Teller

woensdag 23 maart 2016

23032016

Iedere dag worden er mensen vermoord door andere mensen ergens op de wereld. Vaak wat verder weg, soms dichtbij. Een dier dood om te overleven andere dieren niet van eigen soort, mensen om uiteenlopende redenen mensen. Voor mij niet te bevatten.

8 opmerkingen:

 1. Goedemorgen, dan moeten we weer naar onze 'roots' Appie. Wat voor zin had het dat Abel vermoord moest worden door zijn broer Kaïn? Waarom moest de aards leugenaar Jakob het eerst geboorte recht krijgen? Had hij dat verdient? Het is niet te bevatten! Waarom wordt je geboren om weer te sterven, is het een voorportaal wat ons te wachten staat? Het zijn allemaal vragen zonder een antwoord te krijgen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Reacties
  1. Nee Ceer, de vraag is: waar is het fout gegaan.

   Verwijderen
  2. Zoals mijn gedachten gaan gaat het alleen maar om het geloof waar de ruzie's of oorlogen over gaan.......waarom respecteert niet iedereen in zijn of haar geloof.... ik denk dat dit een heel goed moment zal zijn om hierover na te gaan denken....of je geloof ligt bij God of bij Alla ze denken het zelfde alleen zij denken er anders over van ruzie's tot oorlogen en hier komt het uit voort jammer, want iedereen gaat over tot haten.....

   Verwijderen
  3. oorlogen_om_geloof

   Klik alles maar aan en je zult zien dat het om geloof gaat.....

   Verwijderen
  4. Even terug naar gisteren...als je gaat stemmen voor Oekraine is het hek van de dam...., want niemand moet eraan denken dat de Russen jou tegen komt i.v.m. de Krim.... ook oorlogen geweest.... qua geloof....

   Dus laat je stem horen wat er ook gebeuren gaat en jij weet voor je gevoel dat niet schuldig bent !

   Verwijderen
  5. Als laatste kun je zien wat allerlei geloven veroorzaken Wim allen De krim:

   Oorzaken van de oorlog[bewerken]
   De nieuwe zelfgekroonde Franse keizer Napoleon III wilde de katholieke belangen in het Heilig Land veilig stellen, meer bepaald de heilige plaatsen in Jeruzalem die toen beheerd werden door de Turkse sultan Abdülmecit. Het achterliggend motief was economisch van aard. Er waren al plannen in de maak voor de aanleg van het Suezkanaal. Frankrijk vreesde dat de positie van het Turkse Rijk als belangrijke handelspartner in het gedrang kwam als de Russen er de scepter zouden zwaaien.
   Groot-Brittannië had eveneens economische motieven om in deze oorlog partij te kiezen voor het Ottomaanse Rijk. Russische machtsuitbreiding in het Zwarte Zeegebied zou de toegang tot de Britse koloniën in gevaar kunnen brengen.
   Tsaar Nicolaas I van Rusland wierp zich op als verdediger van het orthodoxe geloof en wilde meer bepaald de orthodoxe minderheid, die aldaar onder Turkse heerschappij leefde, beschermen. In die zin kan men spreken van een kruistocht. Nicolaas' achterliggend motief was eveneens economisch van aard: gebiedsuitbreiding naar de warme wateren en met als kers op de taart de verovering van Istanboel, het vroegere Constantinopel, de bakermat van het Russisch-orthodoxe geloof. Ook zou Rusland zo controle krijgen over de Bosporus.

   Verwijderen
 3. Ab,
  het is een sprookje dat dieren geen soortgenoten doden (om te overleven)...,
  kannibalisme komt voor onder vissen, zoogdieren, vissen, geleedpotigen, reptielen...
  en waarschijnlijk elke andere diergroep/diersoort...,
  de wil tot overleven is de meest voor de hand liggende reden...
  maar ook nutteloos doden komt voor in de rest van het dierenrijk...;
  per slot zijn wij ook maar beesten...
  en is nier dierlijks/beestachtigs ons vreemd.

  BeantwoordenVerwijderen