Teller

dinsdag 25 september 2012

25092012

Het Golden Peerd is de hangplek voor de Menterwolmers die op internet verkeren, met recht een Place2be. Geen sluitingstijden, geen bestuur dat verantwoording af hoeft te leggen, alleen een kroeghouder die alle "verdovende middelen" slechts virtueel verstrekt, geheel op eigen verantwoording, maar de schade die opgelopen kan worden is nihil. Mooi toch?

11 opmerkingen:

  1. Goedemorgen Peerders,

    Schade 0? Niet helemaal mee eens Appie.

    Prettige dag iedereen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Goedemorgen, inderdaad John de schade is misschien niet direct aanwijsbaar, maar dat betekend niet dat er geen schade ontstaan is. Desalnietemin is er mee te leven, en dat is in de tijd van bezuinigingen al heel wat.Tot later!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Nihil is dan ook niet gelijk aan 0...

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Waarbij ik mij direct moet corrigeren, volgen Van Dale (niet die lui uit Haren) is nihil = niets. In mijn gedachten was nihil gelijk aan een zeer kleine hoeveelheid, oftewel, ik was abuis.

      Deze dag is leerzaam begonnen.

      Verwijderen
  4. Peter, ik heb ook altijd gemeend dat nihil gelijk stond aan "bijna niets", maar dat blijkt dus niet zo te zijn.

    Mooi bericht in de krant voor de Menterwolmer jeugd. Het fietspad tussen Veendam en Muntendam blijft bestaan. CDA en CU gingen om in de raad van Veendam en stemden tegen afsluiting.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Nihil => ni hillum ≈> ni fillum = geen kruimel/vezeltje => niets
      Nul => nullus = niet bestaand => niets
      nihil = nul (taalkundig dan, wiskundig bestaat nihil niet en nul wel ook al is het niet bestaand)

      Verwijderen
  5. Klopt Appie, er is dan ook nogal wat reuring om geweest. Maar een rapport van de politie gaf de doorslag; overlast valt best mee.

    Toch, zo begreep ik, legt gemeente Veendam het extra fietspad maar aan (3 tot 4 ton). Gewoon omdat de tekening er toch lag.

    Als de aanwonenden van de Schilderslaan dan straks maar vaak genoeg klagen over overlast is het minder moeilijk alsnog het bestaande pad af te sluiten, denk ik dan maar.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Jan, deel je vrees wat de sluiting op termijn betreft.

    BeantwoordenVerwijderen