Teller

vrijdag 24 juni 2016

24062016

Vrijdag 24 juni a.s. (Vanavond dus!!!) organiseert de Stichting Jeugdwerkgroep i.s.m. het badpersoneel een zwem-disco in het D.G. v.d. Noortbad, te Muntendam. Entree: € 2,00 p.p., aanvang: 19.00 u. - 21.00 u. Dit is voor kinderen van de basisschool. Het kan misschien wel de laatste zwem-disco zijn, dus laten we er met z'n allen een spetterende, knallend feest van maken. Ruzie maken en slaan doen we niet. We tonen alleen maar respect voor elkaar. Informatie: bij Henny of Albert. Tot ziens.

12 opmerkingen:

 1. Goedemorgen, hebben we altijd nog een openluchtbad 'de Botjes Baay'.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ouderen in GB beslisten over de toekomst van de jongeren. Best wel apart democratie. Weer een bewijs dat referenda ook niet de oplossing is in veel gevallen, maar dat is voor mij geen nieuws.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dus de jeugd moet maar over de oudjes beslissen. Wat door oud is opgebouwd wordt door jong verkwanselt.

   Tja,,,

   Verwijderen
  2. Het sentiment in GB is niet anders dan in Groningen...

   Brussel of Den Haag heeft teveel macht.. Er wordt maar bedisseld over de hoofden van...

   Verwijderen
  3. Avond, van de arbeiders John en zo ist en echt nait aans!,

   Ik wil mij er nu niet te druk over maken, maar zo is het wel wat er zoal verandert is qua belijd ik dat het tijd word voor een fatsoenlijk beleid :-).

   Verwijderen
 3. Net als het vroeger in GB zo best ging. De vakbonden hebben de gehele industrie kapot gemaakt. Een voorbeeld was de auto industrie, je moest wel 2 auto's kopen, want als de ene naar de garage moest voor reparatie had je de ander om mee te rijden. (voor de goede orde, ik heb jaren diverse Triumph's in mijn bezit gehad.)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Je had ook beter Duitse degelijkheid kunnen kopen Wim...

   Verwijderen
  2. Mercedes, Audi, Volkswagen of Opel, of vroeger de NSU ? mss willen er sommige mensen wel terug naar vroeger, maar was het vroeger toen allemaal zo goed.

   Ik weet het niet...sommige dingen wel, maar wij leven in een revolutie zoals ik het bekijken kan en overal kan je een lering trekken en als wij een beetje geluk hebben komen wij straks voor een keuze te staan dat iedereen gelijk is wat Appie hier boven al heeft geschreven " Wij tonen respect voor elkaar" en als iedereen zich hier aan gaat houden zou het een begin zijn voor vrede!

   Verwijderen
 4. Geen 52% maar slechts c.a. 37,5% van de Britse kiezers kiest voor een Brexit.


  Neelie Kroes zei vanmorgen terecht dat het Brexit-referendum geen/weinig voorwaarden heeft gesteld aan een gekwalificeerde meerderheid om de uitkomst geldig te laten zijn.

  Maar een meerderheid van 52,89% bij een opkomst van c.a. 72,2% van de kiezers betekent dat slechts 37,46% van de Britse kiezeres zich heeft uitgesproken voor een Brexit en dus net geen ⅔-meerderheid van de Britse kiezers niet.

  referenda in deze vorm zijn ondingen...,
  en zeker niet echt democratisch

  Als mensen zo graag ergens tegen zijn...,
  een regeringsbesluit, wet, verdrag willen terugdraaien...,
  laat er dan gewoon de eis zijn dat tenminste 50% (voor mijn part 45%) van alle stemgerechtigden dat met hun stem laten weten...,
  en dus niet de meerderheid van degenen die de moeite hebben genomen te gaan stemmen.

  Als je dus al een referendum weet af te dwingen...,
  zorg dan ook dat je zoveel mede-tegensanders weet te mobiliseren dat zij een echte meerderheid van het electoraat vertegenwoordigen.

  Voor mijn part hoeven degenen die het wel eens zijn met de besluitvorming helemaal niet eens de moeite te nemen te gaan stemmen bij zo'n referendum...,
  wordt het:
  Wie zwijgt stemt (bewust) toe...,
  ben je tegen dan moet je je je stem laten horen...,
  moet je dat met je stem laten weten...;
  Neem je die moeite niet...,
  dan was je onvrede blijkbaar
  (net) niet groot genoeg om zo'n referendum serieus te nemen.

  BeantwoordenVerwijderen