Teller

maandag 4 maart 2013

04032013

Ik heb een link toegevoegd, staat bovenaan. De lente is in aantocht, dus weer meekijken hoe jonge vogels groot worden.

12 opmerkingen:

  1. Goedemorgen, de lente is in aantocht zegt Appie. Helaas vandaag eerst uitzieken van een behoorlijke griep.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Goedemorgen, Lente in aantocht hoop ik ook, want het heeft afgelopen nacht stevig gevroren.
    Wim ik vraag meestal heb je de nodige voeding wel gegeten? Spek, Drogeworst en Leverworst? Nee ik ben vegetariër...., krijg ik heel vaak te horen:), maar in ieder geval sterkte.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Mogguh lui.

    Gisteren laat terug van pappataxen, dus nu even een rustmomentje. Vandaag zal ons huis in Meeden leeg zijn, de schuur gebruiken we nog even als "opslag" voor hetgeen naar de stort moet. Zowel die in Slochteren als in Muntendam zijn pas donderdag weer open...
    Maar de nieuwe bewoonster is al lang blij dat ze kan gaan inrichten, dus iedereen weer blij.

    Mazzelmoj, ik ga maar weer wat doen!

    JP

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wim sterkte gewenst. TOM

    BeantwoordenVerwijderen
  5. goedenavond....

    beterschap wim...

    ik klop af, heb nog geen griep gehad, terwijl ik in een risicogroep zit en er genoeg om mij heen wel de griep gehad hebben, thuisfront, op mijn werk.....

    @chrisU, gisteren en eerder: ik denk dat frans doelde op de besloten commisievergadering die we gehad hebben over het onderwerp.... besloten omdat het over personen zou gaan, viel echter wel mee....hou niet van besloten vergaderingen, daar is niks transparants aan....en je mag er niks over zeggen, dus wat heb je aan besloten vergaderingen....

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Klopt. Van die besloten raadsvergadering heb ik niet meer gehoord dan wat het onderwerp was. Maar ik had de indruk dat er al flink was gediscussieerd. Ik zag uit de verte ook hier en daar organogrammen. Als raadsleden en college willen dat een besluit (in hun ogen)goed in de krant wordt toegelicht, moeten ze zorgen dat alle overwegingen op openbaar papier staan en dat alle discussie in de openbaarheid plaatsvindt. Dan nog. Als de portefeuillehouder interessante dingen zegt over het opleidingsniveau van ambtenaren, moet je het niet gek vinden als de verslaggever daar nu juist over bericht. Vooralsnog heb ik meer vertrouwen in de perceptie van de verslaggever dan in die van sommige raads- of collegeleden die waarschijnlijk na een dag al niet meer weten wat ze waar en wanneer gehoord, gelezen of gedroomd hebben.

      Verwijderen
    2. Bloem, ik kan niet begrijpen hoe je de noodzaak van het houden van een besloten vergadering wel mee vind vallen als het gaat om de interne organisatie. Daarbij gaat het ook over personen. Wat is er integer aan om dat in de openbaarheid te doen? Dat kan niet. En dat zou jij juist moeten verdedigen.

      En Frans, behalve die informatie is er geen informatie die jij niet ook hebt of kunt vinden. Het organogram dat jij zag is denk ik het organogram van de organisatie. Ook vind ik het onbegrijpelijk dat jij na het beluisteren van de Raadsvergadering, dat heb je toch gedaan mag ik hopen, nog steeds van mening bent dat de verslaggever een goede weergave van deze vergadering heeft gegeven.

      Jouw gevoel dat er een achterkameroverleg heeft plaats gevonden waarbij niet persoonlijke informatie met opzet aan het oog van de inwoners is onttrokken is alleen gebaseerd op achterdocht.

      Verwijderen
    3. chris, ik zei dat ik het vallen van namen mee vond vallen en derhalve het nut van deze besloten vergadering niet zo inzag.....

      Verwijderen
    4. persvrijheid, chris, hij mag het interpreteren, eruit pikken....of dat altijd hetgene is wat ermee bedoeld is?...
      hebben we het al wel es eerder over gehad, de verslaglegging in de tussenklappen is ook gekleurd, ligt aan degene die het schrijft....

      Verwijderen
  6. Goedenavond, ik kreeg vanmiddag dit bericht en ik wil hem graag aan jullie mededelen, want waar dit kabinet mee bezig is echt alles in de vernieling te gaan helpen.
    Ten eerste er moet bezuinigt worden, tweede er moeten ontslagen volgen, derde de ouderen moeten langer zelfstandig thuis blijven wonen en vierde is wie zorgt er voor wie?
    Mijn idee is een flinke trap achter hun achterste geven en verschrikkelijk gauw een nieuwe kabinet gaan vormen wie dus ons uit deze bodemloze put gaat trekken.

    En zo is't en echt nait aans!

    Zoals jullie het zien aan mijn schrijven ben ik boos echt BOOS!


    Beste leden,

    Vrijdag 8 maart organiseert de SP afdeling Groningen een actie- en informatie avond over bezuinigingen in de zorg. Met tweede kamerlid Rense Leijten wordt onder andere gesproken over de aangekondigde plannen van het kabinet om de huishoudelijke zorg zo goed als af te schaffen. SP leden, thuiszorgers, cliënten en andere geïnteresseerden zijn van harte welkom om hierover mee te praten. De avond begint om 19:30 uur op ons partijkantoor aan de Nieuwe Boteringestraat 74.

    In de plannen van VVD en PvdA wordt 75% van het budget voor huishoudelijke zorg geschrapt. Tienduizenden banen komen hiermee op de tocht. Bovendien leidt het schrappen van banen in de thuiszorg tot verwaarlozing, vereenzaming en vervuiling van mensen. Bovendien krijgt de gemeente nog meer zorgtaken, met minder geld. Wat betekent dat voor Groningen? Graag nodig ik u uit daarover mee te praten.

    De SP Groningen is inmiddels een actie gestart tegen de bezuinigingen op de huishoudelijke hulp. U kunt zich ook uitspreken tegen deze maatregelen door de slagzin 'Thuiszorg is...' af te maken op groningen.sp.nl. Bovendien komt de SP graag in contact met thuiszorgmedewerkers en -ontvangers. Kent u of bent u dat? Neem dan contact met ons op via groningen@sp.nl of (050) 311 90 50.

    Ik hoop u vrijdag 8 maart te ontmoeten en met u het gesprek aan te gaan over de plannen voor de thuiszorg en acties daartegen.

    Met vriendelijke groet,

    Daan Brandenbarg
    Afdelingsvoorzitter

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Chris. In Den Haag zijn ze knettergek geworden. Doe je helemaal niets meer aan. TOM

    BeantwoordenVerwijderen