Teller

vrijdag 10 juni 2016

10062016

Ik las in het DvhN dat het plein bij appartementencomplex De Tibbe in Muntendam een naam krijgt.. Het wordt vernoemd naar de huisartsenfamilie Maarsingh.
Dat mag best opmerkelijk worden genoemd. Immers, Otto Maarsingh (81) leeft nog en woont in Muntendam. ,,Geweldig. Ik ben zeer verrast. En ik ben nog niet eens dood.’’
Het eerbetoon is niet alleen voor Otto Maarsingh, maar ook voor zijn overleden vader Berend en zijn nog levende jongere broer Harry (80). Onder Dokter Maarsinghplein komen de jaartallen 1933–1997 te staan. Dat is de periode dat de familie Maarsingh huisarts is geweest in Muntendam.
Het college van burgemeester en wethouders van Menterwolde besloot deze week het plein naar de doktersfamilie te vernoemen. Volgens het college zijn de drie van grote maatschappelijke betekenis geweest voor Muntendam. Gemeentewoordvoerder Jan Leegstra kan nog niet zeggen wanneer het naambordje wordt onthuld.
Het verzoek om de familie Maarsingh op deze wijze te eren voor haar verdiensten voor de Muntendammer bevolking komt van enkele inwoners. Stichting Archief Muntendam en de Dorpsadviesraad Muntendam ondersteunen het initiatief. Dat geldt ook voor de straatnamencommissie.
Otto Maarsingh vertelt dat zijnvader in 1933 begon als huisarts in Muntendam. Op zijn 75ste stopte Berend als dokter. Zoon Otto zattoenal in de praktijk en zette die voort. Otto Maarsingh: ,,Mijn broer Harry is hier maar twee jaar huisarts geweest. Daarna ging hij naar Zuid-Afrika om zendingswerk te doen. Hij is nu 80 jaar en woont daar nog met zijn vrouw en vijf kinderen.’’ Maarsingh vindt dat zijn naam een mooi plekje krijgt. ,,Op dit plein kwamen vroeger veel Muntendammers samen.’’ Hij rekent erop dat hij het naambordje mag onthullen. ,,Het zou mooi zijn als hier een zitbankje wordt geplaatst.’’

4 opmerkingen:

 1. Goedemorgen, Muntendam heeft meestal straten die naar iemand genoemd zijn die een bijzondere rol in deze gemeenschap gespeeld hebben. Maar om De Tibbe zomaar om te dopen naar alleen de naam Maarsingh? Nee maak er dan Maarsingh State van of zoiets.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het is niet de Tibbe, het plein voor de Tibbe!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dat heb ik nooit weten Anja, bedankt voor de correctie.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. goedenavond....

  ik vind het wel mooi deze vernoeming....

  BeantwoordenVerwijderen