Teller

vrijdag 4 oktober 2013

04102013

Bij het tikken van de datum realiseerde ik mij dat het vandaag dierendag is. Goed voor het dier of voor de dierenspeciaalzaken? Voor de laatste zeker, ik misgun die branche dat niet, maar ik heb niets met dierendag, wel met dieren. Boris heeft het vandaag net zo goed, als alle andere dagen van het jaar.

12 opmerkingen:

  1. Goedemorgen, nee ik heb ook niets met dierendag. Om 1 dag in het jaar je dieren te vertroetelen heb ik helemaal niets mee., je moet iedere dag goed de dieren verzorgen.
    Iets anders wat een rol speelt is het burgemeester zijn. Ik dacht dat het een erebaan was, helaas is de houdbaarheid datum danig ingekort. Toch vreemd dat Peter R. een baan gekozen heeft waarin hij slecht is. Ik denk alleen maar aan de calamiteiten in Groningen en omgeving. Nee, dan had hij beter ijsverkoper kunnen worden.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. .....ijsverkoper.....als dat maar goed gaat, als taartenbezorger is hij ook al mislukt.....

      Verwijderen
  2. Goedemorgen, achja dierendag, Vaderdag, Moederdag, enz. ik denk het alleen maar gaat voor de detailhandel en aans ook nait.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Goedemorgen, ik heb niets met dierendag, de dieren zelf ook niet denk ik. Zelfs mensen met beestengedrag krijgen geen extra aandacht van mij vandaag :)

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Donders Kammetje.
    Wilde ik net naar Suubrouk komen voor een koppie :(

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Geweldig, dierendag! Een dag extra aandacht voor je huisvriend. En dat het een extraatje is voor de detailhandel, ach, dat kunnen ze nu best gebruiken! En de medewerkers van die zaken ook.

    Het is net als met moederdag en vaderdag, in mijn geval wordt je als vader dan in de watten gelegd en ik voel me de andere dagen van het jaar echt niet verwaarloosd hoor!

    Think positive!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Overigens, Appie, interessante kalender heb jij! ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Chris U, het was nog vroeg. Zou wel mooi zijn, twintig maanden in een jaar. Inmiddels gecorrigeerd. Dank voor de opmerking.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Opmerkelijk:

    Eppo Harms Boer was gedurende de jaren 1825 tot 1855 burgemeester van Zuidbroek, en schudde in die hoedanigheid waarschijnlijk ook de hand van de koning toen deze de streek en het dorp bezocht. Eppo had in zijn portefeuille altijd de helft van het formulier dat er voor zorgde dat hij vrijgesteld was voor de dienst in het leger van Napoleon. Bij zijn afscheid kreeg hij van de inwoners van Zuidbroek een zilveren schaal aangeboden. Deze belandde omstreeks 1990 weer in handen van de gemeente, te samen met zijn portefeuille. Inmiddels zijn deze kleinoden zo goed opgeborgen dat de gemeente ze niet meer kan laten zien.

    http://home.kpn.nl/duifjes2/eggens.htm

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Als het zilver maar niet omgesmolten is Otto. Misschien is zijn gedaante wel veranderd in een mooie brandewijnkom.

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Ach ja, zo is het kennelijk ook gegaan met de archeologische vondsten die in het boek van Antonides staan vermeld en met de schilderijencollectie uit de BKR. Een jaar of tien geleden meldde zich iemand bij de Historische Kring, die beweerde dat hij de vondsten bij iemand thuis had mogen bekijken. Goed, zand erover.

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Ik liep eigenlijk tegen dit verhaal op, doordat ik een leuke novelle uit 1867 vond, een soort sleutelroman. Misschien dat nog eens iemand een nieuw boek over dit vertrouwde dorpje Boschbroek gaat schrijven...

    ‘Klokkert en Doefke. Novelle uit het Oldambt. Novelle uit het Klei-Oldambt in de provincie Groningen’, in: De Huisvriend 25 (1866), 82-96
    http://books.google.nl/books?id=X3BNAAAAcAAJ&pg=PA82

    BeantwoordenVerwijderen