Teller

donderdag 9 juni 2016

09062016

Het gaat goed in Menterwolde, want er staat weinig meer in de krant over onze gemeente. Inmiddels heeft men zelfs de begroting sluitend gekregen, zodat men niet meer op onder toezicht staat van de provincie.

11 opmerkingen:

 1. Het gaat goed in Menterwolde?
  Het is mooi dat men in Muntendam niet meer rollebollend over straat gaat...,
  maar daarmee is dan ook alles gezegd.

  Wie z'n ogen de kost geeft ziet dat er heel wat loos is.
  Dat er een tweedeling bestaat in onze Gemeente is geen nieuws, Dat die min of meer langs de lijnenen van de oude gemeente Oosterbroek lopen van voor de inlijving/fusie van Muntendam en Meeden is ook geen nieuws.

  Misschien is het wel nieuws dat er daardoor een vertekend beeld ontstaat over o.a. de gaswinningsschade aan gebouwen. In de NAM-statistieken ziet valt het aantal schademeldingen in onze Gemeente mee. Halverwege vorig jaar nog geen 15% van alle huizen.

  Maar kijken we naar de verdeling van die schade dan lag dat ook toen (juni 2015) al een beetje anders.
  Meeden 3,1%
  Muntendam 5,7%
  Borger- & Trips-Cy 31%
  Zuidbroek 22%
  Noordbroek 31%

  In Meeden en Muntendam is er dus nog nauwelijks schade gemeld.
  Hoe anders ziet het er uit in de beide Compagnies waar ze last van Zout en gaswinninghebben.
  En in Noord- en Zuid-broek waar inmiddels vrijwel ruim 50%-70% van alle huizen zichtbare schade heeft.
  Nog lang niet alles is gemeld maar het aantal meldingen in inmiddels de 4000 genaderd...,
  dat is beangstigend veel in relatie tot het aantal huizen en daarbij is overige gebouwschade niet inbegrepen.

  Nee, het gaat goed in Menterwolde...,
  gaat u maar gerust slapen...
  en slaap zacht.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat zijn woorden SiKo die heb ik al eerder gehoord, alleen die kwamen uit een andere hoek. Ja het gaat goed met onze gemeente. Na een boekhoudkundige aanpak staan we niet meer in het rood, maar schrijven we weer gewoon in het blauw of zwart. Weetje in het land der blinden is 1 oog koning.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Goedemorgen, persoonlijk vind ik dit het ergste van de bezuiniging:

  Op bibliotheekwerk, sociale voorziening en en zorg is bijna een kwart miljoen euro aan uitgaven weggestreept.De laatste 2 is een groep waar volgens mijn weten de staat er voldoende euro's aan besteed toch?


  BeantwoordenVerwijderen
 4. * bibliotheek
  In Muntendam is dit is het leespunt geworden. Waar erg weinig mensen komen. We hebben ons er hard voor gemaakt om dit te behouden Het wordt gerund door vrijwilligers dus mensen die willen lezen, het kan.
  * welke sociale voorzieningen hebben we het over?
  Er is op dit moment nog niets gesloten, en er zijn nog gespreken mbt het D.G. van den Noortbad.
  * Sportvelden
  In het kader van de participatie is er bezuinigd. Er wordt meer van de verenigingen zelf verwacht. De voorziening sportvelden blijven.
  * sporthallen
  Ook hier is nog geen besluit over genomen.
  * Zorg
  Dit is in Menterwolde goed geregeld. Bijna tot geen klachten binnen gekomen...dus het bovenstaande wordt geroepen door onderbuikgevoelens maar zijn die terecht?


  Er is al meerdere keren een oproep gedaan voor helpen bij D.G. van den Noortbad. Op het bericht die gedeeld werd door iemand dat het bad ging sluiten kreeg hij 5400 reacties waarin men het belachelijk vond.
  Het volgende bericht was wie zich wilde aanmelden als vrijwilliger...welgeteld 1 reactie en die ging ook nog over spelfouten...
  Kortom hoe leeft het in een dorp? Wat hebben mensen er zelf voor over? Op de Social Media roept een ieder hoe belachelijk het wel niet is..maar als puntje bij paaltje komt, wil men er niets voor doen in dit geval. Of ben ik nu te kort door de bocht?
  Dan over het de te nemen besluiten. We zijn echt bereid om te kijken naar mogelijkheden. Maar we zullen toch in Menterwolde wat minder achterover moeten leunen in de veronderstelling dat het wel goed komt! Laat je horen, kom met ideeën doe iets...de gehele coalitie wil wel serieus kijken naar mogelijkheden.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat het niet uit kan zwembad oké mss door vrijwilligers, sportvelden oké daar moeten ook vrijwilligers genoeg zijn om te gaan maaien, maar de ZORG wil jij dat je ouders zich moeten redden door vrijwilligers? die hun huis schoonmaken? die de nodige boodschappen ophalen? Nee sorry, want ik wil niet veel zeggen ieder persoon wordt verwacht dat hij of aan het werk gaat in deze ohzo dure tijd.......of gaat men tegen de buren op boksen ik heb dit oh dan ga ik dat kopen net iets beter als de buren :-).

   De mantelzorgers hoe kom je hierop........

   Verwijderen
  2. We hebben het hier over Menterwolde...niet meer en niet minder...vrijwilligers mogen NOOIT werkzaamheden doen aan lijf en leden kortom als je zoiets hoort, meteen melden! En ik ben al lange tijd mantelzorger...nu al zeven weken met een ernstig zieke moeder..heb de zorg voor moeder die in ziekenhuis ligt help mijn vader met de regelingen en heb thuis een zoon met ASS...en ja, coor mijn dierbaren doe ik dit met veel liefde en toewijding...

   Verwijderen
 5. Anja, ik wil hier toch even op reageren. Er is ons als inwoners van deze prachtige gemeente te veel belooft wat niet nagekomen is. Met als resultaat dat de mensen niet meer gemotiveerd zijn. Ik wil niet te persoonlijk worden, maar toch even de straat waaraan ik woon, is levensgevaarlijk. Deze week was er een automobilist die bijna in het Winschoterdiep terecht kwam wegen 'spoorvorming in de weg. Het enige wat de gemeente na veel aandringen heeft gedaan is een bord neer zetten waar op die spoorvorming aangeeft. Uw college met name dhr Velthuis heeft het uitdiepen en beschoeiingsplaten aanbrengen van dag tot dag gevolgd. Ook het tijdelijke herstel van de weg, die na de winter verder hersteld zou worden. Je krijgt het gevoel dat je in de steek gelaten wordt. Helaas we zullen het er mee moeten doen, tis nait aans.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Reacties mogen natuurlijk, het is altijd makkelijk dingen beloven...en dat is ook veelvuldig gedaan helemaal eens..maar als de portefeuille leeg is, kun je nog zoveel beloven maar dan blijft het daarbij. Wij het huidige college proberen de schade die is aangericht zoveel mogelijk te beperken..maar dat we niet meer het Monaco van de Provincie Groningen zijn zal duidelijk zijn. Welke weg praten we over Wim ? Wil dit best aankaarten...

   Verwijderen
 6. Het Winschoterdiep Anja. Je collega's zullen zonder meer zich het nog wel kunnen herinneren. De weg loopt van de brug naar Kostverloren (Sappemeer)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. @Wim. De weg is slecht maar je hoeft niet van de weg te geraken door spoorvorming. Ik hoop niet dat men de weg gaat aanpakken tijdens de oogst. De Boelaan leent zich niet voor zwaar verkeer.

  BeantwoordenVerwijderen