Teller

woensdag 23 april 2014

23042014

Sporadisch stuurt Markus Ploeger, ex-wethouder en ex-PvdA lid en nu raadslid namens Kritisch Menterwolde- een tweet de wereld in. Zo ook gisteravond en die luidde: "Coalitie akkoord Menterwolde. Veel woorden maar verder staat er niks concreet in. Gaat om de hoofdlijnen? Maar die staan er ook niet in."

Appie denkt: De toon is gezet voor de komende vier jaar. Denk dat het er niet gezelliger op gaat worden tijdens de raadsvergaderingen in het gemeentehuis van Muntendam. Een oppositielid die functies bekleedt, waarvan anderen vinden dat die niet kunnen samengaan met het raadslidmaatschap, waaronder de burgemeester en de commissie die de geloofsbrieven onderzocht van Ploeger. Bij de kroegbaas van dit etablissement bestaat het vermoeden dat frustratie en rancune wel eens de drijfveer kan zijn voor het politiek handelen van de ex-wethouder, en dat is nooit een goede basis. Een virtueel kroeghouder is natuurlijk geen politiek-analist, maar iets in mij zegt dat het zo is. En dat "iets" heeft het al wel eens vaker bij het rechte eind gehad.

12 opmerkingen:

  1. Goedemorgen, laat ik nu denken dat dit coalitie akkoord Menterwolde allang een feit was! Daarom begrijp ik de tweet ook niet van Marcus P. Dat iemand in de raadszaal de spanning er een beetje inhoud, is niet verkeerd. In het verleden zat ook bijna iedereen te wachten wat E. B. weer te melden had.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Goedemorgen.

    Als Appie meer woorden denkt dan Markus zegt zijn het vast de laatste woorden niet die hierover de wereld in zijn gegaan.
    Laten we hopen, Wim, dat niet de tijden terugkeren waarin een persoon de gemeenteraad in zijn macht heeft. Wie dat ook is.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wim, het akkoord is nu pas definitief in de vorm van een geschreven document. Eerder was men het eens in hoofdlijnen en uit welke partijen het college gesmeed zou worden. Met de taken die nu op de gemeente afkomen is het ook moeilijker om een akkoord tot in de puntjes te regelen. Lijkt mij juist goed, zo kun je als oppositie ook meer inbreng hebben, maar als je direct gaat "schieten", dan worden er posities door beide partijen ingenomen die men moeilijker zal verlaten. Ik vrees dan ook een minder aangename sfeer in de komende periode, maar zoals gezegd, ik kan er naast zitten.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. goedenmorgen...

    ben bang dat je wel gelijk hebt, appie, denk ook dat het meer rancune wordt dan op inhoud, want op de inhoud kan MP weinig tegen hebben, op sociaal gebied dan in ieder geval....ik denk dat het oppositie wordt mn met betrekking tot voorzieningen.... worden 'gezellige' 4 jaren (3.5 wrsch tot herindeling).

    BeantwoordenVerwijderen
  5. en ja, appie, ik heb weer wat meer tijd om in de kroeg te komen, heeeerlijk, kan inmiddels al wel genieten van de tijd die we over hebben, al wordt die ook wel weer ingevuld......kwam vaak nog wel langs hoor..maar meer om te lezen :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Wanneer op argumenten wordt gestreden, niks mis mee. Als M.P. het niet doet, dan doet de pers het wel.

    Degene die wat willen moeten een goed verhaal hebben. Meerderheid van bewoners moeten er zich in herkennen.

    Dus Meeden zal zich ook moeten schikken indien meerderheid Menterwolde er anders over denkt. (geldt ook voor andere dorpen binnen Menterwolde)

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Het akkoord wat er nu ligt is een op hooflijnen, hij is overigens volledig te lezen op de site van de gemeente. Dat MP als ex SP lid zich niet kan vinden in de inhoud verbaasd mij. Nou ja , de persoon MP kennende verbaast het mij ook weer niet. Bij MP draait alles om de persoon MP en zijn belang. Ik denk dat wanneer we een gekozen BM zouden hebben dat hij zich zeker kandidaat had gesteld.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. kan even niet zo snel een linkje maken maar even knippen en plakken en de stukken zijn te downloaden.

    http://www.menterwolde.nl/raadsinfo/agendas-en-stukken_41185/item/vergadering-raad_539.html

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoofdlijn, 5 pagina's...

      liefst in 5 regels: over 4 jaar bereikt:...... (en dan concrete aantallen)

      Schijnbaar uit nu bekende cijfers moet er veranderd / verbeterd worden. Dat is politiek.

      Wat 1 bedenkt, moet ander weer afbreken. Misschien daarom beter om 25 jaar zelfde partij aan macht te hebben. Hoef je niks af te breken.

      Verwijderen
  9. Goedenavond,

    VB, verbazing alom en ook weer niet.....zo zullen er meer zijn, including myself....

    BeantwoordenVerwijderen