Teller

dinsdag 15 april 2014

15042014

Wanneer zou de bouw beginnen van het SMC in Zuidbroek? Of zouden de banken, net als met het ziekenhuis bij Scheemda, ook hier wat voorzichtiger zijn geworden?

9 opmerkingen:

  1. Goedemorgen, 'k wait 't en leste zal wel zo weezn.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Goedemorgen, mijn gedachte is: eerst het nieuw te bouwen vestiging van van der Valk Groningen en dan sloop van van der Valk Zuidbroek en begin van het bouwen van SMC met overnachtingshotel.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

      Verwijderen
    2. Waarom zou het v/d Valk-complex gesloopt moeten worden?
      En waarom denk je dat dat gebeuren gaat?

      Verwijderen
    3. SiKo, het is een onderbuikgevoel. De schuren achter het hotel kunnen nooit rendabel zijn, zoals ook het zwembad. De rest is ook na de make over gedateerd.
      Nu is er de gelegenheid om op deze plaats een SMC met logeer accommodatie neer te zetten, dat levert geld op. De SMC als blikvanger aan de A7, wie tekent daar niet voor!

      Verwijderen
    4. Het aantal operaties/ingrepen bij een kliniek als deze zal beperkt zijn...,
      en dus ook het aantal (door verzekeraars vergoede) ligdagen in het zorghotel.
      Wel interessant voor met name v/d Valk is het verbijf van familieleden in het zorghotel/hotel.
      Aangezien verzekeraars waarschijnlijk eisen zullen moeten stellen aan de voorzieningen in het zorghotelgedeelte zal dat gedeelte deels los moeten (blijven) staan van het gewone hotel (een soort Ronald Mac-Valk Hotel) en daarmee blijft het voor v/d/ Valk juist zeer interessant om ook de gewone hotelcapaciteit overeeind te houden.

      Wat de rentabiliteiet van de Eurohal betreftr, daarover zou ik me maar geen zorgen maken. De hal zelf is nog net niet met geld toe verkregen van de Flora-expositie de kosten van de grond zijn/waren nihil, de bouwkosten gering, de koste van onderhoud zijn nog net biet te verwaarlozen en de exploitatie levert naast huurgelden ook een hoop betalende/etende/overnachtende bezoekers op.
      Dat plaatje had er heel anders uit kunnen zien als v/d Valk een normale grondprijs en bouwkosten had moeten ophoesten en bovendien de explotatie van de hal niet de exploitatieopbrengsten van het hotel/restaurant zou hebben ondersteund.

      Verwijderen
  3. Goedemorgen,

    ....wel t wait mag t zeggen....

    BeantwoordenVerwijderen
  4. goedenmorgen....

    ik denk dat wim in dit geval wel es gelijk kon hebben...vd valk zuidbroek gaat over in zorghotel, zwembad eraf...voor vd valk is belangrijk dat iets geld opleverd...

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. da's niet hetzelfde als slopen/sluiten

      Ik denk zelf eerder dat ze het/een zorghotel erbij zullen doen (al dan niet ten kosten van zwembad/Eurohal)

      Verwijderen