Teller

zaterdag 18 juni 2016

18062016

Mooi bericht in het DvhN. De woonzorgcentra Hippolytushoes in Middelstum en Gockingaheem in Noordbroek blijven open.
Woonzorg Nederland neemt de verhuur en het beheer – ook van 306 aanleunwoningen – over van de Zonnehuisgroep. Die moet wegens financiële problemen reorganiseren en sluiting van een aantal locaties leek onontkoombaar. De toekomst van Gockingaheem en Hippolytushoes is nu echter voor de langere termijn verzekerd. De woningcorporatie neemt de exploitatie over per 1 januari 2017.
De aanleunwoningen, die op 1 juli dit jaar al onder Woonzorg gaan vallen, staan in Loppersum (125), Middelstum (24), Noordbroek (36) en Slochteren (40). Bij de deal horen ook huurappartementen in Muntendam (35) en Wagenborgen (46). Voor huurders die thuiszorg van Zonnehuis Thuis ontvangen verandert er niets, deze wordt door Zonnehuisgroep Noord voortgezet.
De overname is tevens het succes van een aantal werkgroepen die zich sterk maakten voor behoud van de tehuizen. Zoals Vrienden van het Hippolytushoes, onder leiding van oud-burgemeester Meindert Schollema: ,,Wij hebben vanaf het begin gezegd: hoe het ook gaat, wij zullen ons niet neerleggen bij sluiting. Ons voorbeeld was de Renselheerdt in Winschoten. Ook dat zou dichtgaan. Daar zijn wonen en zorg nu gescheiden. De zorg wordt via de Wmo ingekocht. Na een moeilijke aanloop is de leegstand weg en is er een wachtlijst.’’ Schollema zegt dat de afspraak is dat tot september 2019 alle mensen die zorg willen hebben zorg blijven houden. Tot die tijd vindt de ombouw plaats van woonzorg naar wonen én zorg: ,,Wij helpen mee om daar vorm aan te geven. Onder meer door partijen bij elkaar te brengen. In het Hippolytushoes huren huisarts en fysiotherapie gelukkig al voor langere tijd. Dan komen er in ieder geval huurpenningen binnen. Er zijn andere partijen die er ook ruimte willen huren. Ik ben ervan overtuigd dat er in 2019 of 2020 een omslagpunt komt. Dan is de thuiszorg zo volgelopen dat er dringende behoefte is aan dit soort huizen.’’

4 opmerkingen:

 1. Ik was al overal,
  althans een deel van mij,
  gedragen door de wind,
  meegesleurd door woeste zeeën,
  overal al was ik ooit,
  maar als geheel was ik er vrijwel nooit,
  mijn lichaam als geheel,
  bestaat iets meer dan 50 jaar,
  maar het reist al eeuwen,
  dolend over Aarde,
  Zonnestelsel, het Heelal,
  nergens was ik eerder niet,
  maar nergens was ik eerder helemaal,  alleen gedachten zijn steeds integraal.

  ©SiKo

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Goedemorgen, ben blij voor die mensen die op hun stekje kunnen blijven zitten. Jammer alleen dat de mensen die al verhuist zijn naar 'een ongewenste'plek wel niet terug zullen komen. Wat mij het meest stoort is dat zo'n streng christelijk organisatie zo gekleund heeft. Allereerst al met de nieuwbouw in Zuidhorn en daarna al de overnames, die niet gebracht hebben wat verwacht werd. In een organisatie waarin het erfgoed van Calvijn beleden wordt had ik dat niet verwacht!
  Zal de wijsgeer "prediker" toch gelijk krijgen?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Zuidbroek 1984 van de Spoorstraat tot de Zuiderstraat in Noordbroek. Eerst de camera op het midden van de weg gericht. Daarna nog een keer de rit op en neer gemaakt met de camera gericht op de linkerzijde van de weg om zoveel mogelijk gebouwen in beeld te krijgen. Video gemaakt met een van de eerste vhs draagbare recorders (Telefunken) en een camera met vidiconbuis die nog het zogenaamde veegeffect gaf. Klik op mijn naam voor het filmpje of kopieer deze link naar de adresbalk van je browser.

  https://www.youtube.com/watch?v=3FGlZHfwv_A

  BeantwoordenVerwijderen