Teller

vrijdag 29 maart 2013

29032013

Het is vroeg om het café te openen, maar laat om naar bed te gaan. Om het laatste open ik nu de deur, want loop het risico nog te slapen als men hier vroeg voor de deur staat. En heb je wel een gespreksonderwerp Appie, hoor ik jullie denken. Nee, heb ik niet, maar een ieder is vrij om iets aan te kaarten. Misschien voortborduren op gisteravond?

27 opmerkingen:

  1. Goedemorgen, ja wie kent hem niet? De onvoorspelbare koning Winter, zie hem daar eens op zijn troon zitten. Ondanks het gesmeek van de Lente, maakt de koning geen aan stal om te vertrekken. Nee hij doet er nog een schepje boven op, en laat het sneeuwen. Koning Winter voelt zich oppermachtig! En toch heeft hij buiten de waard gerekend, want de Lente ondermijnt zijn gezag. En zo wordt het tzt toch nog lente.
    Maak er een mooie dag van, dat probeer ik ook.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Goedemorgen, en vervolgens begint men met zeuren, waarom zo heet, waarom zo nat, ach geniet ervan wat aangeboden wordt toch?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Goedemorgen, verrast door de aanblik op de witte wereld stap ik welgemoed deze goede vrijdag in.
      Vrolijk Pasen allen.

      Verwijderen
  3. Ceer, het was zomaar een gedachte deze morgen toen Sake door de straat heen reed om de gladheid te bestrijden.Zoek er niets achter.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Om 5.15 uur was hier al een vrijwilliger bezig de parkeerplaats sneeuwvrij te schuiven. Bedankt kanjer!

      Verwijderen
  4. Heb deze reactie bij gisteren geplaatst op "Putin". Ik ben geen moraalridder, maar stoor mij al jaren mateloos aan onjuiste berichtgeving in de zogenaamde objectieve media.

    Putin, berichten zijn nooit onwelgevallig voor mij als ze op waarheid berusten. Dat wil niet zeggen dat ik met ieder nieuws blij ben, maar dat is iets anders. Ik blijf erbij dat persvrijheid niet inhoudt dat je onwaarheden tot waarheid maakt, want die impact hebben berichten in de media. Voor mij is dat het punt. Mijn buurvrouw zegt altijd: "Ston in kraant", en dat mag je in het Nederlands vertalen, naar het is waar in haar beleving.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Goedemorgen,

    Precies mijn idee Appie. En het maakt voor mij, net als voor jou ongetwijfeld, niet uit over wie het gaat. Is gewoon een soort basis gevoel.

    En over de kou: zegt de ene ijsbeer tegen de andere: "Koud he!". Zegt de andere: "Koud? In Menterwolde, daar is het pas koud!".

    Hebben jullie ook zo'n zaterdaggevoel?

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Goedemorgen allemaal. Mensen toch koud is het pas wanneer de pinqins zich bij ons aan de deur komen melden om te vragen of ze even bij de kachel mogen zitten om een beetje warm te worden. Vandaag nog geen pinqins gezien. TOM

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Morgen naar FOC Bataviastad, zin in!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Haha, als Mohammed niet naar de berg komt, gaat Gré wel naar de berg! Geweldig!

      Verwijderen
    2. Chris....., :):):)

      Verwijderen
  8. "Kom maar jongens de beuk erin...." Dit liedje speelt me steeds door m'n hoofd. Ken de volledige tekst niet eens....:)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. http://www.youtube.com/watch?v=8ir3ue2uA3k

      Verwijderen
  9. Oeps, die link was van mij: Hoop dat je weer genoten hebt kammetje!
    Vandaag konden wij genieten van het blog van de huisgenote van ons oudste veulen, over haar vriendschap met Kim. Mooi stuk, heel herkenbaar. Alhoewel ik dacht dat de kamers redelijk netjes waren ;)
    http://dedochtervan.nl/?p=257

    Paasmazzels!

    BeantwoordenVerwijderen
  10. goedenmiddag...

    vervelend wanneer je krantebericht leest en denkt zo heb ik dat niet bedoeld....de sp heeft hier wel ervaring mee.
    mss moet mr bakker zelf een stuk in de krant zetten, zoals ie het wel bedoeld....
    gaat sneller dan zeggen dat je dat niet gezegd hebt.
    hij had kunnen zeggen: de ondernemer wil naar zuidbroek dus de vvd vind FOC naar zuidbroek...in dit geval.
    vind nl ook niet dat ondernemers alles maar moeten kunnen bepalen, omdat zij dat willen.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Bloem, ik vind het net zo vervelend als jouw uitspraken uit het verband worden gerukt. Wat recht is moet recht blijven.

      Maar Nico heeft in het persbericht, en dat doe je als je iets in de krant wilt hebben, gezegd:

      "De VVD vindt dat het aan de ondernemer is om te bepalen waar hij zich wil vestigen. De overheid moet er voor zorgen dat een ondernemer zich kan vestigen waar hij wil, zeker als het veel werkgelegenheid oplevert."

      M.a.w., inderdaad in dit geval, zegt de ondernemer Zuidbroek en ondersteund de VVD dat. Dat staat er. En dat de overheid dat moet faciliteren, juist vanwege de vele banen.

      Verwijderen
  11. Appie, je weet dat ik jouw mening over onjuiste weergave van opmerkingen in de media deel. Als echter iemand de moeite neemt om een publicatie te weerleggen middels een persbericht moet deze ook alle twijfel wegnemen.
    Ik vond de tekst van de heer Niko Bakker nét even te "politiek" om me te kunnen overtuigen van opzettelijk foute weergave van zaken door de journalist.

    BeantwoordenVerwijderen
  12. En zo vinden we allemaal wat. Ik vooral Paaseieren en Tulpen vandaag.

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Goedenavond allemaal. Heb ik bijna dagelijks, dat ik de krant zit te lezen en denk…….dat klopt toch niet. Iedereen zijn eigen waarheid denk ik dan maar. TOM

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Mss klopt het Tom, want ik lees iedere dag D.v.h.N...., alleen de echte waarheid van de overlijdens advertentie's kloppen echt wel..., jammer genoeg...

      Verwijderen
  14. We kregen zo maar twee weken het dagblad in de bus. Karin leest 'm meestal al op haar werk en ik zie 'm eind van de middag pas als ik er aan denk de post uit de bus te halen.. On line nieuws is verslavend en voor verdieping heb ik andere bronnen.

    Even over de SC Veendam. Persoonlijk laat het me vrij koud of ze blijven bestaan maar ik weet dat een appr honderd vrijwilligers en die-hard fans in een immens gat vallen maar ook dat een een paar duizend mensen het erg zullen missen. Voor de omgeving, voor Oost Groningen is het wel een vlag! En ja, je kunt zeggen het is een vlag op een modderschuit maar het is wel de schuit waar wij ook op zitten.

    De aktie van een, laten we zeggen met ADHD besmette oud speler heeft inmiddels dik 2 ton opgeleverd. tweehonderdduizend euro in een dag of vijf. Wie had dat verwacht? Is dat niet de ultieme boodschap van "nait soezen maar broezen"? Niet stoppen voor je je doel of de dood hebt bereikt? Is dat niet veenkoloniaal?

    Daarom: als jullie allemaal ook 5 euro storten zijn we weer een stukkie dichterbij. Rekening 171001699.

    En wie weet blijkt destemeer dat wonderen soms in een rare verpakking zitten.

    Zou toch mooi zijn een wederopstanding rond Pasen? Alhoewel ik Henky007 niet met Jesus wil vergelijken. SC Veendam trouwens ook niet

    Paasmazzelmoj!

    BeantwoordenVerwijderen
  15. sorry, jp, ik heb niks met voetbal ...

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Beste mensen, al sinds 2007 worden er berichten verspreid over het FOC...

    Sindsdien is het ook een heet hangijzer in Provinciale Staten....de één wil het wel, de ander wil het niet...en laten die twee nu samen een coalitie vormen...sinds 2011

    Mogelijk dat de één de ander uit de tent probeert te lokken...wie weet...? Met het (mogelijk) toetreden van de ChristenUnie worden de vooruitzichten er in de huidige/toekomstige coalitie in de Provincie er voor het FOC niet beter op is mijn inschatting....

    Lian

    BeantwoordenVerwijderen
  17. En, over voetbal hou ik wijselijk mijn mond...!

    Lian

    BeantwoordenVerwijderen
  18. goedemorgen,hoewel Lian gisteren sprak Ko B.in het uurtje op Noord de veelbelovende woorden dat de stap naar het zaterdagvoetbal een optie is. Daarbij noemde hij onder meer de Ijsselmeervogels en de Spakenburgseboys. Zijn mede denkers dachten dat de tribunes dan niet volkwamen, maar dat zal wel meevallen. Als ik zie hoe vol de tribunes in Spakenburg zitten, dan geeft dat de burger moed.

    BeantwoordenVerwijderen