Teller

zaterdag 26 maart 2016

26032016

Zwemvereniging De Pinquin heft zichzelf per 2 juli op las ik in het DvhN vanmorgen. De sluiting van het VanderValkbad in Zuidbroek en een gebrek aan bestuursleden en kader doen de vereniging de das om. De opheffingsdatum is ook de dag dat de vereniging exact 47 jaar bestaat. Voor voorzitter Nico Altena is de sluiting van het Van der Valkbad op 1 januari dit jaar de doodsteek geweest voor De Pinquin. De club moest noodgedwongen samenwerken met De Inktvis uit Hoogezand. De leden trainden in zwembad De Kalkwijck in Hoogezand. ,,De Pinquin zonder water is geen Pinquin heb ik altijd gezegd. Als je zelf geen water hebt in je eigen dorp, krijg je er ook geen leden bij. We hebben geweldig samengewerkt met De Inktvis en doen dat nu nog. Maar dat is onvoldoende om een vereniging te laten bloeien’’, zegt Altena.
De Werkgroep 2521, die de mogelijkheden tot de bouw van een nieuw zwembad in Zuidbroek verkent, gaat in ieder geval tot aan de zomervakantie door met zijn werkzaamheden. Ook wordt gekeken of de organisatie van de Pinquin 1-uursestafette, dit jaar voor de twintigste keer gehouden, in een aparte nog op te richten stichting kan worden voortgezet. De club wil daarvoor het batig saldo gebruiken. Altena c.s. willen de 1-uurs estafette heel graag blijven organiseren. ,,Voor die wedstrijd zijn kapers op de kust.’’ De Pinquin telde in 2000 nog 200 leden.

6 opmerkingen:

 1. Goedemorgen, nog even over de diepenring langs het Winschoterdiep. Vanmorgen vroeg om 5'40 uur werd ik wakker van de tankauto's met stront, die de landerijen tussen Zuidbroek en Sappemeer van een groeizame laag voorzien. Ondanks dat ter hoogte van de Tegelgigant een bordje staat dat het verboden is voor vrachtauto's. Dat zou kunnen betekenen dat er tijdens de oogst door de boslaan gereden moet worden, en ook daar wordt je niet vrolijk van!
  desalniettemin wens ik jullie een vrolijk Pasen toe!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. goedemorgen, Vrolijk Pasen allemaal (ook al zal er voor jou een luchtje aan zitten Wim) ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Goedemorgen, jammer voor de Pinquin...zoals mijn gedachten gaan 1 zwembad, 1 voetbalteam, 1 muziek vereniging en ga zo maar door voor de Nieuwe Gemeente, maar onlangs dit een vrolijke Pasen toegewenst.

  De werkkleren heb ik aan snel even 6.2 cm. op de metselprofielen zetten en dan ga ik aan de slag met de laatste aanbouwing....

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. wordt een schrale vertoning in zo'n nieuwe gemeente...;
   en wat zullen dan de selectiecriteria worden om in dat ene (enig overgebleven) voetbalteam te mogen meeballen?

   Verwijderen
  2. Midden Groningen :-).

   Verwijderen
 4. geDAGte

  Zuidpool, Zuid-Amerika, Zuid-Afrika, Zuidelijk-Halfrond, Zuidbroek,
  Pinguins zijn overal, ook in het Zuiden, een bedreigde soort.

  BeantwoordenVerwijderen