Teller

maandag 14 april 2014

14042014

Ik moet aan de slag, heb ook niets te vertellen vanmorgen. Tot later vandaag.

9 opmerkingen:

  1. Goedemorgen, ik wel.....

    MILJARDENBEZUINIGINGEN ZORG LEIDEN TOT ONGELUKKEN
    12-04-2014 • De miljardenbezuinigingen die dit kabinet wil doorvoeren op de zorg gaan leiden tot ongelukken. Dat maakten honderden medewerkers in de zorg vandaag duidelijk in Den Haag. Leden van vakbond AbvaKabo FNV organiseerden vandaag het vandaag het grote zorgdebat. In 2015 wil het kabinet nieuwe zorgwetten invoeren waarbij de gemeenten en de zorgverzekeraars meer taken krijgen en de AWBZ verdwijnt. ‘Stel deze zorgwetten uit en zorg dat mensen het recht op zorg behouden als de gemeenten meer verantwoordelijkheden krijgen,’ betoogde SP-Kamerlid Henk van Gerven. Ook pleitte hij opnieuw voor uitstel van invoering van de wetten.

    Henk van Gerven

    Zorginstellingen sorteren nu al voor op het verdwijnen van de AWBZ die het kabinet wil afschaffen. ‘De voorbereidingen geven al zoveel ellende dat ik niet durf te denken aan het moment dat de wetten zijn ingevoerd,’ aldus Van Gerven. Verzorgingshuizen worden gesloten en personeel ontslagen. ‘Te veel bezuinigingen en gemeenten die er nog lang niet klaar voor zijn zullen ervoor zorgen dat veel mensen in de kou komen te staan. Het gaat hierbij om ouderen en gehandicapten die vaak slecht voor zichzelf op kunnen komen.’

    Naast medewerkers in de zorg en een meerderheid van de gemeenten noemen nu ook zorgverzekeraars invoering in 2015 onwenselijk. Zij vinden de veranderingen te snel gaan en de omvang van de veranderingen veel te groot. Van Gerven: ‘Wanneer staatssecretaris Van Rijn (PvdA) zijn plannen toch doorzet neemt hij welbewust het risico op een ongekende chaos waar de meest kwetsbare mensen de dupe van worden.’

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Goedemorgen, niets te vertellen Appie maar wel om te voelen hoe koud het vanmorgen is.Ceer, het woord solidariteit, die wijlen den Uil zo graag uitsprak, heeft een andere inhoud gekregen. De Joods/Christelijke traditie is ingeruild voor de hebzucht van een enkeling. Dat we dan naar de bedelstaf toe verdwalen, hebben deze mensen geen boodschap aan. Ze durven zelfs wel het woord: 'dat heb je aan je zelf te danken' in de mond nemen.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. reactie via iOS (iPad / iPhone) ingelogd als SiKo

    BeantwoordenVerwijderen

  4. SiKo14 april 2014 08:29
    reactie via iOS (iPad / iPhone) ingelogd als SiKo

    BeantwoordenVerwijdere

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ab,
    je ziet het...,
    het is helemaal niet zo moeilijk om via iOS (iPad en Iphone) te reageren..., en 't kan gewoon via je browser (Safari).

    't Gemakkelijkst gaat het als je bent ingelogd met een Google-account...
    maar dat hoeft niet..., zonder/uitgelogd gaat ook...
    en 't kan gewoon via je browser (Safari).

    Daarnaast zijn er verscheidene gratis App's die je het leven kunnen ververgemakkelijken (ja het staat er echt ver-ver...).

    't Voordeel van iOS in vergelijking met Android is...
    dat de kans op eVirussen en malware veel en veel kleiner is.
    De reden is dat (op un-jailbraked) iOS-apparaat in principe enkel door Apple zelf geverifieerde software kan worden geplaatst en die wordt door Apple consequent op dit soort veiligheidsrisico's gecheckt alvorens een nieuwe/vernieuwde App in de Appstore wordt toegelaten.

    't Mooie van Android is dat het een meer open systeem is waar iedereen overal software voor kan/mag aanbieden...,
    maar dat betekent wel dat de kan op verdachte software stukken groter is en blijkt.

    Zeker wanneer je ook gevoelige zaken doet (bankoverschrijvingen/pinnen, zakelijke post, medische gegevens) via je tablet/phone is Android stukken gevaarlijker.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Goedemorgen SiKo, iedere keer als ik probeer te reageren via de Ipad, dan kan ik wel de reactie in typen, maar zodra ik klik op Antwoorden als en dan een optie uit het lijstje kies, kan ik daarna helemaal niets meer. Zou je me willen vertellen hoe jij het doet? Of heb jij dat probleem misschien niet? Ik kies altijd Naam/Url.

      Verwijderen
    2. als je dat doet verschijnt er een invoerveld, mogelijk dat je het niet ziet/dat 't verdekt is: Ik had er eerst ook wat moeite mee.
      Daarnaast kun je kiezen tussen IOS-weergave en normale web-weergave van sites.

      Verwijderen
  6. goedenavond....

    om stress te voorkomen op de ipad, pak ik gewoon de laptop :-)

    BeantwoordenVerwijderen