Teller

donderdag 10 maart 2016

10032016

Burgemeester en wethouders van Menterwolde kunnen hun borst natmaken voor de laatste avond van hun dorpenronde, vanavond in Meeden las ik in het DvhN.
Meeden is vanavond als laatste aan de beurt. Anders dan in Zuidbroek, Noordbroek en Muntendam wordt een grote opkomst verwacht. Niet in de laatste plaats omdat het college vorige week bekendmaakte dat het niet 2, maar 1 miljoen euro beschikbaar stelt voor de bouw van een multifunctioneel centrum in Meeden. De rest moet het dorp uit zelfwerkzaamheid en fondsen halen.
,,Wij doen al een groot beroep op vrijwilligers, ook voor ons zwembad De Kolck, waarvan we ook nog steeds niet weten of we daarvoor in de toekomst ondersteuning krijgen. Maar de mensen zakt nu de moed in de schoenen’’, zegt Markus Ploeger van de Dorpsraad Meeden. ,,We begrijpen dat er bezuinigd moet worden, maar het steekt dat we van de pers moesten horen dat we een miljoen minder krijgen.
Het college zegt dat het ons wil helpen met het zoeken naar fondsen. Het had ook aan de raad kunnen vragen om het bedrag toe te zeggen als voorschot en dan op zoek te gaan naar fondsen om het te financieren. Het resultaat was hetzelfde geweest, maar het had anders gevoeld.’’
Een ander groot onderwerp vanavond is de mogelijke komst van windturbines naar Meeden. Ploeger: ,,Dat heeft allemaal met elkaar te maken. Het college heeft opgeroepen in elk geval in onderhandeling te gaan over compensatie voor het geval de windmolens wel komen. Het hoopt zeker dat we die 1 miljoen uit de compensatieregeling krijgen, dan heeft het college dat probleem opgelost.’’

6 opmerkingen:

 1. geDAGte

  gedeelde smart
  is smart om smart.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Goedemorgen, En weer schreeuwt de oud wethouder M.P. voor zijn beurt. Met dit geschreeuw zet ieder zijn hakken in het zand, en gebeurt er niets. Mijn advies: probeer er samen uit te komen zonder harde woorden of geweld. Compromissen sluit je met elkaar!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Nog even een toelichting op de openingsvraagstuk. Het gaat om dit gedeelte: de raad kunnen vragen om het bedrag toe te zeggen als voorschot en dan op zoek te gaan naar fondsen om het te financieren. In plaats van eerst fondsen te zoeken om dit te financieren,waarna het college gerant wil staan. Zoals het nu geformuleerd wordt kon misschien wel in de tijd van Joop den Uil, maar is nu voltooid verleden tijd.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Volgens Anja geen geld nodig. 1 mio moet genoeg zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Het schijnt mee te vallen in Meeden. Meedenaren zijn mensen die prima in staat zijn zelf na te denken en hebben geen MP nodig om dat voor hun te doen.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. John, late reactie aangezien ik er niet was..maar dat heb ik nooit beweert! Ik heb gezegd, eerst kijken wat Meeden nodig is en daar dan een bedrag voor krijgen!

  BeantwoordenVerwijderen