Teller

dinsdag 5 augustus 2014

05082014

Ook vandaag zijn wij geopend, maar weer zonder Appie achter de bar.

11 opmerkingen:

  1. Mogguh lui!
    Omdat Apmans zonodig op een ander terras de bloemetjes water wil geven heb ik de boel maar even opgeruimd. Er zit verse koffie (met teeralarm!) in de kan, voor SiK en een paar anderen een bus verse thee en een pak stroopwafels voor de liefhebbert.
    SiK had kennelijk gisteren een soort feest dat zondag gevierd werd, dus in alle onwetendheid toch mijn felicitaties. Of deelnemen, ik bedoel het goed :)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. klopt...;
      waarvoor dank.

      Zalig is de onwetende...,
      want hem is de angst voor wat komen gaat even onbekend als hetgeen hem staat te wachten.
      Onzalig is echter zijn lot als dat wat hem te wachten staat hem geen vreugde zal bereiden.
      Gelukzalig zij hem zijn staat die in afwachting van zijn lot onwetend laat.

      Verwijderen
  2. Vraagje voor Willem (of andere schaapkundige): Ik dacht dat een schaap op de rug op sterven na dood zou zijn. Zondag gingen we naar Borkum toen ik op de dijk een schaap zag spartelen.
    Met de van mij te verwachten elegantie en gemak kroop ik een hek over van minstens 1 meter 10 (maar het lukte, gelukkig ook terug!) om het kreng terug op de poten te krijgen. Op 15 meter afstand gekomen draaide het zich om (na zeker 3 minuten spartelen dus), mekkerde me hartelijk uit en liep weg.
    Hoe zit dat nou met schapen op hun rug?
    JP

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Schaap geschrokken van jou? en lachte hij jou uit met over het hek klimmen :-), normaal sterft hij als hij op z'n ruggetje ligt tenminste had ik gehoord met opleiding van de dierenambulance.

      Verwijderen
    2. Volgens mevrouw Pé was mijn optreden in deze levensbedreigende situatie wel lachwekkend ja, Dikke schram van het hekwerk op mijn bovenste bovenbeen, net niet te hoog :)
      Mijn (sport-)broek was onbeschadigd wat wel wel fijn was als je geen andere broek in de auto hebt :)
      Serieus: Als zo'n beest schrikt en dan wel op kan komen heeft het een probleem tussen de oren..

      Verwijderen
  3. Via facebook werd ik door JP er op geattendeerd dat hij een vraag aan mij had gesteld op het Peerd. Het klopt dat een schaap dat niet overeind kan komen en op de rug ligt ten dode is opgeschreven. Vooral bij Texelaars komt dat voor. Die zijn gefokt op een zo 'vierkant' mogelijk model. Brede rug dus. Vooral in de tijd dat ze nog in de wol zitten is het risico groot. Altijd overeind zetten dus! Soms is laten schrikken ook voldoende maar niet iedereen ziet er zo uit als JP. ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dank Willem, heel veel dank :/
      En het beest zat knap vol in de wol.

      Overigens, het verhaal gaat dat bij het draaien de kans 50% is dat het beest sterft als gevolg van een koliek omdat het de verkeerde kant opgedraaid is. Klopt dat?

      Verwijderen
    2. Dat zou ik niet weten. Wel vaak overeind moeten zetten maar daarna nooit overleden. Wij hadden ze bij de boerderij lopen en dan heb je altijd het oog erop en liggen ze nooit zo lang op de rug natuurlijk. Of gewoon geluk gehad.

      Verwijderen
  4. Ik weet niet wat voor type daar op de dijk lach maar het gemekker klonk me als uitlachen in de oren. Kan natuurlijk ook het mee-levend uitlachen van mevrouw Pé geweest zijn.
    Ik had er mooi de P over in maar het heeft haar jaarfeestje er niet minder om gemaakt :)

    BeantwoordenVerwijderen
  5. goedenavond....

    ik heb vakantie!!! :-))
    zit (dus) weinig achter of voor de laptop.....

    BeantwoordenVerwijderen