Teller

zondag 30 september 2012

30092012

Nanno vond tijdens het opruimen een paar oude programmaboekjes van JV's, staat voor jeugdverenigingen volgens mij, rond de jaren dertig van de vorige eeuw. Het is altijd leuk om te delen wat je hebt gekregen, zeker voor de waard van het Golden Peerd, dus een blik op de sponsoren van die tijd.

11 opmerkingen:

  1. Goedemorgen, mooie herinneringen en dan niet alleen de jongelingsverenigingen maar ook de oude namen die vermeld worden. Hotel Wijchgelheim is nu een supermarkt geworden, en de vele winkeltjes van de familie Boddeus zijn verdwenen alleen de naam komt in deze buurt veelvuldig voor. Wie herinnerd zich nog de meetings op Vlieland, georganiseerd door de jongelingsverenigingen. Het is voorbij gaan de glorie. Ondanks de veelheid van woorden wens u jullie een goede zondag toe!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Goedemorgen, wat een leuke opening vandaag.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Goedemorgen peerders.
    Voor de mensen die graag het outlet centre naar Zuidbroek zien komen even het volgende.Uit zeer betrouwbare bron hebt ik gehoord, dat William Moorlag samen met zijn P.V.D.A. een besluitvorming over de komst van deze outlet traineert. Hij wil de besluitvorming uitstellen totdat in 2013 het P.O.P. wordt herzien.Te zot voor woorden. Als meneer Moorlach een kerel is gaat hij nu ook de uitkeringen van de werklozen die hier aan het werk kunnen betalen.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Sinus ik geloof er niet meer in, als wij de prognoses zien voor de komende jaren, dan zit een outlet centrum in zo'n dun bevolkte gebied er niet meer in.
    Het heeft er alle schijn van dat we de Maya's achter na gaan. Die gingen ook aan hun eigen roem ten onder. Er zijn in het verleden grote fouten gemaakt, en de resultaten komen we nu tegen. Zelfs de landen waar wij onze werkgelegenheid aan uitbesteed hebben het moeilijk. Een doem scenario? Nee, tijd om de bakens te verzetten.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Zo is het Wim. Veel beloven en weinig geven doet gekken en dwazen in vreugde leven. Maak er maar een mooie dag van want ik beloof jou voor vandaag mooi weer. Helemaal gratis. TOM

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Tom, jij mag vaker wat beloven! :)

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Meubelzaak Kuiters in Zuidbroek. Foto uit het Veenkoloniaal Museum:

    K. Kuiters

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Mooie foto! Was dat niet het pand waar Jacco en Bloem gewoond hebben?

      Verwijderen
  8. Moj...

    Mevrouw Pé is bezig met de zuurkoolschotel en ons oudste veulen belt met een prangende vraag over vogels, Vol hoop belt ze pa maar helaas... Dus een vraag aan de vogelaars al hier;

    Bij de metro (!) Reigerbos zat een stuk of 10 groene volgels kennelijk aan wat bessen te knagen. Te weinig tijd om de camera aan te zetten, helaas. Het ging middelgroene volgels met een roodachtige kop/kap, maar ze hadden niet echt een lange snavel. De staart deed haar denken aan een zwaluw.
    Omdat het er zoveel waren lijkt me een specht niet waarschijnlijk, parkieten misschien? Iemand een idee?

    Alvast bedankt voor het meedenken!

    JP

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Dankjewel Frans: de link is naar Amsterdam gestuurd maar gezien haar programma van de afgelopen en komende week ligt ze al op één oor.

    BeantwoordenVerwijderen