Teller

maandag 14 maart 2016

14032016

Gisteren was er de fotoquiz met een "zonnebloem" aan de Vennen in Zuidbroek. Gisteren gaf Frans de link naar het bedrijf in Veendam die dit product aan de man brengt. Ik had het zonnepaneel ook nog niet in "levende lijve" gezien, denk dat deze er nog niet lang staat, maar vind het wel een leuk design. Wat het kost en binnen hoeveel jaar het zich heeft terugverdiend weet ik niet, bij zonnepanelen op het dak spreekt men van acht jaar, maar denk dat het voor dit kunstwerk langer zal zijn, ondanks dat het optimaal met de zon meedraait, dus optimale "ontvangst" heeft.

5 opmerkingen:

 1. Goedemorgen, de 'zonnebloem' staat er volgens mij al 2 weken. Ik dacht eerst ook dat het een kunst object was, totdat je de rasters van de zonnepanelen ziet. Kan ook zijn dat de bloem tijdens het grijze weer niet al zijn schoonheid lied zien.(hij vouwt zich volgens mij bij zonneschijn open)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Goedenavond, toen ik vanmorgen dit bericht las dacht ik bij mijzelf dit was ook één van de beste oplossingen geweest voor ons....iets wat met de zon mee draait, maar volgens mijn weten hoeft de zon niet te gaan schijnen, want zonder zon levert dit +- 750 kWh p/d.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. 0,750kWh....iets wat neet komt op ong.750w. p/d.

   Tja en dan zitten wij met de gaatjes in onze e.p.d.m. hoe het is gekomen dat weet ik niet... iets waar ik bericht over had gestuurd naar een bekende energie bedrijf dat er spaanders op onze dak lagen en er dat bewust over heen was gelopen en ik had nog gevraagd hebben jullie geen motblik en veger bij jullie...nee werd er geantwoord hoeft ook niet, want de spaanders spoelen met de volgende regenbui wel weg...
   Maar goed ik had wel op de brief geschteven dat er rond om de panelen spaanders liggen en ik hoopte dat deze firma deze spaanders weg zullen halen dit hebben zij gedaan met een stofzuiger wat konden zien alleen had de energie leverancier gezegd of geschreven dat de 60x40 tegels verwijderd moesten worden en dat er tegels van 30x30 op de schuinkant geplaatst moeten worden...een dag later had ik snel even gekeken... gaatjes en een grote gat wat er "per ongeluk" in was geboord...
   En zo is het gegaan en wacht nog steeds op een antwoord van de grote jongen waar ik de zonnepanelen heb besteld.....

   Ik zeg een nieuwe dak moet en zal een nieuwe dak blijven en echt géén gelapt of geplakt op onze dak.

   En zo is't en echt nait aans !

   Verwijderen
 3. Heb je een bouwvergunning nodig voor dit zonnepaneel?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bouwvergunningen...
   zijn voor bouwwerken.

   Dit lijkt me geen 'bouwwerk'...,
   dit is wat Artflower Energy er zelf van vindt/zegt:
   "...
   De smartflower™ is een revolutie op het gebied van zonne-energie. Het is het eerste mobiele, all-in-one plug & play zonnepanelen systeem.
   ..."

   Verwijderen