Teller

maandag 25 augustus 2014

25082014

Vanmorgen een artikel in het DvhN over de windmolens die in de nabijheid van Meeden zullen komen. Burgemeester van Zuijlen wordt geciteerd in de krant. Hij vindt dat sommige teksten te ver gaan op de protestborden, zoals : "De knokploegen staan klaar". Raadslid Ploeger vreest ook dat er tweespalt in het dorp komt, waar tot nog toe iedereen goed samen werkt op allerlei terreinen.

16 opmerkingen:

 1. Goedemorgen, tja als de "knokploegen" al klaar staan........gaat mij iets te ver...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Goedemorgen, we waren altijd een volk met orde en discipline, helaas is er een kentering in gekomen. Zowel in het parlement als in de samenleving heeft de straattaal de overhand genomen. Worden wij daar gelukkig van? Nee, de verruwing brengt ons geen goed, het is een stap verder naar een bananenrepubliek.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Goedemorgen,

  ....inderdaad, dit gaat wel erg ver....opwelling, emotie, onbegrepen voelen....een tekst is zo geschreven en een bord zo geplaatst....wellicht kan een goed gesprek tussen actievoerders en onze burgemeester of zelfs dhr. Ploeger de mensen op andere gedachten brengen....

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ach, knok ploegen, ik zou me er maar niet te veel zorgen om maken. Ergens voor knokken hoeft niets te maken te hebben met geweld maar met daadkracht, actie ondernemen.
  Moorlag c.s. bedreigen, hoe verleidelijk dat ook moge zijn, is natuurlijk niet toegestaan en gewoon strafbaar. Maar als iedereen blijft rekken zitten we in de verkiezingen van 2015 en waait er een andere wind door het prvinciehuis en over Meeden!

  Mazzels, moj en "bezint eer ge begint"!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat al vaak is gezegd...wil ik graag nogmaals benadrukken, dat het niet in handen van de heer Moorlag ligt.Nu(voor enige tijd geleden) heeft de PvdA landelijk moties ingediend om tijd te krijgen van Minister Kamp. De moties zijn kamerbreed aangenomen. Deze moties wil de Minister niet uitvoeren...Kortom het is niet in handen van Moorlag.....Ik ben uiteraard morgenavond ook van de partij, en wij staan als Raad achter de burgers van Meeden. We zullen de uitkomsten aanhoren...Ook wij zijn benieuwd naar de uitkomst van het MER rapport zoals iedereen dat zal zijn!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Anja schei alsjeblieft uit, ben jij nou zo naïef of doe je alleen zo? Los van de vele moties , Dhr Moorlag wil niet anders, vanaf 2006, heeft hij al de tijd om te kijken naar een locatie waar meeste draagkracht is, maar hij verzuimd gewoon. Als Veendam aan het klagen gaat komt er een 6e variant uit de hoge hoed. Overigens is het 1,5 jaar geleden dat Dhr Moorlag zei dat hij geen tijd meer had, en dat alternatieven er niet waren, dit staat op film zelfs. Dhe Moorlag WIL niet, en Dhr Moorlag is van de PvdA. Het ligt wel degelijk aan Moorlag en deze man is nou eenmaal lid van jou partij. Het enige wat minister Kamp heeft gezegd is dat de molens 1-1-2020 draaien moeten. Tijd genoeg dus. Ga nou geen verstoppertje spelen..

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Het spijt me verschrikkelijk...maar ik denk dat jij voor je dit soort dingen gaat zeggen en roepen eerst moet gaan inlezen over de gehele procedure! Er is niet maar een persoon verantwoordelijk! Ook SP heeft aldoor in de Staten voor gestemd..! Lekker makkelijk, om een persoon de schuld in de schoenen te schuiven! Pffff...Eerst verleden lezen, de gang van zaken, dan zul je zien dat er veel meer partijen niet voor waren! Waaronder de PvdA Menterwolde die steeds tegen gestemd heeft! Ook afgelopen tijd zijn we bezig geweest met tijd te winnen..maar dat werd door SP gezien als achterkamertjes politiek..terwijl als je even contact gezocht had..we je graag onze bedoeling (wat in samenspraak is gegaan met Storm Meeden) uitgelegd..maar communicatie, bv een telefoontje richting ons blijkt moeilijk, dan roep je maar wat, waarvan jij denkt dat dat de waarheid is..ik zou zeggen...pak eens de telefoon, en dan zal ik of Gosse je graag te woord staan ipv hier dingen roepen om jezelf in een goed blaadje te zetten! En mij uitmaken voor naief?? Vergis je niet....Wat ik hierboven geschreven heb, dat zijn de feiten. Niet leuk, maar zo is het...en laat ik daarbij zeggen dat de procedure absoluut geen schoonheidsprijs verdient aangezien men de inwoners niet gekend heeft..Wij van de PvdA zijn de enigen die moeite genomen hebben om alle partijen bij elkaar te brengen...nu zo roepen, is makkelijk, iets organiseren, vergt nogal wat inzet! En dat hebben we met veel plezier gedaan..helaas niet met het beoogde resultaat, maar ja, daar kun je dan weer lekker tegenaan schoppen toch ? VB?

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Anja , je haalt een hoop zaken door elkaar en je vergelijk gaat volledig mank. Als jij de besluitenlijst van de staten erbij pakt dan zal je zien dat mijn partij consequent tegen is geweest, dit zijn gewoon feiten. Daarnaast is en blijft Moorlag onvermurwbaar als het gaat over de molens, tot dat Veendam ineens wel in gelegenheid komt om de molens elders te plaatsen, POP of geen POP. Voorheen kon er niks omdat het POP het niet toe liet. In jou hele relaas kan ik geen enkel feit ontdekken, enkel aanname's. Dat wij tegen het plan aanschoppen heeft niks met jou te maken, enkel met het feit dat het een slecht plan is. Iets wat goed is kan mijn steun krijgen, iets wat niet deugt mijn afkeur,zo simpel is het.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Dan zijn we het toch ergens over eens..mijn opmerking gaat over dat men dus Moorlag een veel te grote rol toe bedeeld...Het is en blijft een Rijksbesluit. Ik vind het vervelend, dat het op de man gespeeld wordt. Ik begrijp het wel..als emoties teveel worden dan moet er een zondebok zijn. Maar dit is absurd! Wij als PvdA Menterwoldehebben net als jullie gestemd in de gemeente. Kortom, volgens mij staan we aan dezelfde kant. Ik blijf van mening, dat als we de bijeenkomst van 12 augustus besloten hadden gehouden we meer bereikt hadden...nu waren de pijlen alleen gericht op Moorlag, en hebben we niks bereikt..wat we dus wel graag wilden...

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ik vind het leuk om dit te lezen :-), maar goed wij hebben veel grotere problemen met de zorg toch? Kijk een naar ouder dan 67 jr. ik vind het resoluut onwaardig dat deze mensen gekort worden met de steun van de huishoudelijke hulp en dit wil deze kabinet maar al te graag gaan verwijderen.......ik zeg stem tegen klik op onderstaande scrol naar beneden en teken !

  Red de zorg

  Ik kan wel verder gaan maar of het goed is weet ik eigenlijk niet......(vooral om m'n rikketik) .....

  Als je deze geluiden hoort moet er een grens komen voor een leven voor 1 jaar te verlengen hier had ik al verschillende bedragen over gehoord.......ik zeg hallo met andere woorden mag een arbeider gewoon dood gaan en mensen die wel geld hebben mogen dan gewoon doorleven?????

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ik ben het met Anja eens dat op de persoon spelen niet terecht is. Ik ben meermaals op het provinciehuis geweest en ambtenaren en gedeputeerden spreken met een mond. Toevallig is op dit moment Moorlag spreekbuis.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Jan en Anja, Wie maken dit beleid, de ambtenaren, of de partijen die GS vertegenwoordigen?? Stel het was een college voorstel geweest in Menterwolde, zijn dan alle raadsleden ongeacht hoe er gestemd is verantwoordelijk voor de uitvoering, of is het de wethouder die deze verantwoording heeft?

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Overigens is het grote onzin om achter gesloten deuren te vergaderen, dat is precies de fout die al vanaf 2006 is gemaakt. De mensen die getroffen worden door de plannen niet de mond gunnen en lekker buiten laten staan, zo van " wij bepalen wel wat goed voor u is". Juist door iedereen te betrekken kun je tot een plan komen wat breed gedragen is.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Meer dan tien jaar was het provinciaal beleid dat er langs de n33 molens zouden komen en gedragen door een meerderheid in de Staten. Dus kun je moeilijk Moorlag als enige 'schuldige' aanwijzen. Ik vind het ook kwalijk dat mijn beroepsgroep zo wordt aangevallen in Meeden. Stond goed in het DvhN.Vervang boeren door joden en de rapen zijn gaar.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Er zitten meer partijen in de Staten dan alleen Moorlag...en daar zit hem nu de kneep, Moorlag mag het bericht brengen (ik benijd hem niet) En tja, er moet een zondebok zijn dus dat is nu dan de persoon die deze boodschap moet brengen..is daarmee de hele PvdA slecht??Welnee, want wij staan achter de bewoners van Meeden!! Dat hebben we laten zien door het organiseren van de bijeenkomst. Ja, openbaar is niet altijd goed Vincent..wij hadden de juiste mensen uitgenodigd en hiermee overlegd. Maar een aantal mensen nam niet de moeite om te vragen waarom deze setting, maar ging meteen roepen! En ja, nu hebben we helaas weinig bereikt...steek eens je hand in eigen boezem zou ik zeggen!

  BeantwoordenVerwijderen