Teller

donderdag 7 maart 2013

07032013

In het DvhN een paar artikelen over het FOC waar men al jaren over praat. Komt het bij Zuidbroek of niet? Zo maar een paar regels uit het DvhN: "Van Zuijlen vindt het onbegrijpelijk dat een FOC zoveel gedoe met zich meebrengt. Zijn VVD wethouder Jan Batelaan valt hem bij. "We bekommeren ons om de werkgelegenheid in de Penitentiaire Inrichting en lopen te hoop als het rijk die van ons wil afpikken. Maar als een investeerder bereid is 30 miljoen Euro in een mooi verkoopcentrum te steken, doen we ontzettend moeilijk." Onderzoeker Dirk Jan Droogh kreeg gisteravond de vraag of hij enig idee heeft hoe rap het winkelbestand in Oost-Groningen de afgelopen vijf jaar achter uit is gehold. Niet naar gekeken, zegt hij. "Nee, we hengelen niet naar vervolg onderzoek. We hebben ons aan de opdracht gehouden."

8 opmerkingen:

  1. Goedemorgen, mooi verhaal over de spoorlijn NOLS in de tussenklappen. Volgens mij ging het Woltjerspoor en de Nols gezamenlijk bij Tjuchem en Meedhuizen gezamenlijk naar Delfzijl. Een stationsgebouw tussen bij de dorpen herinnerd nog aan deze geschiedenis. Ook de remise van de spoorwegen in Delfzijl is zeker tot de jaren 60 in gebruik geweest als constructie werkplaats.
    t'Is nooit wat geworden met deze spoorlijnen, Want het wegvervoer was makkelijker die bracht de mensen en de producten bij de deur.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Nog even over het openingsartikel, de woorden: Nee, we hengelen niet naar vervolg onderzoek. "We hebben ons aan de opdracht gehouden." Zegt al genoeg. Kortzichtigheid is de bakermat van het verval. Daar maakt ook het kabinet Rutte zich schuldig aan.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Goedemorgen, 'k wor hier muide van...., wat kost dit wel niet weer....t'is daun of nait daun. Ja kunt beter gaan vergaderen al een paar jaar achter elkaar door, wie wordt hier beter van?
    Laten ambtenaren met hun werk bezig gaan en laat de ondernemer beslissen.

    En zo is't en echt nait aans.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Goedemorgen, goedemiddag, goedenavond. Druk vandaag, weinig tijd om er dieper op in te gaan. Ben zo langzamerhand dat getreuzel wel zat. Kom op met het FOC. Geen gezeur verder, aan de slag.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ben ik weer ;)

    Vanmorgen de laatste spullen naar de stort dan wel naar S'buren gebracht zodat ik nu de boel kan uitzoeken. Herinneringen die kwamen bovendrijven aan een roerig verleden dat eigenlijk nog steeds voortwoekert.
    Ons nieuwe stekkie is een mooi plekkie, met een aantal mooie winkels. De effecten van een FOC zullen hier wel meevallen, maar of de winkeliers er blij van worden? Denk het niet.

    " Onderzoeker Dirk Jan Droogh kreeg gisteravond de vraag of hij enig idee heeft hoe rap het winkelbestand in Oost-Groningen de afgelopen vijf jaar achter uit is gehold. "

    Precies, valt buiten zijn opdracht en is totaal irrelevant. Want die achteruitgang is de schuld van alles en iedereen, maar nu net niet van het foc dat op z'n vroegst in 2015 effecten zal hebben. Zalando en co hebben een veel grotere impact dan het foc ooit kan hebben. Misschien moeten sommige winkeliers hun winkel verplaatsen naar een foc-plek!
    Wat HJS zegt over Veendam klopt ook voor geen meter: het wordt er niet beter op waarbij de rol van de gemeente c.q. haar bestuurders ook de nodige vragen heeft opgeroepen en nog steeds oproept.

    Voor mij hoeft dat FOC niet, maar ik heb sowieso niets met (kleding-)winkels en nog minder met grote groepen mensen. Maar als er geen zinnige tegewerpingen zijn heb je geen onderzoeker nodig maar een ondernemer die z'n verhaal goed presenteert en realiseert en die de gronden aankoopt op veilige manieren voor de toekomst. En mij om dat proces te begeleiden :O

    Mazzelmoj!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Het foc is geen noemenswaardige bedreiging voor de winkeliers. Een grotere bedreiging zijn de internetshops en de (veel te) hoge huren van winkelstraten en winkelcentra.
    ophouden met onderzoeken instellen, welke bergen geld kosten en nu eindelijk het licht op groen

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Sinus, ik verbaas mij er altijd over dat de effecten worden onderzocht van een "voorziening" die er nog niet is, en dat men dan ook nog eens met conclusies komt die in harde cijfers worden uitgedrukt. Ik geloof daar niet in. Ik durf echter ook niet te stellen dat er geen noemenswaardige bedreiging voor de middenstand in de regio is. Vermoed van wel in bepaalde sectoren, maar dat vermoeden is ook nergens op gebaseerd.

    Heb de stellige indruk dat die onderzoeken alleen maar de voor- en tegenstanders hun gelijk moeten geven. Niet meer en niet minder. Ik zie de ontsluiting in Zuidbroek als een probleem, omdat alles over de rotondes moet in Zuidbroek, daar er bij het klaverblad geen afslag komt naar de Gouden Driehoek. Wat mij betreft, laat maar komen dat FOC, maar het liefst in Scheemda, Veendam of Hoogezand.

    BeantwoordenVerwijderen