Teller

donderdag 7 januari 2016

07012016

Ben benieuwd hoe lang we nog kunnen schaatsen op straat. Op dit moment, tijdens het openen van de deur, is het nog code rood in Menterwolde en wijde omgeving.

9 opmerkingen:

 1. Goedemorgen, het DvhN heeft het over een aardbeving van 1.9 die vanmorgen plaatsgevonden heeft in Zuidbroek. Niets van gehoor.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

   Verwijderen
  2. 6:25uur tegen de kanaaldijk ter hoogte van Westeind op het perceel van de (voormalige) Keukentuin.

   t Gekke is dat ik eerder verwachtte dat er gisteravond een beving was...,
   er viel weer eens het e.e.a. naar beneden achter de betimmeringen van de wanden en als dat gebeurt blijkt dat vaak samen te vallen met een beving (in de buurt).
   Maar volgens Geo-service was er gisteravond niets aan de hand...;
   Vanochtend dus wel.

   Verwijderen
 2. Mogguh lui.
  Nog even achter de warmte van toetsenbord, scherm en werkplek en dan de koude in. Ontijzelen en mevrouw Pé naar heur werk brengen. Dan maar 'ns kijken of ik zo'n boorgeval ga kopen of dat nog even voor me uitschuif.
  Niemand heeft het gehad over kosten per schroef :) want ik denk niet dat ik de 100 per jaar haal! Wat een gedoe eigenlijk. Destijds de gamma in, goedkoopste uitzoeken en klaar. Na 12 jaar vervangen is dan ook niet zo'n drama :)
  Mijn gamma-geval kostte destijds 49 gulden, inclusief tweede accu maar zonder kist. Dat kostte me nog een tientje of twee, maar die heb ik dan ook nog steeds.
  Voor 30 euro is er nu nog weinig lol te beleven dus ik vermoed dat ik ga voor een tientje of zes:
  Of 14.4/18 V met ouderwetse accu
  of 12V Lithium
  en accu met Ah waarde. Snelladen is ook wel fijn want als ik moet schroeven zijn het er ook meteen wel veel, zeker 20 stuks :)

  (Accu schroevendraaier is ook een optie: 15 euro bij de action. Maar ja, dat is wel erg onhandig als je toch even iets in Amsterdam moet doen en de snoermachines liggen niet op 10 meter!)

  Kortom: Mazzelmojjj en glijd voorzichtig.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dit zeg ik toch Gamma :-) en als je er een paar tientjes bij doet heb je een reeks van boren/steen/staal/hout, bitten/plat/ster/torx, pluggen en schroeven.(alleen de steenboren verbranden snel mij met een elektrische boormachine van Gamma :-) op 230 v.....

   Verwijderen
 3. Vreemde week. Voor de derde achtereenvolgende dag de kids in huis. Lijkt wel een verlenging van de kerstvakantie...

  Schaatsen op straat! Prachtig. De Heiligelaan loopt naar beneden dus dat is doorglijden. Niet door mij, ik mag niet meer schaatsen, maar zoonlief heeft er schik in.

  Ook de week van centimeters ijs op de auto. Waarbij het knmi de waarschuwing geeft de motor niet stationair te laten draaien tijdens het krabben. Een advies dat ik ter harte neem, maar helaas toch niet op kon volgen. Zonder warmte van binnenuit kwam het ijs niet los.

  Het is ook de tijd van de nieuwjaarsrecepties. Aanstaande zondag die van onze partij in de Fraelemaborg. Altijd een succes, super gezellig.

  Glij veilig! (Op straat en op de stoep :-) )

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Glij veilig...
   de stoep af de straat op.
   ;-)

   Verwijderen
  2. Wij hebben nog een "ouderwets" electrisch kacheltje, dat was een uitkomst,binnen lekker warm en minder krabwerk.
   GL mag dit niet lezen,overslaan !!

   Verwijderen