Teller

maandag 30 november 2015

30112015

Al weer de laatste dag van de maand, maar de eerste werkdag van de week. Waar zal men het over hebben op de werkvloer? De storm, FC Groningen of toch over de echte problemen die er in de wereld zijn? En hier in het Golden Peerd? Steek maar van wal, jullie daar aan de andere kant van de bar.

39 opmerkingen:

 1. Goedemorgen, keuze genoeg Appie. Het DvhN had het over de leegstand van de industrieterrein, We zien op diverse industrieterrein gebouwen staan die nog nooit of maar tijdelijk gebruikt zijn. Ook Menterwolde heeft nog een heel stuk braak liggende industrieterrein. Terwijl de Rengers bijna uit zijn jasje groeit.Wat is er zo aantrekkelijk aan H/S wat Menterwolde niet heeft.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mogguh lui!
  Er zijn gewoon te veel problemen om een keuze te maken. Laten we een keer schrijven over de leuke dingen des levens :)

  Mazzelmoj!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Eerst Appie paar jaar vooruit laten denken, of heeft Appie de klok bewust teruggedraaid....

  Fijne dag allen

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Appie, nu 25-11 nog... anders wordt mn dochter nooit ouder ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ook geregeld. Ben wel aan het klooien de laatste tijd. :(

   Verwijderen
 5. John, Appie doet een hele boel dingen bewust, maar dat er 2012 ipv 2015 stond, dat was onbewust. Foutje dus. :(

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Stel dat nu 2018 zou zijn. Hoe zou de wereld, of dichterbij: Menterwolde er dan uitzien?

   Wat zal de opening van het Golden Peerd dan zijn?

   Verwijderen
  2. John, ik kan veel, maar een glazen bol die goed werkt heb ik helaas niet.

   Verwijderen
  3. Dat kunnen we pas beoordelen in 2018.

   Is Menterwolde laatste 3 jaar drastisch veranderd? Nieuwe spelers op toneel?

   Herindeling zal toch niet zoveel invloed hebben op reilen en zeilen binnen Menterwolde.

   Eerst bezuinigen van huidig college maar afwachten.

   Zullen paar mensen teleurgesteld worden, maar hou je toch wanneer geld op is, en huizen/panden niet als melkkoe worden gezien.

   Zal aarde komende 3 jaar rustig worden? Geen nieuwe scheuren erbij? Of krijgen we een 5.0 op schaal van Richter...

   In 2018 alleen nog maar blanke 'zwarte' Pieten? Of is het Sinterklaasfeest in 2018 afgeschaft vanwege dreiging van terreur...

   Maar afwachten...

   Verwijderen
 6. It giet on! Eduard van Zuijlen wordt waarnemend burgemeester in de Friese gemeente Franekeradeel. Gefeliciteerd Eduard.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Eduard gefeliciteerd! Hou je taai want de inwoners van deze gemeente is nog niets vergeleken met de Menterwolmers!

   Verwijderen
  2. Eduard,

   Van harte gefeliciteerd met je benoeming. Ik wens je alle goeds en heel veel succes in je nieuwe gemeente

   Sikko van Bruggen

   Verwijderen
 7. Frjentsjeradiel is in hiele moaie gemeente. Net ferkeard Eduard. Promoasje kinsto wol sizze.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik vind het oprecht fijn voor Eduard. Moet-ie wel even snel Frientsj leren. Zijn een beetje stugge maar aardige mensen daar. Vroeger was het een van de weinige klanten in wat toen nog gewoon Friesland genoemd werd. :)

  Eduard, als je dit leest: Heel veel succes en veel plezier!

  JP

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Sterkte daar in Friesland, ik hoop dat ze weten wat ze in huis gehaald hebben.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ach VB als je eerlijk bent heb ook jij plezierige momenten meegemaakt toch?, en dit is een kwestie van vergeven ook al zou je bepaalde dingen niet gaan vergeten......, maar vergeven moet ieder mens kunnen doen !

   Verwijderen
 10. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Als bovenstaande reactie zo opgevat moet worden als ik denk (aan de hand van eerdere onbetamelijke opmerkingen) zou ik deze als beheerder verwijderen.

  We weten bovendien allemaal dat friezen niet over één nacht ijs gaan.

  Eduard, gefeliciteerd en succes gewenst!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Jan, in een virtuele kroeg is het niet anders als in een irl café. Er wordt wel eens iets gezegd wat amper of niet door de beugel kan. VB is bekend als Vincent Buffinga, en die staat voor zijn eigen woorden, bovendien staat de reactie er twee uur. Zonder naam zou ik de reactie wel verwijderd hebben. Wel of niet verwijderen, zeker als het een tijd gestaan heeft, is altijd een dilemma. Bij discriminerende opmerkingen is het makkelijk, maar waar ligt de grens?

   Verwijderen
  2. Volgens mij heb ik niks verkeerds gezegd , dat het wel zo opgevat word door sommigen zegt meer over deze personen dan over mijn opmerking.

   Verwijderen
  3. Overigens goed nieuws voor de schatkist van Menterwolde , een opvreter minder

   Verwijderen
  4. Ik heb grote moeite met de kwalificatie die jij aan deze uitstekende burgemeester geeft Vincent. Wachtgeld voor een bestuurder is wat ww voor een werkloze is. Als jij werklozen alleen een uitkering gunt als jij ze graag mag, ben ik blij dat jij geen deel uit maakt van dit kabinet.

   Verwijderen
  5. Sorry Chris U. hierbij raak jij een zeer gevoelige snaar bij mij......

   Mijn mening is : Als iemand ontslag neemt geld de zelfde regeling voor ieder mens gewoon naar de bijstand, mocht je ontslag krijgen gewoonweg 70% van het zuivere loon wat je de afgelopen periode hebt verdient en echt niet meer als 2 jaar !

   Verwijderen
  6. En ik heb grote moeite met de wachtgeld regeling, wat is er op tegen om deze regeling af te schaffen ? Dat bestuurders er gebruik van maken wil nog niet zeggen dat het niet anders geregeld zou kunnen worden. Feit dat men in den haag deze discussie niet wil voeren is veelzeggend over de motivatie van sommige bestuurders.

   Verwijderen
  7. Of het een uitstekende BM was, daar kunnen de meningen over verschillen, dat mag, maar dan nog is het toch geen grote moeite om een woordkeus te nemen die beschaafder is? Over de uitkering ben ik het met Chris U eens, zo zijn de regels die wij samen hebben afgesproken.

   Verwijderen
  8. Ja wij of zijn het de kabinetten die deze afspraken hebben gemaakt.......

   Verwijderen
  9. Ceer, dat is democratie. Wees er maar blij mee, of dwing jij een minderheidsstandpunt liever af met een geweer, zoals dat helaas in andere delen van de wereld gebruikelijk is?

   Verwijderen
  10. Ach Appie volgens mij ken jij mij wel een beetje.....het is een kwestie van geven en nemen, maar bepaalde zaken zeg ik dit klopt niet volgens " mijn mening " niet.....

   Verwijderen
 12. :-):Goedemiddag, Eduard gefeliciteerd en succes met je nieuwe functie, want samen met H.T., T.J. en JP hebben wij behoorlijk veel plezier gehad tijdens de uitzending van Omroep Menterwolde.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Ben van mening dat Franekeradeel de BM krijgt die wij nog hadden moeten hebben. Een felicitatie aan deze mooie gemeente is dus zeker op zijn plaats! En uiteraard aan Eduard zelf! Heel veel succes!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Feiten liegen niet, en ik vraag me dan ook af of wanneer men in Friesland op de hoogte was geweest van deze feiten of men dan ook deze keuze had gemaakt. Jan gaat even de moraal ridder uithangen, maar volgens mij is er geen noodzaak voor. Wie was er in Menterwolde afgelopen jaren ook al weer verantwoordelijk voor de financiën ? Om maar eens een feit te benoemen. Een goede BM kenmerkt zich niet alleen aan de buitenkant , maar minstens zo goed naar binnen toe.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. VB

   Je laat vandaag weer duidelijk merken dat je van enig normaal taalgebruik geen notie hebt. Om woorden als "opvreter minder" te gebruiken ga je mooi richting Wilders. Je hebt aan mij duidelijk laten zien dat het vertrek van jou uit de raad een grote zegen voor Menterwolde is

   Sikko van Bruggen

   Verwijderen
  2. Wat is er beter geworden door dit vertrek?

   Verwijderen
  3. Frans van Woerkom1 december 2015 om 01:57

   Feiten liegen niet, de Gemeenteraad is verantwoordelijk voor de financiën. Als raadsleden niet wilden weten hoe het zat, is dat geen excuus.

   Verwijderen
  4. Dank Sikko , we missen de CU ook niet.

   Verwijderen
  5. t is ook niet beter geworden met de SP-wethouder die financien heeft, vb....maar wij wisten al wel dat deze wethouder niet zo goed is met financien, zelfs niet binnen de eigen club....

   Verwijderen
 15. Appie ik ben echt voor een democratie..... eerlijkheid...... en tuurlijk moet altijd een compromis aanwezig zijn, maar een rechtse partij met een linkse partij daar ga ik letterlijk en figuurlijk dubbel van zien.......geven en nemen,maar als er alleen maar gegeven wordt.....dan komt dit echt niet goed......

  De andere onderwerp zijn de wapens........, nee laat maar mss dat ik er morgen op terug kom....vuisten maken is toch veel mooier :-).

  BeantwoordenVerwijderen