Teller

zaterdag 25 juni 2016

25062016

Ik las in het DvhN dat Aziz Kaynak en Menterwolde op verzoek van de rechter in gesprek gaan over een vertrekregeling voor de ontslagen ambtenaar.
Loco-secretaris en directeur Beleid & Samenleving Aziz Kaynak werd in april 2015 ontslagen bij de gemeente Menterwolde. Aanleiding was een gesprek dat hij zou hebben gevoerd in de wachtkamer van de apotheek in Zuidbroek. Oud-gemeentesecretaris Klaas Nieland zat toevallig naast hem en ze spraken over personen die bij de gemeente werkten en zaken die speelden. De partner van wethouder Lian Veenstra was er ook. Hij luisterde de twee af en noteerde steekwoorden.
Burgemeester Eduard van Zuijlen en gemeentesecretaris Henk van der Wal (nu beiden weg uit Menterwolde) droegen advocaat Gerrit Ham op Kaynak te vertellen dat hij wegens loslippigheid op non-actief was gesteld. Later volgde ontslag. Sindsdien voeren Kaynak en de gemeente rechtszaken tegen elkaar.
De rechter fronste de wenkbrauwen bij de gang van zaken. ,,Waarom praatte het college niet zelf met Kaynak?’’ vroeg hij de advocaat. Ham: ,,Ze zeiden: dan gaat hij toch alles betwisten.’’
Niet lang na het ontslag van Kaynak kwam er een onderzoek naar de angstcultuur op het gemeentehuis. Daarin deden medewerkers ook een boekje open over de kwalijke rol van Kaynak. Toch wil hij graag terug naar de gemeente. De meeste hoofdrolspelers van destijds zijn weg en Menterwolde maakt na de herindeling toch een nieuwe start.
De rechtbank oordeelt echter dat de vertrouwensbreuk onherstelbaar is. Wel vindt de rechter dat onvoldoende aannemelijk is gemaakt dat het gesprek in de apotheek zo gevoerd is als de partner van Veenstra suggereert. Kaynak heeft onvoldoende kans gekregen zijn visie te geven. De uitkering die Kaynak heeft gekregen acht de rechter onvoldoende. Hij vroeg de partijen met elkaar om tafel te gaan. Binnen acht weken moeten ze een regeling hebben getroffen, anders doet de rechtbank alsnog uitspraak.7 opmerkingen:

 1. Goedemorgen, en zo rolt het balletje steeds verder. ook dit kan Otto K. weer toevoegen aan zijn memories van Oosterbroek/Menterwolde.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Bovenstaande reactie is van wim. Het vertruren geeft problemen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Reacties
  1. Avond, het wordt door alle partijen nagelezen Jan daar ben ik overtuigd van!

   Verwijderen
 4. Waarom twee keer drie kwartier voetbal kijken, als het toch in de verlenging of met penalty's wordt beslist. Ik lees het wel op txt morgenvroeg. Welterusten.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Je wordt toch kotsmisselijk en doodziek van de "politiek" in Menterwolde. En dan kun je ook al niet naar de apotheek voor verlichtende middelen zonder afgeluisterd te worden door een agent van de wethouder. Ik hoop niet dat jullie het me kwalijk nemen dat ik mijn boodschappen het lifst in Pekela of Oldambt doe.

  BeantwoordenVerwijderen