Teller

vrijdag 29 augustus 2014

29082014

De gemeente heeft van Gedeputeerde Staten van de provincie Groningen een subsidie van 180.000 euro ontvangen las ik in het DvhN. Het geld wordt besteed aan de inrichting van de buitenruimte rond het nieuwe multifunctioneel centrum in Noordbroek, zoals speelterrein en parkeerplaatsen. Het pand wordt na de herfstvakantie officieel geopend en krijgt dan ook een nieuwe naam. Inwoners van Noordbroek konden zelf een vooorstel voor een naam inzenden. Kinderopvang Poko Loko en peuterspeelzaal ’t Lutje Grut zijn deze week begonnen met de verhuizing. Ze gaan volgende week in hun nieuwe onderkomen van start. Fysiotherapie Noord, het dorpshuis en het bibliotheekpunt volgen de komende weken. De Inspecteur Amerikaschool verhuist in de herfstvakantie als laatste. In de eerste week na de vakantie wordt dan een groot openingsfeest gehouden.

4 opmerkingen:

  1. Goedemorgen, wordt het toch nog een happy end. Dit ondanks de vele tegenslagen.Het heeft even zijn tijd nodig, maar dan staat er ook wat. Ik denk dan nog even aan het nieuwe centrum van Zuidbroek, achteraf is het de moeite waard geweest.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Goedemorgen, ik ben blij voor de inwoners van Noordbroek dat na de herfstvakantie alles in gebruik genomen kan worden..

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wij zijn 12 augustus geweest. Prachtig gebouw! Mooi voorbeeld hoe men hier omgaat met de zogeheten krimp Hele positieve reacties gekregen van onze Tweede Kamerleden! Echt een gebouw om trots op te zijn!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Toen ik vanmorgen de krant las kwam ik haast niet bij van het lachen, want het stond er verschrikkelijk mooi in en het mooiste is van de actievoerder: dat mislukt was want hij had gehoopt dat het ontruimd zou worden :-).

    Provincie Groningen alert op actiegroepen.

    De provincie Groningen is de komende weken alert op actiegroepen die het provinciehuis bezoeken. Aanleiding is de stinkbom die actiegroep Storm Meeden afgelopen woensdag achterliet tijdens een bijeenkomst in het gebouw.

    Tegen de actievoerders wordt geen aangifte gedaan. Een woordvoerder van de provincie zegt dat daar geen aanleiding voor is: 'Vroeger op school werd ook wel eens een stinkbom gegooid. In die categorie zien we deze actie'.

    Extra alert
    Wel zijn de medewerkers van het provinciehuis de komende weken extra alert op actiegroepen. Zeker bij vergaderingen waar het thema windmolens op de agenda staat, zo zegt de woordvoerder.

    Penetrante geur
    De penetrante geur van rotte eieren, kaas en kippenpoep bleef de laatste dagen lang hangen: 'Het kan zijn dat ik het me verbeelde, maar het leek alsof ik het vanmorgen alsnog rook', aldus de woordvoerder.

    BeantwoordenVerwijderen