Teller

woensdag 1 juni 2016

01062016

Weer een nieuwe maand, afwachten wat die ons gaat brengen.

12 opmerkingen:

 1. Mogguh lui!
  Ik zat in zo'n wolkbreukgebied, met ook nog wat heuveltjes en dalen in het landschap. Even was ik bang dat het te hoog stond voor de volvo, maar gelukkig, afgezien van wat knipperende lampjes viel alles achteraf mee! Wel modder op het dak en wat water op de vloer....
  Mazzelsendemooijss!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Houd je rozenkransje maar bij de hand JP, meestal komen de gevolgen later van deze onbedoelde waterballet.

   Verwijderen
 2. Goedemorgen, eind van de middag keken we nog steeds naar het vogelhuisje en zit namelijk nog een nakomeling in en dit na 72 uur dat de eerste vertrokken was, maar de zorg is nog steeds aanwezig bij de ouders je hoort hem af en toe piepen en de ouders vliegen weer aan om hem te gaan voeden. Ik zit al een uurtje in de kamer en zie en hoor niets meer zou hij of zij eruit zijn?, nog paar uurtjes wachten en dan besluit ik of ik even in het hokje een kijkje ga nemen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ceer, je kunt het meesje ook een handje helpen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik hoorde toen ik de zonnescherm opende hoorde hem weer piepen, maar nog geen ouder's gezien.

   Hoe kan ik hem helpen volgens jou?

   Ik denk eraan gewoon laten zitten totdat de ouder's er niet meer komen aanvliegen en dan gaan kijken of ik hem mee kan helpen, maar wat zou de beste manier zijn.

   Verwijderen
  2. Ceer, als die er nog in zit, niet meer wordt gevoed, dan vlug bevrijden. Anders zijn de krachten zo uit het vogeltje en is het einde verhaal. Gebeurd vaker dat er eentje niet uit komt. Die vind je dan met het schoon maken. Bevrijden en hopen dat ze het gaat redden, en anders is het voer voor een kat. De "natuur" is soms hard.

   Verwijderen
  3. @Rooie Chris

   het succesvol van koolmeeskuikens is niet moeilijk maar wel veel werk....;
   koop een flinke zak meelwormen (bij de dierenwinkel met spullen voor sportvissers).
   En voor ze stuk voor stuk aan de kuikens. biedt e.e.a. in eerste instantie aan met een lange pincet of spitse eetstokjes (van de japanner, chineze stokjes zijn meestal dikker/stomper).
   Zorg ook voor af en toe een druppeltje water(langs je vingers of van af de stokjes.

   (kool)mezen hebben behoefte aan dierlijk eiwit...,
   ze vonden zich als het even kan met insecten (zowel de volwassenen alles wat zich bevindt in het stadium van eitjes, larve, made/rups etc.)
   een flinke zak meelwormen (bij de dierenwinkel met spullen voor sportvissers).

   Ik heb in m'n jeugd verscheidene malen zwaluwen en mezen opgebracht. En het leuke is dat de beestjes later vaak terugkomen (bijvoorbeeld door dichtbij even op op vensterbank te gaan zitten)

   Verwijderen
  4. We hebben dit ook een keer meegemaakt met gierzwaluwen, meelwormen gevoerd en gedroogde insecten. Helaas is het voor deze vogel verkeerd afgelopen.

   Verwijderen
  5. Avond, vanmiddag een kleintje gered van verdrinkingsdood...ik had namelijk een paar emmer halfvol water staan in de tuin wat gebeurd er er vlogen 2 kleintjes naar 1 van de emmers we keken elkaar aan en zeg zal hem er direct uithalen, nee gelukkig geen mond op mond beademing maar het scheelde niet veel :-).
   Maar goed in de auto een grote zak met meelwormen gehaald en bij hem een paar van deze dingen in het bakje neergezet een uurtje later vloog hij weg in de heg bij ons achter het huis.

   Vanavond zeg ik tegen m'n vrouwtje ik kijk even of het hokje leeg is en wat zie ik nog een kleintje over een uurtje kijk ik snel nog even of hij nog voeding krijgt en mocht dit niet geval zijn dan blijft er nog maar 1 ding over zelf proberen dat dit beestje het gaat overleven.

   En Wim ik had toevallig met een buurman erover dat hij ook een jonge zwaluw per ongeluk uit z'n nest had gedrukt met z'n ladder en had er achter aan gebeld naar Brouwer van een hoge school? Die z'n vrouw had hem geantwoord klein stukjes ei te gaan geven..., mocht dit beestje wel komen te overlijden was het zijn eigen schuld, echt kleine stukjes geven....

   Verwijderen
  6. De vogeltje die ik had gezien of eerlijk gezegd waren er 2... jammer maar goed het is weliswaar de natuur en zo als wij geteld hadden 11 stuks is natuurlijk teveel om te gaan voeden.

   Ze hebben een plaatsje in onze tuin gekregen:-(.

   Verwijderen
  7. @Rooie Chris

   mocht 't nog 's voorkomen...,
   die kleintjes kunnen niet erg lang zonder eten, zeker niet als ze toch al een beetje ondervoed waren doordat ze als laatste uitbeet ei kwamen o.i.d. ...;
   Dus nooit te lang (uren) wachten als je denkt dat ze achterblijven in het nest, maar gelijk ingrijpen als je merkt dat de voedsters het nest niet meer bedienen.
   En dan...,
   je moet ze misschien wel 10 of meer keren per dag voeden (net als die meesjes die een paar weken af en aan zijn komen vliegen) tot ze 't zelf uit een bakje gaan pikken.
   ik zei al, 't is veel werk.

   Verwijderen