Teller

zaterdag 30 maart 2013

30032013

Goedemorgen, het sneeuwt in Menterwolde. Toch nog een witte Kerst... euh Pasen?

14 opmerkingen:

  1. Goedemorgen,'t is toch een keer een ander gezicht heeft ook wel wat witte paasdagen, wie weet wat er nog gaat komen :).

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Goedemorgen.

    Ja, een drama.
    En toch merk je aan de mensen dat het voorjaar niet ver weg is; ze zijn positiever, kijken vooruit. Eigenlijk kijkt men door de sneeuwvlokken heen en ziet de zon schijnen. Laten we hopen dat dit niet alleen voor het weer geldt maar ook voor ons (inter)nationale malaise gevoel.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Alleen een Dijsselbloem is geen voorjaarsbloem, en zo lang deze bloem ons met zijn stekels belaagd, heeft dat invloed op ons welzijn.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Goedemorgen allemaal. Ja inderdaad mensen kijken altijd voor uit. Gewoon niet slim om vooruit te lopen met je hoofd omgekeerd op je lijf. Maar goed wie naar buiten kijkt ziet een witte wereld. En dat op 30 maart. Toen Rutte in september 2012 aankondigde dat er nog barre tijden aan zouden komen hadden wij hier natuurlijk niet aan gedacht. Maar we trekken ons er niets van aan. Straks even naar de garage de winterbandjes weer onder de auto zetten, en ik denk dat ik even naar de Scapino ga om moonboots te halen. Sneeuw inmiddels weggeschoven en lekker veel zout gestrooid. Laat maar komen die sneeuw. Ik lach er om, mij maken ze de kachel niet aan. TOM

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Mogguh lui!
    De paasbult hier tegenover wordt goed gevoed: auto en trekker aanhangers werden en worden afgeleverd, ik denk dat de vlam er vanavond echt in gaat.
    En wat die barre tijden betreft: het went nooit echt ;?

    Paasmazzelmoj!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. goedenmiddag....

    ik ben toe aan de echte lente, maar word inmiddels ook flauw van alle 'gezeur' het had ook al 3 maanden kunnen regenen, dat had ik erger gevonden....
    kou kun je je tegen kleden, in het zonnetje, uit de wind met een winterjas is het best lekker ;-)

    er komt gewoon een nieuwe ijstijd aan, bereid je maar voor :-)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. zal het dan toch waar zijn dat de noord en de zuidpool gaan wisselen? Bertus de weerman had het er al over, dat over enige tijd de kern van de Noordpool bij Londen zit.
      Dan wordt het tijd om berenvellen te verzamelen, want die schijnen bescherming te bieden aan de strenge kou.

      Verwijderen
    2. Wim dat gaat inderdaad gebeuren. Naar verwachting maandag, rond 12:00 engelse tijd. Maar we zullen er niet veel van merken, koude is koude en sneeuw is bevroren regen.

      JP

      Verwijderen
    3. Het zijn de magnetische polen die opschuiven. Niet de polen waar de aardas door gaat. Dus de ijsberen blijven ver van ons. Maar doordat het magnetisch veld rond de aarde anders wordt, zullen ook de geladen deeltjes die van de zon komen een andere baan volgen en hier voor noorderlicht zorgen. Dan moeten we ook gaan vrezen voor onze elektriciteitsvoorziening. Hoogspanningsleidingen zijn gevoelig voor magnetische stormen die het gevolg zijn van de geladen deeltjes die van de zon komen. In Canada hebben daardoor in 1989 6 miljoen mensen een halve dag zonder stroom gezeten.
      Stroomstoring Canada

      Verwijderen
    4. Ja, het kan maandag gaan spoken. Niet alleen aan de LangeLeegte dus..

      Verwijderen
    5. Tja Anoniem "kan", maar Wim geef eerlijk antwoord op volgende vraag:
      Wie heeft gelijk?
      De protestanten, de gereformeerden, de artikel gereformeerden, de joden, de jehova getuigen, moslim en zo kan ik tig keer doorgaan er is tenslotte maar één die het juist heeft toch?
      In mij beleving zie ik het iets anders en jij weet van mij dat ik iedere geloof respecteer.
      Maar zoals jij mij een beetje zou kennen kijk ik ook uit naar iets anders zoals deze:
      Zuidelijke zeestroom raast erg hard
      Geschreven op 26 april 2010 om 10:14 uur door Tim Kraaijvanger
      2
      Wetenschappers hebben de snelheid van de circulatie van het water in de Zuidelijke Oceaan onderzocht. Zo hopen ze betere klimaatmodellen te maken. Het resultaat is verrassend: de zeestroom transporteert op hoge snelheid water van Antarctica naar de evenaar.

      “De stroom brengt iedere seconde acht miljoen kubieke meter water naar het noorden”, vertelt de Australische oceanograaf Steve Rintoul. “Dat is veertig keer meer dan wat de Amazonerivier in zee loost.”

      Het team van wetenschappers gebruikte een drie kilometer lange draad om de snelheid van de zeestroom te meten. De draad zat vast aan de zeebodem en werd meegetrokken door de stroming.

      De zeestroom van Antarctica naar het noorden wordt aangedreven door koud, zuurstofrijk water op een diepte van vier kilometer. Volgens Rintoul heeft de diepe zeestroming een gemiddelde snelheid van 22 centimeter per seconde. “Dat is tien tot twintig keer sneller dan de hoogste gemiddelde snelheid van water op deze diepte.”

      Klimaatmodellen moeten rekening houden met de circulatie, vindt Rintoul. “Dan weten we hoe de oceanen hitte transporteren”, vertelt de oceanograaf. Toch weet Rintoul momenteel nog niet in hoeverre de snelle zuidelijke zeestroom invloed heeft op de cijfers.

      Lees ook:

      Onderzeese vulkanen slokken indirect CO2 op

      Albatros een kilo zwaarder door ander windje

      Zuid-Afrikaanse stroom houdt Europa warm


      Verwijderen
    6. Weet je Ceer, ik geloof in een plan die voltooid moet worden. En in dit plan speelt de mensheid maar een heel kleine rol. Het gaat om veel grotere dingen, die wij ons niet voor kunnen stellen. Van ons wordt gevraagd om het kleine deeltje wat wij mogen bijdragen te doen.
      Niet meer en niet minder.

      Verwijderen
  7. Vrolijk Pasen allen en voor straks welterusten.

    BeantwoordenVerwijderen