Teller

donderdag 21 januari 2016

21012016

Gisteravond zapte ik langs Jinek met daarin Jaap Jongbloed over Het mooiste meisje van de klas. Ik kijk niet zoveel TV, maar naast het RTV Noord Nieuws, NOS Journaal en wat actualiteiten programma's vind ik voor de ontspanning "het mooiste meisje" een heel aardig programma. Ik blijf er niet voor thuis, maar zap er zeker niet voorbij. Welk programma boeit de klanten van het Golden Peerd of waar zal men zeker niet naar kijken?

16 opmerkingen:

 1. Goedemorgen, kennis quizzen hebben mijn voorkeur. Maar ook dokter Pol is vermakelijk en boeiend om te kijken, vooral ook omdat hij iedere dier probeert te helpen. Het doet me denken aan de dierenarts uit mijn jeugd.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mogguh lui.
  Als mijn geest op "uit" staat en mijn lijf nog niet kijk ik graag naar die programma's over gouddelveers en -duikers, Alaska programma's en wat er verder nog voor ruwe natuur voorbij komt. Er is een serie over een kapitalist in McCarthy, geweldig. Mocht er een dikke prijs vallen op mijn bankrekening dan wil ik daar wel een weekje heen...
  Quizzes ben ik heel erg mee: Twee voor twaalf is helemaal mijn ding, het mes op tafel voor als de geest aan het inslapen is en per seconde wijzer gaat me net wat te ver. De slimste mens? Mwoi. De vlaamse variant is geestig, de NL variant spreekt me minder aan. Maar ik heb wel de meeste afleveringen, al dan niet wat later, wel bekeken.
  Wat ik van mezelf niet begrijp: Ik ben gek op TV-quizzes, pub quiz zou ik veel vaker moeten doen maar een app downloaden: Geen enkele. Zal wel een generatie ding zijn ;)
  Mazzelsendemooisch!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Overigens staan de programma's van Floortje Dessing ook wel op mijn lijstje. Gisteren was ze op Vanatua, bijzonder eiland maar ik heb niet gehoord over het feit dat een deel van die eilanden inmiddels enkele keren per week onder water staan t.g.v waterpeilstijging.

   Verwijderen
  2. Ik zou menen dat topgear bij je op lijstje zou staan JP.

   Ik heb niks met soaps

   Reisprogramma's vind ik leuk. Railaway heeft ook wel wat.

   VI-> dom geouwehoer, kan er wel om lachen.

   Verwijderen
 3. goedemorgen luitjes. de programma's die ik graag zie, zijn er nog al wat! Floortje moest gedeeltelijk wijken voor Nederland in armoede of hoe het dan ook heten mag. Kunst en Kitsch is leuk nu Sissingh erin zit. Zie graag detective's..... Op één Vranck... Kan nog wel even doorgaan... TV Noord bijna nooit....

  BeantwoordenVerwijderen
 4. RTV Noord. Man bijt hond was leuk en nu BinnensteBuiten maar kijk via uitzending gemist op de tijden dat het mij past. Flikken Maastricht en nu Flikken Rotterdam en meestal het nieuws. Ik kijk zelden naar de commerciële zenders wegens de onderbrekingen van de reclame tijdens de programma's.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik kijk vaak even DWDD na het eten en verder niet veel TV. Meer series en films via streamkanalen.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Schokkend artikel...
  Hoe de NAM dankzij de nieuwe bouwnorm (NPR 9998) wegkomt met het niet preventief versterken noch herstellen van schade.
  artikel Cobouw

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat is er toch aan de hand met het bouwkundig versterken van woningen in Groningen? Hoe kan het dat eerst gesproken werd over 60.000 tot 90.000 woningen en nu nog totaal 5000 tot maximaal 10.000? Terwijl in 2015 al sprake is van bijna 30.000 schademeldingen. Mogelijk is er een verklaring.

   Enkele belangrijke citaten uit het artikel:
   "...
   Belangrijk om te realiseren bij het selecteren van de uitgangspunten is dat gebouwen volgens deze NPR in aanleg worden getoetst aan de grenstoestand near collapse (NC). Hierbij is het gebouw, als de voorgeschreven piekgrondversnellingen daadwerkelijk zijn opgetreden, zwaar beschadigd en niet meer bruikbaar.
   ---
   De bestaande woningen worden in beginsel dus niet aardbevingsbestendig gemaakt, maar uitsluitend aardbevingsveilig voor een referentieperiode van vijftien jaar. De verwachting is dat de gaswinning (en aardbevingen) nog zeker 15 tot 20 jaar door gaat. Er wordt rekening gehouden met nog circa 1000 (steeds sterkere) bevingen in deze periode.
   ---
   Dit betekent dus dat zowel de woning die ‘bouwkundig versterkt’ wordt als de woning waarvan schade wordt hersteld, de komende jaren nog regelmatig schade kan oplopen tot de grenstoestand NC is bereikt, en de woning is afgeschreven.
   ..."

   Verwijderen
  2. ik vat het werk samen als cosmetisch weg werken van de schade. Want onder meer een gescheurde fundament wordt niet in de schade opgenomen.

   Verwijderen
  3. Wim,
   was het waarzo...,
   het is niet eens cosmetisch...,
   het is veel cynischer....;
   Er staat met zoveel woorden dat (uiterlijk) over 15 jaar alle huizen die niet aan het nieuwe bouwbesluit (kunnen) voldoen zowiezo afgeschreven en slooprijp zijn...:
   M.a.w. over (uiterlijk) 15 jaar zijn al die huizen echt niets meer waard dan de grond waarop ze staan.

   Voor gemeenten betekent dat dat de OZB-inkomsten schrikbarend zullen dalen.

   Voor alle huizenbezitters betekent het dat hun bezit (volledig) is verdampt.

   Voor de NAM betekent het dat ze er met een koopje vanaf komen...,
   afgeschreven huizen zijn afgeschreven...,
   de te compenseren waarde/schade is € 0,oo.

   Verwijderen
  4. @Siko. Lees ik dat huiseigenaren er voor moeten zorgen dat ze aan het bouwbesluit moeten voldoen als ze niet in jouw doemscenario vallen over 15 jaar? En hoe zit dat met rijksmonumenten?

   Verwijderen
  5. @Willem
   nogmaals de link:
   artikel Cobouw

   Dus er is misschien hoop voor Rijksmonumenten...
   en mogelijk voor andere zaken die volgens Alders (CvG) zo snel mogelijk door gemeenten alsnog als monumentaal moeten worden aangemerkt.

   Maar voor ander huizenbezitters is het feitelijk hopeloos...;
   Het is dus niet zozeer zaak om alsnog te zorgen dat je (bestaande) huis alsnog aan de nieuwe normen gaat voldoen...,
   in tegendeel, zij zullen moeten accepteren dat hun huizen niet te redden zijn...,
   dat de NAM hoogstens bereid is hen de komende 15 jaar, als ware het genadebrood, enigszins veilig door te helpen...:
   Na die 15 jaar is het einde oefening...
   en feitelijk ook einde huis...,
   er wordt niet structureel versterkt en verstevigd (als dat al zou kunnen)...
   er wordt alleen 'gewaarborgd' dat mensen nog 'veilig' op tijd hun nog net niet instortende huis uit kunnen mocht er een grotere klap komen.

   Verwijderen
  6. @Siko. De link had ik over het hoofd gezien. Is mij duidelijk nu. Dank.

   Verwijderen
  7. We wisten toch al veel langer dat de NAM en het Rijk ONBETROUWBARE PARTNERS zijn

   Sikko van Bruggen

   Verwijderen