Teller

zaterdag 16 januari 2016

16012016

Een weekeinde met winterse neerslag is wat wij kunnen verwachten volgens de weermannen en vrouwen.

11 opmerkingen:

 1. Goedemorgen, de witte sneeslag is gekomen. En zo als ik het kan zien hebben ze niet op een onsje gekeken. Dat wordt sneeuw ruimen!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Behoorlijk wat sneeuw, wel leuk zo'n winters gezicht als je niet aan het werk hoeft. Zag dat de PvdA vragen had gesteld over het strooibeleid, maar dat is nu niet anders dan in voorgaande jaren, dus de beantwoording zal ook niet anders zijn. Menterwolde strooit alleen de hoofdwegen, en ze doen dit al jaren.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Volgens mij hoort er ook bij openbare gebouwen gestrooid te worden...en doktersposten, seniorenwoningen enz...vandaar onze vragen!

   Verwijderen
  2. Helemaal mee eens! Maar je kunt wel de vraag stellen of dat op alle plaatsen door de gemeente gedaan moet worden. Dokterspost Zuidbroek is in eigendom van de woningstichting, misschien is het de verantwoordelijkheid van de verhuurder of de huurder?

   Verwijderen
  3. Wat ik nog wel weet dat iedere mens zijn eigen voetpad moet schoonhouden....., zou dit niet lukken dan zou het mooi zijn dat de buren dit zouden doen toch?

   Als beheerder van een pand moet hij/zij ervoor zorgen dat klanten toch binnen kunnen komen...

   Verwijderen
 3. Goedemiddag, het valt gelukkig bij ons wel mee betreft de sneeuw. Zojuist een sneeuwbuitje later een hagelbui gevolgd door regen, maar de straten zijn schoon en het gras een witte gloed 1.4 gr. boven nul vanuit Leek.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. verDAGt

  Gister was er een door de Groninger Bodem Beweging georganiseerde fakkeloptocht door Groningen.
  De organisatie had gezorgd voor ruim 1000 fakkels. Zodoende konden (zolang de voorraad strekte) die demonstranten die met een fakkel in de hand de tocht wilden volbrengen elk één fakkel krijgen/opsteken.
  Niet iedereen meeloper liep met een fakkel maar velen, (het merendeel?) wel.
  De voorraad van ≥1000 fakkels schijnt volledig op te zijn gegaan en was dus eigenlijk niet geheel toereikend.

  Het voorgaande lezend zou je mogen concluderen dat er tenminste 1000 fakkellopers waren en dus dat het totaal aantal deelnemers de duizend (ruim) heeft overschreden.

  Aan het eind van de optocht wist de politie de organisatie te melden dat er tussen de 700-750 mensen hadden meegelopen.
  Voorzichtigerwijze deelde de organisatie (Dick Kleijer) na afloop aan de overgeblevenen/die-hards op de Vismarkt mee dat het er dus zeker zo'n 700 mensen hadden meegelopen.

  De media nemen dat soort mededelingen van 'succes' natuurlijk met de 'nodige' korreltjes zout.
  RTV-N sprak van (enkele) honderden deelnemers, de NRC van ongeveer 500 deelnemers.

  Resultaat:
  Gegoochel met cijfers en imago.
  Wie moet/kan je op basis van welke cijfers nog geloven?

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Geacht College,
  Naar aanleiding van de situatie van vorige week wil de fractie van de PvdA graag vragen stellen over het strooibeleid. In Menterwolde is volgens de fractie PvdA het strooibeleid vastgesteld dat de hoofdwegen schoongehouden worden maar ook de openbare gebouwen. Heel graag zou de fractie PvdA zien dat ook tijdens ernstige sneeuwval, en ijzel de ouderenwoningen aan bv de Dollardlaan gestrooid worden. Ook op andere plaatsen in onze gemeente staan seniorenflats, bv de Gockingaheem ook deze mensen zullen aan huis gekluisterd zijn als hier niet gestrooid wordt. Ook is de dokterspost is niet gestrooid. Wij hopen dat u wilt overwegen om deze plekken mee te nemen in de strooironde.
  Het college wordt verzocht de volgende vragen schriftelijk te beantwoorden:
  1. Is het College bereid om te kijken of het mogelijk is om bovenstaande plaatsen mee te nemen in de strooiroute?
  2. Wat is precies het strooibeleid in Menterwolde?
  3. Hoe gaat dit met de boerenwegen die ook onbereikbaar zijn? De boeren raakten hun melk niet kwijt door de onbegaanbare wegen.
  4. Zijn er klachten binnengekomen seniorenwoningen/seniorenflats in onze Gemeente over de onbereikbaarheid?
  5. Kan het college duidelijk maken waar de zoutbakken staan?
  6. Waarom wordt er bij openbare gebouwen, die bereikbaar moeten zijn zoals gemeentehuis, dokterspost enz., niet gestrooid?
  Graag vernemen wij op korte termijn uw reactie aangezien er deze week alweer sneeuw voorspeld wordt.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Er zal bezuinigd moeten worden Anja....., en zoals ik bovenstaande had gereageerd zal iedereen de handen uit de mouwen steken! Rijk of arm.

   Trouwens ook jij weet wat er in de participatie wet is geschreven toch?
   (stel de vraag maar aan Diederik Samson deze persoon weet de now how to do it of ie er blij mee is ? :-).)

   Verwijderen
 7. Dit staat mijns inziens niet ter discussie....het gaat om het Strooibeleid en de bereikbaarheid van bv openbare gebouwen, ik kreeg te horen dat er in onze gemeente bakken zouden staan met strooizout. Ik heb geen idee waar die staan, en veel mensen met mij niet. Burgerparticipatie prima...maar we willen graag weten wat nu het beleid is mbt de bovengenoemde plaatsen in de gehele gemeente wel te verstaan

  BeantwoordenVerwijderen