Teller

donderdag 14 augustus 2014

14082014

Goedemorgen. Ook vandaag geen Appie achter de bar. Maandag hoop ik er weer te staan.

14 opmerkingen:

 1. Goedemorgen, t'is stil hier zonder Appie. meestal is hij een van de gangmakers. Ik hoorde gisteren op RTVNoord William Moorlag over de windmolens, hoe dan ook hij kwam sympathiek over. Alleen je mocht hem alleen maar vragen stellen over stellen over de windenergie, en dat was jammer. Want de vraag die mij op de lippen ligt is: wat heb jij tegen de gemeente Menterwolde, en met name Zuidbroek. Denk niet dat William daar in dit medium antwoord op zal geven. Hoewel wonderen bestaan!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wim,
   wat voor vreselijks doet die Moorlag Zuidbroek dan wel/niet aan/
   Een puntsgewijs lijstje kan heel verhelderend werken.

   Verwijderen
 2. Goedemorgen, tja Wim als je andere onderwerpen zelf wilt aankaarten kun je het beste tussen 16.30/17.00.u. bellen van Maandag t/m Vrijdag en Vrijdag mag je alles zeggen wat je op jou tong ligt :-).

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Goedemorgen,

  ....Ceer....heb jij een nummer van Moorlag, waar hij van maandag t/m vrijdag van 16.30-17.00 uur op bereikbaar is?....of gaat dit ergens anders over?....

  Trouwens geen gek idee van SiKo om een lijstje te maken, een voorzetje:
  * FOC.
  * Saksen Medisch Centrum.
  * Windmolens.
  Wie vult aan....

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. JK,
   als dat het lijstje is...
   zouden we God op onze blote knieën moeten danken voor het door Moorlag gevoerde beleid.

   FOC's zouden gewoon nergens in Nederland moeten worden toegestaan: die dingen hebben (met uitzondering natuurlijk voor de direct betrokkenen) eigenlijk alleen maar negatieve effecten voor werkgelegenheid, economie, verkeer en milieu; En winkels staan er al genoeg leeg, ook in deze regio.

   Zo'n verplaatsing van hele ziekenhuizen danwel de stichting van nog een commercieel Medisch Centrum; Ook daar kun je je afvragen wat het werkelijk nut is en voor wie; Onze gezondheidszorg is al duur genoeg en dit soort fratsen gaan echt bijdragen aan een goedkoper en meer efficient zorgstelsel, eerder groeien we nog meer dan nu al toe naar een Amerikaans stelsel waar de zorg prima is (zolang je het je maar kunt permiteren).

   En wat de windmolens betreft:
   Ik denk echt dat ze er moeten komen...,
   maar ook dat er geen plek te verzinnen valt waartegen niemand terecht/onterecht bezwaar gaat maken.
   Persoonlijk zou ik hebben gekozen voor een plaatsing in strakke lijn langs de (hele) N33 of even hebben gewacht tot het moment dat (vanaf 2018) alle hoogspanningskabels ondergronds moeten en je dus windmolens zou kunnen plaatsen op de plekken waar nu hoogspanningsmasten staan.

   Maar om nu Moorlag aan te wrijven dat hij vrij consequent het staande provinciaal beleid probeert te handhaven/uit te voeren...; Niet zeuren dus en als 'onze' bezwaren grond missen noch hout snijden moeten we eens ophouden onszelf een Climereo-syndroom aan te praten... of met het vingertje te wijzen naar Moorlag / Calon / Bleeker / Alders / van den Berg / Den Haag / Rutte / Balkenende / Bos / Dijselbloem / Kamp / Brussel / wie-dan-ook.

   Verwijderen
 4. Het telefoonnummer van Dhr Moorlag incl volledig adres staat op de website van Storm.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Okee Siko, het idee van het lijstje was zo gek nog niet. Maar wat je er vervolgens allemaal uitkraamt komt geheel niet overeen met mijn denken. Maar goed, we leven hier in een land waar we gelukkig een eigen mening mogen hebben en uitten.

  VB, met dank voor je verwijzing....morgen toch maar even met Moorlag bellen??????

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. ik sta open voor goede tegenargumenten...,
   uiteraard is het aan een ieder zelf te bepalen hoe. waardevol (andermans) argumenten zijn. ;-)

   Verwijderen
 6. SiKo op je punt van het ziekenhuis zijn we het eens, de rest kan ik me niet in vinden. De discussie rond FOC is uitgebreid gevoerd , alleen zijn er nooit steekhoudende argumenten gebruikt maar argumenten die waren ingegeven door de angst. Wat de windmolens betreft , ik heb gister bij RTVNoord aangegeven waar wat ons betreft de discussie over zou moeten gaan. http://www.rtvnoord.nl/gemist/audiogemist.asp even knippen en plakken.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. VB,
   wat het FOC's betreft zijn er de afgelopen weken weer eens een aantal leuke artikelen gepubliceerd in o.a. het NRC-H.
   Strekking, iedereen Gucci, maar dan wel discount.
   Gevolg, kwijnende winkelstraten, onderbetaald personeel, steeds goedkopere import van z.g. design-waren uit het verste verste oosten en een extra stimulans voor het instant houden van slechte arbeidsomstandigheden en kinderarbeid daar.

   Tel uit je winst, jij paraderen op/met Prada ten koste van...,
   tja waar gaat 't eigenlijk niet allemaal ten koste van?

   Niks angst dus, gewoon harde feiten...,
   er wordt een heel klein groepje beter van...,
   en de rest mag er voor betalen.

   Wat de windmolendiscussie betreft...
   geen winnaars mogelijk.

   Verwijderen
 7. Geen enkel punt in deze discussie is een punt waar de politiek over gaat. Gaat een ondernemer failliet en blijven de panden leeg dan is dat het risico van de ondernemer. Winkelcentra lopen nu al leeg en wat doen omliggende gemeente's ? Ze bouwen gewoon door. Dit kan je een FOC niet aanrekenen als deze leeg blijven staan, dat heeft gewoon te maken met veranderde marktomstandigheden.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. VB,
   misschien zou je eens een paar lesjes economie moeten nemen.

   Ondernemers die falliet gaan...
   ... kosten de samenleving geld..., veel geld:
   => leveren werkelozen op (=> uitkeringen kosten geld)
   => laten vaak een belastingschuld na
   => zorgen vaak voor een kettingreactie door overige schulden (onbetaalde rekeningen) die ze achterlaten waardoor weer andere bedrijven in moeilijkheden (kunnen) raken.

   Winkelcentra lopen inderdaad nu al leeg...,
   maar is dat een reden om dat proces nog eens te versnellen?

   Gemeentes bouwen maar door...,
   en dat gebeurt ten koste van belastingeld.

   FOC's vragen om veel kostbare aanpassingen in de infrastructuur. En dat niet enkel in de directe omgeving maar de effecten zijn merkbaar tot zeker een uur rijden afstand, in gemeenten die dus wel de lasten maar nooit de lusten van een dergelijk FOC zullen kennen.
   En ook dit alles kost geld, van jou/ons als belastingbetaler(s).

   En als een FOC leeg blijft staan...,
   kost dat ook de samenleving flink geld.

   En wat dat ondernemersrisico betreft:
   (kleine) ondernemers zijn ook gewone burgers die vaak met hard en lang werken welvaart scheppen voor henzelf hun medewerkers en omgeving.
   Maar niet elke ondernemer/onderneming levert de samenleving evenveel geld op.
   Verder zijn met name grote ondernemers prima in staat om veel te verdienen zonder daar ergens ook maar een cent belasting voor te betalen (en dat volkomen legaal; Als zulke werkgevers ook nog eens peanuts betalen aan de medewerkers dan levert ook dat loon de samenleving weinig (belastingeld) op.
   Pay peanuts <=> get monkeys

   Verwijderen
 8. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. VB, Alle commentaar van de SP omtrent de door de PvdA Menterwolde georganiseerde bijeenkomst vind ik persoonlijk niet terecht.Ik had ook een SP Tweede Kamerlid verwacht...hij vond het blijkbaar niet de moeite om voor de inwoners van Meeden te komen...Wij hebben in eerste instantie een besloten bijeenkomst proberen te organiseren zodat de vertegenwoordigers van de inwoners van Meeden (Storm Meeden en TegenwindN33) en uiteraard RWE/Essent, W. Moorlag, onze gemeenteraad, het college en ander partijen in kleine setting konden praten en mogelijk tot iets konden komen. Dit was in overleg met deze partijen. Maar dan zijn er altijd hard roepers die ons van alles verwijten! Niemand van geen enkele partij had dit gepland. Allereerst complimenten geven voor het plan, en nu alla SP afgeven op dit initiatief. Ik vind het persoonlijk een zielige manier van profilieren! Achterkamertjes politiek? Wij hebben dit zorgvuldig overlegd. En wat is er nu gebeurt? Mensen luisteren weer niet! Iedereen heeft vanaf 1999 liggen slapen! Niemand heeft iets gedaan...nu het 10 voor 12 is, en Minister Kamp ( en Niet dhr Moorlag) een ultimatum stelt over de plaats die per 1 september moet worden gehaald is het ontzettend makkelijk om een zwarte piet aan te wijzen. Helaas, dit gaat niet op! Immers de SP heeft landelijk ook voor gestemd. De PvdA heeft meerder moties ingediend afgelopen tijd over tijd. Dit is ook door Moorlag aangegeven. Wij vinden het ontzettend jammer dat dit zo is gegaan. Maar had je het besloten gehad, dan hadden we met alle partijen een constructief overleg kunnen hebben waren we niet zoals iedere keer Moorlag de grond in gaan trappen! Deze man is nogmaals woordvoerder en heeft toevallig Windmolens in zijn portefeulle, wat nu als het een SP kopman was geweest? Wat jij roept in de pers is wat wij de afgelopen maanden al hadden aangeven ! Dat was het doel van onze bijeenkomst.Nu doet de SP alsof zij dat wel even willen regelen en doen zich voor als redders, sorry, maar dat was ons doel en is doordat de bijeenkomst openbaar moest dus niet gelukt...tja, en dan mooi weer spelen...hard tegen alles aan schoppen maar zelf niks doen...en al het andere negatief benaderen..als dat is wat jullie doen, dan ben ik trots op de PvdA!

  BeantwoordenVerwijderen