Teller

donderdag 21 maart 2013

21032013

Buiten sneeuwt het, maar bij de kachel van het Golden Peerd was het goed krant lezen. Ik las dat oppositiepartij PvdA zich al geruime tijd stoort aan de kwaliteit van de in 2011 gereconstrueerde Spoorstraat in het centrum van Zuidbroek. De PvdA-fractie verzoekt het college vanavond, tijdens de raadsvergadering, met een oplossing te komen voor de problemen in de Spoorstraat. Deze partij heeft hierover al meerdere keren aan de bel getrokken. "Er wordt steeds verwezen naar het feit dat het college nog in gesprek is met Arcadis, dat de werkzaamheden heeft uitgevoerd", zegt PvdA-fractievoorzitter Patricia Boerma. De PvdA stelde in oktober vorig jaar al schriftelijke vragen over de Spoorstraat in Zuidbroek. Vorige maand deed deze partij dat nog een keer. "De beantwoording is nu erg summier. "Het college erkent dat de kwaliteit vande aangebrachtebestrating slecht is. Delen van de Spoorstraat zijn opnieuw bestraat.Alleen heeft dit niet veel geholpen. "Wij moeten echter concluderen dat het resultaat nog steeds slecht is", schrijven burgemeester Eduard van Zuijlen en gemeentesecretaris Henk van der Wal aan Boerma. Met Arcadis wordt gezocht naar een oplossing. Leidt dit niet tot een bevredigend resultaat dan komt de gemeente voor de vraag te staan wie schuldig kan worden gehouden voor het slechte resulaat.

Appie denkt: "Misschien kan ik er beter maar niets meer over zeggen, dus voeg ik de daad bij het woord."

8 opmerkingen:

  1. Goede morgen, sneeuw! Ik wil geen sneeuw maar warmte, zodat de fruitbomen uitbotten, en de vliegjes en de bijtjes hun werk kunnen doen.
    De wegen, in België had je de kasseien, in Drenthe de stenen. Alle twee stonden ze bekend om de eigenschappen. En dan kunje je afvragen waarom gekozen is voor steentje, onderhoudsvriendelijk?
    Het oogt mooier, dat zo een overweging kunnen zijn. Dit is een gebed zonder einde, want iedere keer dat de straat weer verlegd moet worden, kost het geld. Of te wel door de aannemer of de gemeente.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Mogguh lui!

    Ik ga er een positieve dag van maken, nog positiever dan anders! Dat gezeik over de sneeuw en de klinkers, het is bekend wat er fout is, niemand net het M-woord in de mond dus tijd voor iets anders. Dinsdag is mijn schouder weer ingespoten, had door de verhuizing knap veel last opgelopen en vandaag is het al weer beter dan gisteren. Als het zo doorgaat kan ik over een maand of wat mijn rechterslijmbeurs laten inspuiten, dan ben ik eind van het jaar weer mobieler dan nu. Dozen opstapelen met één hand is wat onhandig ;)

    Mazzelmoj!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Goedemorgen, ach positieve dingen zijn er altijd wel te vinden, wij zitten zonder c.v. sinds gister rond 12.00 uur ik baalde als een stekker geen warm water... ja via de fluitketel toen ik thuis kwam was het nog niet opgelost één of ander sensor kapot en moest besteld worden vanmorgen zou hij terug komen...., nog niet aanwezig..., maar er staat hier voor mijn voeten een straal kacheltje te brullen om de temperatuur een beetje aanvaardbaar te maken, zie je wel dat is weer positief.
    En nu eerst afwachten wat er straks weer kapot gaat meestal gaan er 3 dingen kapot, maar overal is een oplossing voor.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Hopelijk het straalkacheltje niet ;-)

    Goedemorgen.

    Vanavond mijn neus maar weer eens laten zien bij de raadsvergadering. Matty zei op TVNoord iets van "burgers verwachten binnen enkele dagen reactie, maar dat is natuurlijk niet altijd haalbaar", inmiddels houden we ons al maaaanden rustig. Dat lijkt ook niet te helpen ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Jan, dit is het geval een van een slager die zijn eigen vlees keurt. Het laatste wat een slager wil is in zijn eigen vlees snijden. Of het nu om geld of reputatie gaat.
    En dat duurt dus heel lang zodat ze tzt kunnen zeggen dat een deel van de kosten het gevolg zijn van slijtage door normaal gebruik...

    JP

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Ut het nog nait zo donker wist aon de LangeLeegte. Of leeg. Of stil..
    Nou ja, hoe het ook gezegd en geschreven moet worden in het Veendams, het einde is dichterbij dan ooit. Geldschieters kunnen niet eens meer bellen...
    En de eerstkomende wedstrijd is op 1 april.

    Sneu voor een hoop vrijwilligers.

    http://rtvnoord.nl/artikel/artikel.asp?p=119208

    JP

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Goedemiddag,

    Ceer, je hebt gelijk. Bij ons achtereenvolgens de stofzuiger (toch wel belangrijk om het huis enigszins toonbaar te houden), onze oven (geen cake, geen afbakbroodjes, geen ovenschotels etc) en de tosti-ijzer (dus ook geen tosti's meer) naar de K...loten. Dit alles in 1 week tijd, Het eerste en de laatste zijn vervangen, komend weekend achter een nieuwe oven aan.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Nog even over de wegen. Op de weg aan het Winschoterdiep zijn 2 plekken waar de stenen behoorlijk naar beneden gezakt zijn. Zeker in het donker is het voor iedere weggebruikers gevaarlijk. Vermoedelijk is een lekkage van de riool de veroorzaker.. Het gaat om het stuk tussen de tegelgigant en voormalige ;de graffel.

    BeantwoordenVerwijderen