Teller

zaterdag 9 januari 2016

09012016

Er is zo'n 4800 Euro schade aangericht tijdens de jaarwisseling aan gemeentelijke eigendommen in Menterwolde. Dat varieert van schade aan verkeersborden, een opgeblazen bak waar hondenliefhebbers de behoefte van hun huisdier in kunnen deponeren, en schade aan de bestrating voor het gemeentehuis in Muntendam als gevolg van een vreugdevuur. Dat is ietsjes meer als de voorgaande keer, maar aanmerkelijk minder als tien jaar geleden.

5 opmerkingen:

 1. Goedemorgen, inderdaad Appie. Ik denk dan ondermeer aan de kruisingen van wegen waar een vreugde vuur in brand gestoken werd. Of bij de slager van Zuidbroek waar de dakgoten smolten van de hitte. Hoewel ieder Euro schade is tijdens dit feest een teveel.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik mag het eigenlijk niet zeggen..maar ik mis toch vaak wel de gezelligheid van de vreugdevuren..dat men in Zuidbroek, Meeden, Noordbroek en Muntendam dus contact hadden en als de brandweer gearriveerd was in bv Meeden werd de bult in Noordbroek aangestoken en zo was de brandweer de hele oudjaarsavond op pad. Tja, voor ons als gezin was dit minder gezellig aangezien mijn vader ook bij de vrijwillige brandweer in Muntendam was..maar toen was er toch wat minder betutteling..en dat vind ik persoonlijk wel jammer...maar de andere kant begrijp ik ook wel hoor..maar met de hele buurt rond het vreugdevuur...het had ook wel wat!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. vreugdevuren zijn 't probleem niet...,
   maar wat er allemaal de fik in gaat des te meer.

   Verwijderen
 3. ja, dat klopt SiKo, er werd van alles opgegooid...plastic, banden enz..dat is natuurlijk het probleem waarom men hier tegen is..

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat niet alleen...;
   Over het algemeen moeten we zuinig zijn met energie...,
   maar bij vreugdevuren met Kerst, O&N, 3K en Pasen vergeten we dat even...,
   maar boven op de milieuvervuiling is het echt ook een gigantische energieverspilling.

   Om je een indruk te geven:
   1m³ hout heeft grofweg de calorische waarde van van 150-230m³ aardgas...,
   veel van het chemisch afval heeft vergelijkbare of nog hogere waardes/m³...;
   Een beetje paasbult meet al gauw 100-kuub of meer...,
   de groteren meten verscheidene duizenden m³.

   Tel al die duizenden vreugdevuren bij elkaar op en je komt voorzichtig geschat al gauw op het equivalent van 250-500m³ aardgas (½ Miljard kuub)...;
   Doodzonde dus.
   met

   Verwijderen