Teller

dinsdag 1 december 2015

01122015

Gisteren zei ik aan de bar: Frjentsjeradiel is in hiele moaie gemeente. Net ferkeard Eduard. Promoasje kinsto wol sizze. Voor de niet Friezen onder ons: Franekeradeel is een hele mooie gemeente. Niet verkeerd Eduard. Een promotie kun je wel zeggen. Ik las ergens dat Eduard al met een cursus Fries bezig is om het te verstaan en te begrijpen, spreken ligt voorlopig niet in de planning. Het is best knap dat je voor een tijdelijke baan de taal, ja Fries is geen dialect, onder de knie probeert te krijgen. It giesto goed Eduard, en kom noch ris lâns yn it Gouden Hynder.

8 opmerkingen:

 1. Goedemorgen, volgens mij heb jij Appie het Fries behoorlijk onder de knie! Een Fries is trots op zijn taal, en dat is heel anders dan een Groninger die snel overschakelt naar het Nederlands.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Een voorbeeld midden jaren 60 tig was ik servicemonteur bij en importbedrijf in graafmachines uit Heerenveen. Uiteraard stond Heerenveen met grote letters op het VW busje, vandaar dat er onderweg nogal eens op de deur geklopt werd en men een praatje in het Fries met mij begon. Helaas ik spreek geen Fries, en men droop teleur gesteld af. Zie jij of u dat een Groninger doen? Het is mij nog nooit overkomen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik wens Eduard alle goeds toe in Friesland! Al waren we het niet altijd eens.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dag Appie en (stam)gasten. Dank voor de mooie wensen.
  Een rondje op ieders toekomst!
  Eduard

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Eduard, in rûntsje foar de takomst fan allegear, moaie winsk, en ek noch ris goed foar de kassa fan it Gouden Hynder. Tsjoch.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Voor wie het Fries niet machtig is: Eduard, een rondje voor ieders toekomst, mooie wens, en ook nog eens goed voor de kassa van het Gouden Paard. Proost.

   Verwijderen