Teller

zaterdag 12 december 2015

12122015

Jan Velthuis één van de gewezen wethouders van Menterwolde wil misschien met een sterke lokale partij meedoen aan de komende gemeenteraadsverkiezingen van de nieuwe gemeente, waarvan de naam nog niet in Appie's glazen bol is verschenen.

Appie denkt: Loffelijk streven, maar ......, waarom zou je dat willen als je nog in de frustratie zit van het afserveren door lieden waarvan jezelf denkt dat zij het niet helder zien? Is dat een basis om een partij te beginnen? Dacht het niet. Ik geloof niet zo in lokale partijen, die voor een groot deel uit frustratie, wraak en gelijk halen zijn ontstaan. Een Gemeentebelangen met capabele mensen, zonder voorgeschiedenis bij andere partijen, daarvoor zou ik willen overwegen om mijn stam aan te geven. Hoe denkt men aan de andere kant van de bar daarover?

9 opmerkingen:

 1. Persoonlijk heb ik een mening over lokale partijen. Deze partijen kunnen nog zulke goede bestuurders hebben, ze missen het voordeel van partijgenoten in bv de landelijke politiek en Privinciake therapie. Als een partij ontstaat door rancune, dan ben je al op de verkeerde weg. We zullen zien. Het is een stuk lastiger voor lokale partijen denk ik. Zeker als je al deze partijen wilt gaan samenvoegen tot een grote sterke partij. Iedereen heeft een andere reden om een eigen partij te beginnen. In HS zijn er ook verschillende lokale partijen en weer afscheidingen daarvan omdat men het niet eens was. Het lijkt me erg moeilijk om daar een geheel van te maken. Maar ja, wie ben ik?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Pff spelling...therapie moet natuurlijk zijn politiek!

   Verwijderen
  2. Anja,
   onze nationale balfilosoof sloeg ook hier de spijker op de bol:
   Ellek foo'deel heb se naa'deel...
   maar dat sie je pas as je het doorheb.

   Verwijderen
 2. Ik las ergens dat Velthuis zelf niet aanwezig was, maar dat een door hem geschreven speech is opgelezen door de andere oud-wethouder, Siersema. Een eerste aanzet naar het smeden van een eenheid lijkt daarmee gemaakt. Het is, om Anja's woorden te gebruiken, afwachten of hij in de grotere gemeente hetzelfde kunstje als in Menterwolde nogmaals kan flikken. Ik denk dat de wet van grote aantallen zijn grootste tegenstander zal zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Een nieuwe gemeente met splinterpartijen, hoe kun je het bedenken. Een advies voor de gemeente Slochteren, ga niet met deze mensen in zee. Voordat het het weet ben je ook besmet met dit virus. Blijf gewoon samenwerken met H/S en M. en daarmee basta! Het fundament is te broos!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. De inwoners van de gemeente krijgen wat ze verdienen. Met of zonder lokale partijen.

  Macht ligt bij het volk, niet bij de 'lokale'partijen.

  Lang leve de democratie.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Het zal ook weer niet zo zijn, ze willen een referendum. In verkiezingsprogramma staat dat ze helemaal niet willen fuseren, bij de verkiezingen is dat na gevraagd en nu zou er weer een (duur) referendum moeten komen?
  Ik denk dat de afgelopen 1,5 jaar al erg duur zijn geweest, mede dankzij de huidige oppositie, ik heb behoefte aan rust.
  Daarbij komt dat dit al een gelopen race is, intenties afgesproken zijn en dat dat democratisch is besloten...
  #ikbenerechthelemaal klaar mee

  Ik stem niet op een lokale partij, mijn inziens os dat een verloren stem...

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Detail is, dat de PvdA in september 2014, voor de intentieverklaring (tijdens de vergadering over de herindeling) heeft ingediend om de deur naar Veendam op een kier te laten. KM stemde mee maar de toen coalitie stemde tegen...nu wil men een referendum, maar met het aannemen van die motie helemaal niet nodig geweest. Nu is het een gelopen koers, en moet je je aan de afspraken houden die gemaakt zijn en waarvoor getekend is.

  BeantwoordenVerwijderen