Teller

donderdag 24 maart 2016

24032016

Ook vandaag is het Golden Peerd geopend, maar de aanzet tot een gesprek zal van de klanten moeten komen.

8 opmerkingen:

 1. Goedemorgen, ik kom nog even terug op de conversatie tussen dhr Seger en Ismael van de Marokkaanse moslims en een hoogleraar van de Vlaamse universiteit op ned. 2. Ismaël stelde dat Europa en USA de Arabische landen van wapens voorziet en aan het bombarderen zijn. Als vergelding gaat de IS nu Europa plaag stootjes geven door de acties die we nu in de vele hoofdsteden in Europa gezien hebben. Het zijn in zijn visie vergeldingsacties. Zoals we dat ook zie tussen de Joden en de Palestijnen.
  Dat de Arabische lente uit gedraaid is op een fiasco mag duidelijk zijn. De machtsstrijd van weleer is weggevallen, met als gevolg een chaos, en daar maakt de IS gebruik van. En de oplossing? Dat zal moeten komen van een algehele cultuur omslag.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. @ Wim, het gaat om verdraagzaamheid. Kunnen we als mens accepteren dat een ander mens andere gedachtes/waarden heeft. Waarom moeten we eigen waarden aan ander willen opdringen? En als ander niet luistert.. dan maar met geweld. Verdraagzaamheid botst met eigen IK. Als ik een ander moet verdragen dan gaat het en koste van eigen vrijheid/ruimte...

   Het probleem is de IK Ik IK

   Verwijderen
 2. Goedenavond, tja zeg het maar...John denkt wat ik gisteren had geschreven en voor SiKo geldt exact Het zelfde wijze wat hij tot 2 keer toe had geschreven...., maar toch weer heeft verwijderd jammer....

  Hoeveel geloven hebben wij hierin Nederland.....ik zou haast zeggen ontelbaar, maar dit is niet zo natuurlijk ik dacht +- 10 plus een x-aantal wat afgezonderd leeft met hun eigen geloof.

  Een simpel vraagje zou iemand de deur open doen voor één van de Jehova getuigen? Zou je zo iemand verdragen zoals John het zegt?
  Ik denk dat de meerderheid zegt van nee geen interesse of zout op met dit achterlijk dom gedrag of nog erger ze staan achter de gordijnen totdat deze mensen weg gaan....

  Sorry ik betrek er maar 1 doel groep bij en zo kan ik doorgaan totdat ik een ons weeg met alle geloven....

  Respecteer elkaar!

  En zo is't en echt nait aans!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. @Rooie Chris
   mijn verwijderingen betroffen iets geheel anders/overbodigs/muggegezift...,
   je kunetbeter mieren neuken (=> neuken = een optater geven / slaan met voorkamer) dan ziften...,
   tenzij je die lieve beestjes wilt sparen natuurlijk...
   en het hinderlijk, de jeuk en ander overgebracht ongemak voor lief neemt.

   Wat de Jehova=getuigen betreft..,
   hij/zij is hier welkom zolang hij maar niet probeert te getuigen (zeker als ik daar geen behoefte /lol/ aan heb op dat moment)...;
   Dat laatste zal hem/haar lastig vallen en dan is het aan mij hem/haar de deur te wijzen.

   Wat betreft John's verdraagzaamheid betreft.
   Verdragen nis niet het zelfde als 'accepteren'...,
   je kunt wat je onacceptabel is, wat je niet kunt waarderen noch pruimen, verdragen door het te negeren...;
   Dus ook ergens met een boog omheen lopen kan een vorm van verdraagzaamheid zijn, immers je gaat er niet tegen in verzet.
   M.a.w. verdraagzaamheid is het niet plegen van verzet waar het jou niet raakt...,
   waar het je wel raakt is er geen sprake meer van verdraagzaamheid maat lijden.

   Wat al die geloven betreft:
   Zolang het één en dezelfde God betreft betreft het vele uitingen van één geloof/gelofte/overgave/islam...
   maar mogelijk verschillende religies

   => religio (latijn) = het gemoed bezwarend ≈ de te volgen regels

   => re-legere (latijn) = her/terug/om-lezen ≈ steeds weer lezen to het bezinkt/wordt verinnerlijkt

   =>respectare (latijn) => re-spectare => terug/om zien (naar) / ontzag inboezemen ≠> in z'n waarde laten

   Verwijderen
 3. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. geDAGtenis

  Wie je niet kan ken je niet misse,
  maar je ken wel misse wie je kan zonder 'm te kenne.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik wil niet teveel gaan zeggen, maar waar is dit kabinet die in mijn zin zich schuldig maakt aan dit onderwerp:
  Het Burger Preventie Team (BPT) Ter Apel heeft het even helemaal gehad met het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA). 'C.O.A SCHAAM JE !!!!!!!', staat letterlijk onderaan een bericht dat de burgerwacht van het dorp op zijn Facebookpagina heeft gezet.

  Het BPT waarschuwt voor asielzoekers die voor overlast zorgen in Ter Apel, nadat ze door het COA uit het azc zijn gezet. Volgens het BPT gebeurt dit regelmatig. Deze keer zou het gaan om een achttal Albanezen.

  'Veel inbraken'
  De dorpsbewoners krijgen het advies alert te zijn, en ramen en deuren gesloten te houden. Heinie ter Veen, bestuurslid van het BPT, legt uit waarom: 'Ze (de overlastveroorzakers, red.) hangen rond, slapen in portieken, lopen achter huizen langs en loeren over schuttingen. En er wordt veel ingebroken in het dorp. Zeker twee à drie keer per week.'

  COA-woordvoerder Jacqueline Engbers bevestigt dat er onlangs een groep overlastveroorzakers buiten de poort van het azc is gezet. 'Dat is een maatregel die wij alleen in het uiterste geval nemen. Maar deze keer kon het niet anders. Ze hadden grote vernielingen aangericht.' Engbers wil niet zeggen of het om Albanezen gaat.

  Problemen afschuiven
  Het BPT vindt dat het COA de problemen afschuift op Ter Apel. Ter Veen: 'Wij zitten met de overlast. We hebben weliswaar sinds deze maand meer politie in het dorp. Er patrouilleren vaker agenten in het centrum, maar die kunnen niet overal tegelijk zijn'.

  Ter Veen zegt erbij dat het BPT niet alle asielzoekers over één kam wil scheren. 'Er komen ook asielzoekers naar ons toe. Zij zeggen dat ze zich schamen voor het gedrag van de anderen. De goeden lijden onder de kwaden'.

  Recht op procedure
  Het COA begrijpt de frustratie van de dorpsbewoners, maar benadrukt slechts een uitvoerende instantie te zijn. Engbers: 'Iedereen die in ons land asiel aanvraagt, heeft recht op een verblijf in een azc, zolang de procedure loopt. Of de aanvraag kans maakt of niet, daar gaan wij niet over'.

  Ze vervolgt: 'Er verblijven in het azc in Ter Apel soms wel tweeduizend mensen. Als daar een incident is, moeten wij ingrijpen om te voorkomen dat het helemaal uit de hand loopt. En dan moet je soms mensen de toegang tot het terrein ontzeggen'.

  COA is verrast
  Overlastveroorzakers worden meestal naar een ander azc elders in het land overgeplaatst. Dat deze groep is gaan rondzwerven en nu in Ter Apel voor overlast zorgt, heeft het COA verrast, zegt Engbers. 'Maar als er buiten de poort iets strafbaars gebeurt, is het een zaak van de politie. Wij mogen geen mensen opsluiten.'

  Engbers: 'Wij willen deze groep terughalen en in een ander azc plaatsen. Maar we weten niet waar ze op dit moment zijn.'

  'Geen banen, wel problemen'
  Het BPT koopt er weinig voor. Ter Veen: 'De uitbreiding van het azc zou ons veel extra banen opleveren. Nou, ik schat dat hooguit een handjevol mensen in het dorp er een baan heeft. De rest komt van heinde en verre. Maar de problemen krijgen we wel'.

  Burgemeester Leontien Kompier van Vlagtwedde was niet voor commentaar bereikbaar. Volgens een woordvoerder is ze met vakantie.
  Door: RTV Noord

  BeantwoordenVerwijderen