Teller

dinsdag 15 december 2015

15122015

Voor Boris moet ik € 38,33 gaan betalen als de raad haar goedkeuring geeft donderdag. En dat zal de raad wel doen, want er is onzorgvuldig omgesprongen met de centjes in Menterwolde, zodat er nu grote tekorten zijn. Als Boris een blindengeleidehond zou zijn, gehandicapten helpt of politiehond is, dan is hij vrijgesteld van belastingheffing. Heb het even nagezocht, maar er is geen ontheffing voor een waakhond tegen inbrekers of klanten die zich misdragen aan de toog. In de buurgemeenten Hoogezand/Sappemeer en Slochteren kent men geen hondenbelasting. Ik kijk eens naar de mand, Boris kijkt mij aan met een blik alsof hij wil zeggen, voor 38 euro gaan we toch niet verhuizen? Nee Boris gain zörgen, nog twij joar den bennen wie ook Hoogezand/Slochteren en krigst doe veur vattig euro op daierdag leverworst van de beste slagter. En wat is de moraal van dit verhaal? Appie heeft weer een opening, maar constateert ook dat Menterwolde nog niet richting de herindelingspartners groeit met het handhaven van een belasting die uit de tijd stamt toen de hond nog voor de hondenkar liep.

14 opmerkingen:

 1. Goedemorgen, dat is al een hele tijd geleden Appie dat een hond voor de hondenkar liep. Mijn oom Egbert had ook altijd een hond die hem hielp om zijn invalide kar voor uit te stuwen. Helaas voor de hond en oom Egbert moest hij overstappen op een vervuilende gemotoriseerde voertuig. En kreeg de hond een luizenleven, maar of de hond daar gelukkig mee was? Nee, want werken doet leven! (de naam van de hond? Baksie)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mogguh lui.
  Tja, hondenbelasting en dan vervolgens katten, paarden en bezoekende_schoonmoeders :)
  Ik geef maar even een voorzet..

  Iets meer serieus: Jongste veulen zit straks weer eens zonder kamer. De eigenaresse kwam onverwacht eerder terug uit Midden-Amerika en dat betekende twee maanden en doei. Eind januari moet ze eruit, eerder mag ook.
  Uiteraard heeft ze een voorkeur voor Amsterdam maar Utrecht is ook een optie. Noodzaak: Station in de buurt. Waarbij de buurt een relatief ruim begrip is maar ze moet regelmatig naar Amsterdam, Nijmegen en Zeist.

  Zaandam, Amstelveen, Breukelen en Zeist vallen allemaal af. Ze is het meeste van haar opvoeding niet vergeten maar ze zoekt wel iets min of meer zelfstandigs. In Noord heeft ze 3 jaar gewoond in een soort grote bezemkast met mensen die de boel niet wilden opruimen. Ze vertrekt meestal rond half acht en komt 's-avonds rond half negen weer thuis en dan heb je geen zin meer om werkster te spelen. Budget zo rond de 600-750 euro all-in.
  Iemand een idee? Bedankt!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haarlem, Abcou, Weesp, Baa'brug, Hoof'dorp, Heiloo?

   Verwijderen
  2. Onbespreekbaar. Zelfs Hilversum en Bilthoven zijn geen optie...

   Verwijderen
  3. Zelfs Haarlem niet...,
   is er wel eens wezen kijken?

   Verwijderen
  4. Ze is in heel veel plaatsen geweest maar er gaat voro haar weinig boven Amsterdam. En de vrienden die ze daar heeft. Utrecht is dan de tweede mogelijkheid, wonen ook veel oud-studiegenoten en natuurlijk dichter bij haar werk.

   Verwijderen
  5. advies,
   veulen niet de vrije teugel geven...,
   maar helemaal loslaten...
   en het zelf laten uitzoeken.

   Verwijderen
  6. Dank voor het advies, maar het is als een kam voor een kale man :)
   Ze mag, en zal, het helemaal zelf uitzoeken maar soms helpt het als anderen meezoeken. Vanavond is ze al ergens aan het kijken in het Uteregse :( Ik ben benieuwd. De eerste kamer die ze zag was zo ongeveer aan het (Maarssense) eind van de Amsterdamse Straatweg. Dus toch bijna Breukelen :)!

   Verwijderen
  7. Matras naast de voormalige Bouma (destructieve) of oud/nieuw Jagtlust naast de kersenbogerd...;
   Zit ze wel vlak bij een heel oud/goed/bekend restaurant 'de Oliphant' waar men vroeger niet enkel koffie zette maar ook over.

   Verwijderen
  8. Huize Matras is natuurlijk huize Mitras...,
   maar dat woord kent de autocorrectie-suggestie natuurlijk niet...,
   maar met matras zat het er wel dichtbij.

   Verwijderen
 3. Mijn contacten in die omgeving zijn bijna allemaal opgedroogd, kan je niet helpen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Goedenavond (valreepje), nee wij kennen geen honden belasting ook niet in omliggende gemeente's wat straks in het Westerkwatier 2019 gaat heten...hondenbelasting....hoe kun je zoiets gaan verzinnen....

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik weet dat m'n eigen hond in onze eigen tuin schijt...., maar dan te bedenken als ik een bloembolletje ga poten in onze eigen tuintje dat ik geregeld in andermans kattestront zit te krabben...., maar hiervoor belasting te gaan heffen......

   Verwijderen
  2. Hondenbelasting is (van oorsprong) geen milieubelasting maar een trekdierbelasting vergelijkbaar met de motorrijtuigenbelasting.
   Des te vreemder dat het wettelijk min of meer verboden is je hond als trekdier te ge-/mis-bruiken...;
   Waar betaal je dan eigenlijk voor?

   Oh ja...,
   voor het enkel feit van het bezit.

   Verwijderen