  1. Goedemorgen, mijn eerste gedachte deze morgen is ;wie heeft de hond klok kijken geleerd? maar dat even terzijde.De foto; ik ga voor het Duurswoldbos.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Goedemorgen, mijn eerste ingeving is Het Veen met de auto van mevr. Dijk.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Goedemorgen,

    Bij het zien van de foto, nou ja de rand ervan, dacht ik gelijk aan de Galgeweg te Zuidbroek.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Aanvulling, komende vanaf de Heiligelaan de Galgeweg op is het de laatste woning aan de linkerkant. De bewoner heeft zijn bootje achter het huis liggen. Het is de woning naast de oude spooordijk.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Goedemorgen!

    Ben het volledig met JK eens.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Bij nader inzien, is het in Stootshorn de weg op naar de Baggerputten. het is een uitkijkje op Buurke zijn voormalige bestratingsbedrijf. De foto is genomen van af de noordzijde.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Ik zie het nog steeds niet, wachten op een hint van Appie.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Roskam, dan moet je nog wel een uurtje geduld hebben.

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Geen idee waar de foto is genomen...,
    of liever gezegd, daar waar ik in eerste instantie aan dacht is het niet...,
    ik moet het vast minder dicht bij huis zoeken.

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Goedemorgen.

    Als JK en CU zo stellig zijn hoef ik niet verder te zoeken.
    Ik ga koffie zetten...

    Zoals het lijkt kunnen we er wel even met de racefiets op uit rond het middaguur.

    BeantwoordenVerwijderen
  11. JK

    je weet toch dat Johnny daar woont.

    gefeliciteerd

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Gefeliciteerd J.K.,het kan niet mis zijn.

    Prins Friso http://www.weblogvanjou.nl/

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Bedankt, ja Anoniem ik wou niet al te duidelijk zijn, vandaar. Appie, als we de bal nog moeten opwarmen, er is nog plaats naast de rollade hoor.

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Kom even terug op het diftar verhaal van gisteren. Frans het wordt vandaag een prachtige dag, ik zou zeggen pak de fiets en maak een rondje HGZ of Haren. Doe ik ook vaak als ik er de tijd voor heb. Zie je dingen die je vanuit de auto niet ziet. Voor starters is het een wahalla. Bankstellen, puin en bouwafval, je kunt het altijd wel ergens voor gebruiken. Maar ook complete grijze afvalzakken vol afval. Ergens zomaar ik de sloot gedumpt. En wie kan zich de poepluier malloot uit Glimmen niet herinneren. Deed de volle poepluiers in de glascontainer bij garage Deen in Glimmen. En hoe was het ook nog maar met het scheiden van afval. Burgers keurig alles in een ander kleurtje container doen zodat de gemeente voor elke type afval een andere prijs kan bedingen. In Groningen had je vijf kleuren containers bij je woning staan. Niets mis mee natuurlijk wanneer die handelsgeest wordt teruggegeven aan de burger. Jullie snappen het al. Dat gebeurt dus niet. Gekker nog, wanneer ze het niet op die manier doen wordt de afvalverwerking nog duurder (zeggen ze). Inmiddels zijn wij hier zo gek geworden dat we ongesorteerd afval uit Napels importeren en verbranden in Delzijl en ons afval ergens naar het Oosten van Duitsland transporteren want daar brengt het gesorteerd meer op. Heeft niets met milieu te maken Frans, heeft te maken met geld. Afval is handel. TOM

    BeantwoordenVerwijderen
  15. JK, de bal is warm, maar als je deze koud laat worden, dan mag je de bal straks wel weer opwarmen en naast de rollade leggen.

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Appie bedankt voor de warme bal. Het afval van deze bal zal ik netjes achterlaten in de daarvoor bestemde pot. Ik mag hopen dat dit op een milieu verantwoorde manier zal worden verwerkt.

    BeantwoordenVerwijderen
  17. JK, er is geen groener café dan het Golden Peerd in Menterwolde. Veel klanten wonen op behoorlijke afstand, komen iedere dag en maken toch geen autokilometers. Afval is er slechts virtueel en als de klanten dan ook nog groene stroom hebben, dan zijn we samen heel goed bezig. ;)

    BeantwoordenVerwijderen
  18. lees vandaag pas het dvhn en ja anoniem ,waarom eigenlijk .........

    en er ligt het meeste troep op het fietspad naar Veendam.......gemeente veendam

    BeantwoordenVerwijderen
  19. JK, van harte met de bal. Nog kan ik de foto niet plaatsen, ik weet waar John woont, maar voor mij lijkt de foto gespiegeld. Of zal het van het voorjaar komen dat ik niet scherp zie. Druk in de tuin bezig en buiten gegeten, mooier kan niet toch?

    BeantwoordenVerwijderen
  20. Tom, Google kan zich de luier-soap uit Glimmen nog herinneren. De dader werd in mei 2007 na anderhalve maand gepakt. Of hij veroordeeld is tot het met de blote hand scheiden van glasscherven en poepluiers, stond er niet bij. Je hoeft trouwens niet naar Hoogezand om gedumpt huisraad te vinden. Langs het Meedernerveen lag laatst een matras in een slootje. Kennelijk teveel moeite om in stukken te snijden en gratis in de grijze bak te proppen. Dat heb je nu en dat blijf je houden. Of het toeneemt na het invoeren van diftar, is twijfelachtig volgens de deskundige in de raadscommissie op vragen van Marc Hesp.

    Wat er trouwens met ons ingezamelde afval gebeurt, zou geen discussie-onderwerp in de klankbordgroep moeten zijn. De gemeente is verplicht afval in te zamelen en het legaal te laten verwerken. Ongetwijfeld gebeuren er bij de verwerking kwalijke dingen, maar daar gaat Den Haag over.

    Diftar wordt ten onrechte gezien als een middel om afval in te zamelen en te verwerken. Het is een middel om de kosten eerlijk te verdelen. En zo mensen aan te zetten mee te werken aan de verlaging van de kosten en verlaging van de hoeveelheid afval. Dat is wel bekend: overal waar diftar is ingevoerd, is de totale hoeveelheid afval kleiner geworden en zijn de kosten gedaald. Maar, voor sloddervossen en mensen die niet kunnen of willen scheiden, zijn de kosten gestegen.

    Of, en hoe makkelijk de mensen hun afval gescheiden kunnen aanbieden, daar zou de klankbordgroep over moeten gaan. Een milieukar langs de deur, hoe vaak, en welke fracties dan worden ingezameld. Of containerparkjes of een stortplaats waar per kilo in plaats van per lading wordt afgerekend. Per dorp een stortplaats voor groen, enz...

    En niet bij voorbaat de loopgraven in over oud papier voor scholen en verenigingen, baby- en incontinentieluiers, sluikstort, zwerfgroen, de werkgelegenheid in Oost Duitsland of het straatvuil in Italië.

    Van de beloofde openheid van de discussies in de klankbordgroep merk ik trouwens nog weinig. De klankbordgroep lijkt inmiddels zo'n drie of vier keer bijeen te zijn geweest. Maar verslagen zijn niet gepubliceerd. Op de Facebook pagina zijn zo'n 70 mensen geabonneerd, maar er reageren er maar 5 en door de beheerder wordt niet veel meer gepubliceerd dan in de Tussenklappen staat. Waarschijnlijk was het fout van de raad om de grootste zelfbenoemde afvaldeskundige, tevens wethouder, baas en opdrachtgever van de ambtelijke en externe deskundige ook nog eens voorzitter van de klankbordgroep te maken...

    BeantwoordenVerwijderen
  21. over afval in buitengebied: Ik heb me er vanmorgen ook aan geërgerd. En dat was toch echt in menterwolde. Of het nu in de berm of de sloot of het muntendammerdiep is, maakt niet uit. afval hoort daar niet. Bij dumpingen gaat er een mail naar de gemeente met een paar foto's en wordt het meestal vlot opgeruimt (tenzij het in het water ligt bij de Daaleweg, want dat ligt er na weken nog)
    Voor wat betreft het fietspad naar Veendam zou ik als b&w even in overleg treden met de buurgemeente en elk aan zn eigen kant een blikvanger zetten. En dan hopen dat ze gebruikt worden waarvoor ze zijn en niet http://twitpic.com/8ovlt6

    BeantwoordenVerwijderen
  22. goedenmiddag...
    2x bij klankbordgroep geweest,ik heb de indruk dat we een bepaalde richting ingeduwd worden....

    BeantwoordenVerwijderen
  23. ook wij treffen vaak genoeg blikjes en ander troep aan om het huis (ook afval vd bouw naast ons, terwijl de bouwers best netjes waren).
    ruimen het ook in de loop altijd op, irritant is gewoon het gemak waarmee mensen het weggooien, en niet alleen de jongeren.....
    of de geleegde autoasbakken, ook zo aso...
    ander voorbeeld, langer geleden, iemand staat wrsch te wachten bij school (winschoterdiep) laad kind uit en ondertussen gooit pa met hetzelfde gemaak een partij folders of iets dergelijks zo het kanaal in. en dan ook nog zeiken als yak er iets van zegt in de trant van zo moet je je kind het maar aanleren...

    BeantwoordenVerwijderen
  24. Frans diftar een directe aanslag op de portemonnee van de burgers. Je hebt straks een ambtenaar die op het gemeentehuis aan de knopen van de kiloprijs zit te draaien die maar 1 richting op kan draaien. (meer). Burgers hebben daar geen enkele invloed op. Of je moeten natuurlijk niets meer in de container donderen. Maar dan zal er waarschijnlijk weer een ambtenaar bij je huis langs komen met de vraag waar jouw afval is gebleven en waarom jij zo weinig afval produceert wat resulteert in een minimum heffing. Niets is te gek in dit land. En dan die jaarlijkse jankverhalen in de gemeenteraad waarom ook dit jaar de kiloprijs van diftar weer omhoog moet. TOM

    BeantwoordenVerwijderen
  25. -Roskam- De foto is gemaakt als je van de klei komt en richting Heiligelaan gaat. Het is dan de eerste woning rechts.

    BeantwoordenVerwijderen
  26. ik meende dat het doel was betere afvalscheiding. Dat kan heel goed met het systeem wat we nu hebben denk ik. Ik ben het dan ook met frans eens: Diftar wordt ten onrechte gezien als een middel om afval in te zamelen en te verwerken. Het is een middel om de kosten eerlijk te verdelen. En zo mensen aan te zetten mee te werken aan de verlaging van de kosten en verlaging van de hoeveelheid afval.

    Afval inzamelen is een plicht van de gemeente (stond dat niet in de Wet milieubeheer??). En de gemeente mag een afvalstoffenheffing bij de burgers in rekening brengen met een maximum van de werkelijk gemaakte kosten voor afvalinzameling en verwerking. Dus ik zie het probleem niet. Gaat afval inzamelen meer kosten moet de gemeente gewoon de afvalstoffenheffing verhogen.
    Als de gemeente burgers wil aanzetten tot beter scheiden moet ze burgers daartoe ook stimuleren. Dus 1 informeren, 2 cijfers van sorteerproeven laten zien, 3 laten zien wat er afgelopen jaar is bereikt. plan do check act.
    En als ze graag diftar willen voer het dan gewoon in en doe niet zielig alsof je niet anders kon. Inspraak is leuk, maar liever niet zoals de vpro liet zien(of zoals ik hier in de gemeente wel eens het gevoel krijg). klankbordgroep succes :-[

    BeantwoordenVerwijderen
  27. Bedankt Willem, duidelijk.

    Welterusten allen voor straks

    BeantwoordenVerwijderen