Teller

donderdag 13 september 2012

13092012

De afgelopen dagen werden we bestookt met peilingen en werd er al geformeerd, naar aanleiding van die uitkomsten. Er zouden zeker vier partijen aan een kabinet moeten deelnemen om een meerderheid te hebben. We hebben de echte peiling gehad, en wat blijkt? Twee partijen hebben samen een meerderheid, namelijk de VVD en de PvdA, waarvan de eerste de grootste is gebleven. Rutte kan door, maar in een andere constellatie. Of het een stabiel kabinet gaat worden wat de meesten graag wilden voor de verkiezingen? De tijd zal het leren, maar één ding is zeker, de grote winnaars van gisteren zullen niet snel aansturen op nieuwe verkiezingen, want dit resultaat zal men niet gauw overtreffen.

36 opmerkingen:

  1. Reacties
    1. Roskam13 september 2012 01:52
      Welterusten. Sluit de pc af en zo gauw de uitslag definitief is, ga ik naar bed.



      SiKo13 september 2012 08:11
      Het is 10 over acht...
      bijna alle stemmen zijn geteld...
      maar nog niet allemaal...;
      Doorwaakte nacht Kammetje?

      Verwijderen
  2. Goedemorgen, de teerling is geworpen en de stoeltjes dans kan beginnen.Voor Rutte heeft de samenwerking met de PVV inmiddels resultaat gehad.
    Hopelijk wordt het sociaal aspect in de onderhandelingen niet vergeten. Blijdschap met deze uitkomst? Nee, maar het volk krijgt de leiding die het verdient.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. beetje meer respect heh... stoeltjes dans...
      je bedoelt natuurlijk... 'zetel-wals'

      Verwijderen
  3. even een toelichting; ik maak mij namelijk zorgen om de vroegtijdige schoolverlaters en mensen met een lichamelijke en/of geestelijke beperking. Naar mijn idee is deze groep nog nooit zo groot geweest. Is er straks nog wel plaats voor deze mensen? De zorg en de sociale werkgemeenschappen staan onder druk. Er is geen geld. Heeft de VVD daar oog voor?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dan moet je niet bij de VVD zijn Wim. De vraag stellen is hem ook beantwoorden

      Verwijderen
  4. Goedemorgen, kort nachtje. Van mij mag de stemcomputer terug komen met een print uitdraai ter controle. Hebben we de volgende keer een einddebat, en kunnen we op tijd op bed. Politiek kost meer slaap, dan Appie lief is. :(

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Het was een latertje, maar toch ben ik redelijk fit opgestaan.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Goedemorgen. Dus de mensen die rechts gestemd hebben, zijn niet blij omdat er waarschijnlijk met links samen geregeerd moet worden. De mensen die links gestemd hebben, zijn niet blij omdat er waarschijnlijk met rechts geregeerd moet worden.
    Het lijkt er op dat we tot elkaar veroordeeld zijn.

    Het is net de echte wereld...

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Mogguh lui.

    Ik zag dat in Menterwolde de SP wat aanhang verloren had en dat de PvdAanhang al bijna vooreeuwwisselingse aantallen laat zien. Maar ook dat 1 op de 10 stemmers voor de PVV heeft gekozen. Het ergste is dat de fanatiekste Wilders-supporter weer premier wordt.

    Het resultaat: net zo'n draak als voorgaande kabinetten en dus is de vraag of dit het zoveelste kabinet van wormstekig hout is dat geen 4 jaar kan volmaken.

    Nou ja, mazzelmoj maar!

    BeantwoordenVerwijderen
  8. En dan voor ons arme kammetje, die pas naar bed wilde gaan als de uitslagen bekend zijn: http://www.nu.nl/nieuws/2908421/stemmen-gemeenten-nog-niet-bekend.html

    Daarnaast moet de uitslag mogelijk nog gecorrigeerd worden ivm voorkeurstemmen (Toffie, de nemesis van GL op 10?), buitenlandse postbezorging en nog zo wat.

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Sorry Kammetje, ik dacht dat je mijn verschrijfselen wel zou herkennen :) Peter had helemaal gelijk!

    Beetje lappenmand deze week: Sommige medidingen vallen goed, andere vallen tegen of je moet "even door de bijwerkingen heen". Veel radio geluisterd dus, maar ik zie het probleem niet zo.

    VVD is democratisch ter rechterzijde (Wilders hebben ze minder hard nodig dus ze kunnen weer wat rustiger aan doen) en PvdA is democratisch ter linkerzijde. Beiden claimen dat slechts één belang telt, het landsbelang. Als ze nu CDA en D66 als bindmiddel nemen kunnen ze meer problemen oplossen door hun "heilige huisjes" even te stallen dan dat ze een jaar doormodderen en daarna pas besluiten nemen.
    Maar helaas, ik ben meer van doelen en resultaten voor het geheel. En dat past wat minder bij de polletiek....

    JP (deze keer heb ik er nog aan gedacht ook...)

    BeantwoordenVerwijderen
  10. JP, had een verhaal voor jou geschreven, maar nadat ik op voorbeeld klikte, was het verdwenen.
    In het kort kwam het hier op neer; ik ben niet arm als ik laat in de nacht naar bed ga om uitslagen te volgen, 'k voel me rijk nu ik zelf met tijd om kan gaan die mij aanstaat. Eerder keek ik voortdurend op de klok, omdat ik vroeg op MOEST staan. Het is een zegen om pensionado te zijn.
    Waarom verander jij 'Anoniem' niet in JP, Het is zo simpel en vooral duidelijk voor de gasten van t Golden Peerd. Beterschap, kom maar vlug uit je lappenmandje.

    BeantwoordenVerwijderen
  11. goedenmiddag....

    tja, de uitslag....
    ik riep van begin af aan al, degenen die over links willen stemmen straks toch massaal strategisch PvdA, niet zo slim in mijn ogen want dan krijg je de VVD erbij....en zie.....
    SP blijft standvastig!
    JP....het scheelde in menterwolde 0.3% voor de SP, dat lijkt me geen terugval, maar een stabiele partij :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  12. "Alle SP stemmers bedankt", zag ik staan op een aantal biljetten. Door mijn gedachten schoot, had mijnheer Rumoer zijn stemmers niet persoonlijk kunnen bedanken, het waren er immers niet zoveel.

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Hoi Blommekind.
    Ik vond jullie uitslag wat tegenvallen als ik zie hoeveel moeite jullie gedaan hebben, juist in Menterwolde. Misschien hadden jullie beter een rol ouderwetsch wc-papier kunnen geven in plaats van dat herbruikbare ding ;)

    Kammetje, vrijheid is ondermeer beschikken over je tijd. Ja schreef dat je naar bed zou gaan als de uitslag bekend was, vandaar.

    En dat ik mezelf meestal anoniem aanmeld is gewoon omdat ik te vaak iets heb zien "verdwijnen" bij het profiel selecteren. Voor de meesten zijn mijn reagluursels sowieso niet onherkenbaar!

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Bloem ik ben blij dat de VVD gewonnen heeft.
    Vind dat de SP een geweldige campagne heeft gevoerd.

    JP, fijn dat je voor duidelijkheid gaat.:):)
    Meestal herken ik je schrijfsel ook, maar deze keer even niet.

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Bloem, strategisch stemmen heeft wel uitgemaakt, want nu kan men het met twee, eventueel aangevuld met een derde doen. SP en PvdA hebben samen waarschijnlijk 53 zetels want gaat er nog eentje van PvdA naar GL. Dat aantal zou je ook hebben als men niet strategisch had gestemd, maar voor SP had gekozen en niet voor de PvdA. Regeringsdeelname zat er dan ook niet in want andere partijen van enig formaat hebben aangegeven de twee socialistische partijen niet aan een meerderhied te helpen. Zonder de strategische stem zou de verhouding tussen PvdA en SP wel anders zijn geweest, en dat zou een minder sterke stempel van "rood" op het volgende kabinet hebben, want beide partijen maakten immers geen kans. De titanenstrijd pakte ook zetels weg bij andere partijen, maar de SP had er het meest last van, althans als we de opiniepeilingen van drie weken terug mogen geloven. Kijk dit is ook het Peerd, gratis analyse van de uitslag en vooruitblik op de formatie. En het aardige is, onafhankelijker dan de Telegraaf of de Volkskrant. ;)

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Hoi Kammetje! Hier is het oraaskal van Meeden. En wel hierom:
    ----
    AMSTERDAM - GroenLinks lijkt in de definitieve uitslag van de Kiesraad toch nog vier zetels te krijgen, in plaats van de drie die partij kreeg toegewezen in de voorlopige prognose.

    De zetelverschuiving gaat ten koste van de PvdA, die nu uitkomt op 38.
    -----

    Ik denk dat heel veel GL'ers strategisch gekozen hebben. "Als ik nu niet op GL stem komt repelsteentje niet op 10". En dat hebben er heel veel gedacht!

    JP

    BeantwoordenVerwijderen
  17. En waar ik repelsteeltje zei: sapcentrifuge

    BeantwoordenVerwijderen
  18. En waar ik sapcentrifuge zei Tof?IK! Dibi
    Stop de tijd

    BeantwoordenVerwijderen
  19. Misschien hebben veel mensen ook wel niet op Groen Links gestemd omdat ze dan in Amsterdam wel kunnen vinden dat de files opgelost moeten worden door het autorijden veel duurder te maken, maar dat de mensen die niet alles per bakfiets kunnen bereiken, daar onderhand niet meer zo veel zin in hebben...Al zal de partij zelf wel de schuld aan Sap/Dibi geven (en het o-zo-handig met de lijsttrekkerscrisis omgaande bestuur...)

    BeantwoordenVerwijderen
  20. hebben het vannacht tot 4 uur volgehouden,toen was delfzijl nóg niet bekend,zeker kapotte telramen of in slaap gevallen.het was superspannend omdat veel gemeenten met een pvda meerderheid pas laat kwamen met de uitslagen.nou maar zien wat er uit de bakkerij komt.eerst maar even uitrusten!

    BeantwoordenVerwijderen
  21. Senior, ik ging om 3.13 in bed en toen stond de VVD met 130.000 stemmen voor. Heb dat onthouden omdat ik de getallen op de een of andere manier op elkaar vond lijken. (drieën)

    BeantwoordenVerwijderen
  22. @JK: wij bedanken onze kiezers ALTIJD, in goede, slechte en stabiele tijden!!! dat de VVD zelfs haar kiezers niet bedankt in goede tijden kan ik niks aan doen....

    dank je wel zeggen doet geen pijn.

    BeantwoordenVerwijderen
  23. Bloem, hoe weet jij dat de VVD haar kiezers niet bedankt heeft, zal ik je de bedank mail doorsturen of wacht, hier komt ie.

    Beste partijgenoten,
    Wat een resultaat! Met ruim 2,4 miljoen stemmen heeft Nederland de VVD voor de tweede keer op rij de grootste partij van het land gemaakt. Nooit eerder gunde de kiezer ons zoveel zetels. We mogen dit resultaat met recht een historische overwinning noemen.
    We hebben een intensieve en professionele campagne gevoerd om Nederland om steun voor ons programma te vragen. Dat was niet mogelijk geweest zonder de tomeloze inzet van al die geweldige vrijwilligers die onze partij rijk is. Aan allen die zich de afgelopen weken voor onze partij hebben ingezet: heel veel dank.
    Maar: we hebben gewonnen, we hebben het gevierd en nu is het zaak om aan de slag te gaan. Want met dit prachtige resultaat komt ook grote verantwoordelijkheid. De kiezer heeft ons het vertrouwen geschonken om het initiatief te nemen bij de vorming van een stabiele coalitie en door te gaan met het aanpakken van de problemen waar ons land voor staat. Dus dat gaan we doen!
    Benk Korthals
    Partijvoorzitter

    Ook op twitter en Facebook zijn, sinds de positieve uitslag, de bedankjes talloos

    BeantwoordenVerwijderen

  24. De stembussen zijn gesloten! Op welke partij je vandaag ook hebt gestemd, fantastisch dat je hebt meebeslist over de toekomst van ons mooie land.

    Kiezers Bedankt

    BeantwoordenVerwijderen
  25. Bloem, ik kon het niet laten jou te laten zien dat ook de VVD zijn kiezers, vrijwilligers enz dankbaar is. VVD ers zijn ook gewoon mensen met gevoel en jij raakt met je post bij mij een hele gevoelige snaar.
    Groetjes, Gré

    BeantwoordenVerwijderen
  26. Goedenavond.

    Op Facebook las ik dat de VVD ook dankjewel posters heeft geplakt, net als de SP dus.

    Ik denk Roskam, dat JK bij Bloem een gevoelige snaar raakte door hierover sarcastische een opmerking maken.
    Net als de opmerking die Jolande Sap maakte over het verlies van Wilders vind ik dat soort bewoordingen niet respectvol tegenover je medemens.
    Ik denk dat met name deze opmerking Sap wel eens duur kan komen te staan.

    BeantwoordenVerwijderen
  27. Ik denk Jan, dat jij gelijk hebt.

    BeantwoordenVerwijderen
  28. Ik ga zo mijn bed een bezoekje brengen.
    Het zit nog wel gezellig in de kamer, maar moet een beetje slaap inhalen.:):)

    Welterusten allemaal en morgen gezond weer op.

    BeantwoordenVerwijderen
  29. Hele domme opmerking inderdaad. Vooral als je bekijkt dat van de verliezers van dit jaar de PVV er nog het beste van af komt. Procentueel verlies van zetels: CDA 38 %, PVV 37,5 % en Groen Links een whopping 60 %. Waarbij ze nog mazzel hebben dat ze die ene PvdA-zetel krijgen, anders was het 70 %.

    Dan deed Wilders het toch echt veel beter, het eerste wat hij zei was, we hebben verloren, daarna werden Samsom en Rutte gefeliciteerd en de stemmers en de leden bedankt. Kun je het met zijn standpunten eens zijn of niet, hij snapt het spelletje in elk geval wel.

    BeantwoordenVerwijderen
  30. Ik wil alle bezoekers vandaag ontzettend bedanken voor de klandizie. Dat is het mooie van een kroeg, verliezers komen om hun verdriet te vergeten en winnaars om te vieren. En de uitbater is de grootste winnaar, dat is best fijn, want dat ben ik. :)

    BeantwoordenVerwijderen
  31. jan, ik denk dat jij gelijk hebt, dat mijn gevoelig snaartje geraakt werd door de onzinnige opmerking van JK,want als ie een beetje rekenen kan....

    @roskam: niet om lullig naar jou te doen, maar jouw geplaatste brief is aan de leden (ongetwijfeld zijn dat ook kiezers;-)

    maakt ook niet uit, ben hier niet in de kroeg om sneren uit te delen, maar eigenlijk voor de gezelligheid stap ik hier binnen....

    welterusten, roskam, ik wilde jou niet op je ziel trappen, maar dat weet je volgens mij wel, we kennen mekaar toch al erg lang:-)

    BeantwoordenVerwijderen