Teller

donderdag 3 april 2014

03042014

Voor het bedreigen van vier wethouders van Menterwolde is een 54-jarige man uit Muntendam gisteren veroordeeld tot een voorwaardelijke werkstraf van zestig uur. Daarnaast is hem verplicht reclasseringstoezicht opgelegd en moet hij zich laten behandelen als de reclassering dat eist. De man ligt al lange tijd met de gemeente overhoop. Hij kampt met gezondheidsproblemen en zou daarom niet in staat zijn om te werken. De gemeente vindt dat hij wel aan de slag moet om zijn uitkering te behouden. Rond de jaarwisseling werd het de man te veel. Via de telefoon, voicemails en brieven liet hij de wethouders onder meer weten dat ze goed over hun schouders moesten kijken. Daar kon maar zo iemand staan die ze met een mes zou steken. Woorden die de Muntendammer nu betreurt. Maar dat hij zich moest verantwoorden voor bedreiging vond hij onterecht, zo zei hij in de rechtszaal. Volgens hem maakte hij algemene opmerkingen, onbeheerste uitingen van woede, en had hij nooit kwaad in de zin gehad. De rechter hield wel rekening met zijn omstandigheden en legde de werkstraf daarom voorwaardelijk op.

Appie denkt: Beetje cynisch die werkstraf, ook als die voorwaardelijk is, want bij herhaling aan het werk. En dat is nu juist wat de man niet kan volgens hemzelf. Was een voorwaardelijke gevangenisstraf niet logischer geweest?

8 opmerkingen:

  1. Goedemorgen, een vreemd verhaal Appie. Meestal zijn de uitspraken van de rechter niet zo soft. Want juist de lichte gevallen worden meestal zwaar gestraft. Bij gevangenis straf moet je straks een zak met geld meenemen. Te minsten als staatssecretaris Teeven zijn zin krijgt. Kortom het blijft wikken en wegen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Goedemorgen.

    Ik had dezelfde gedachte Appie. Ik zag er de humor wel van in. Van de uitspraak van de rechter, niet van de dreigementen.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Goedemorgen, de zakken plastic mogen bij de straat vandaag.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. We realiseren ons nauwelijks hoeveel ziekten worden veroorzaakt of verergerd door bezorgdheid.

    Walter Clement Alvarez

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Reacties
    1. Ik heb het nu dan ook gelezen Ceer, mag dan zelf wel geen kids hebben....wel even een brok in mijn keel....

      Verwijderen
    2. Ja JK, ik denk dat velen dit hebben gehad na het lezen van dit artikel, maar goed ons leven gaat door en voor deze ouders....vul maar in zou ik zeggen.

      Verwijderen