Teller

zaterdag 2 augustus 2014

02082014

Ik staar niet op mijn tablet, open gewoon het Golden Peerd met deze zin.

4 opmerkingen:

  1. Goedemorgen, t is al weer warm in de huizen. Eigenlijk moesten we deze warmte op kunnen slaan voor de winter. Met als resultaat minder bevingen en minder afhankelijk zijn van de nutsbedrijven.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

      Verwijderen
    2. Wim,
      een groot deel van die warmte wordt al opgeslagen...
      en wel in de bovenste meters van de aardkorst.
      Wij zijn alleen te stom om daar niet massaal ('s winters) profijt van te trekken voor het verwarmen van onze huizen (middels bijvoorbeeld warmtekorven en een warmtepomp lopend op zonneënergie).
      Maar dan nog zou dat niet meer dan een paar druppels op de spreekwoordelijk gloeiende plaat zijn, immers niet de huishoudens maar industrie (w.o. ook de glastuinbouw) zijn de gro(o)t(st)e energie- (en dus ook gas-) -slurpers.

      Ach dromen mag...

      Maar als we nu eens massaal zouden overstappen op PV-daken en asfaltwegen zouden vervangen door (waterdoorlatende) klinkerwegen met daaronder warmtekorven, dan zouden ook/m.n.die glastuinbouwers massaal meer energie kunnen opleveren dan verbruiken.

      Verwijderen
  2. Goedemorgen, snel even de internet pagina's bekeken wat mij opviel was dat Groningen en Drenthe deze keer last kunnen krijgen van hevige regenval, hagel en windstoten? Zoals ik het denk hebben zij deze keer wel verkeert bekeken :-).

    BeantwoordenVerwijderen