Teller

vrijdag 18 oktober 2013

18102013

Gisteren was het een stormachtige dag, toen voor de eerste keer het plastic afval werd ingezameld. Er werd dan ook dankbaar gebruik gemaakt van het anti-wegwaaipaaltje aan de Spoorstraat voor de plaatselijke rijwielhandel in Zuidbroek.




6 opmerkingen:

  1. Goedemorgen. da's een handige hulp zo'n anti-wegwaaipaaltje. Was ook wel nodig gisteren, ik kreeg het idee dat vele inwoners aan deze actie hebben mee gedaan.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Goedemorgen.

    Ja Appie, dat klopt. 's Morgens was het aantal zakken ineens meer dan toen ik het er 's avonds ervoor had neergelegd. Ik trok de conclusie dat de buren dankbaar gebruik maakten van ons paaltje, wat natuurlijk geen probleem is.

    Echter, zoals ik gisteravond voor het slapengaan nog meldde: op de website inzamelzakken.nl van onze gemeente staat vermeld dat, wanneer je geen maand wilt wachten, je ook je zak(-ken) donderdagochtend vroeg (woensdagavond??) op een willekeurige plek langs de weg mag leggen in het dorp waar die week ingezameld wordt.
    Het hoeven dus geen zakken van de buren te zijn geweest bedacht ik me toen. Nou ja, wegwaaien doen ze niet.

    Ik begreep -even gechargeerd- dat het scheepvaartverkeer in Zuidbroek nog even stilgelegen heeft gisteren omdat de brugwachter bezig was zakken -die bij de Meijerborg in het Winschoterdiep waren gewaaid- uit het water te halen.

    Misschien dat één gemeentelijke anti-wegwaaipaal per dorp (te gebruiken door inwoners uit de andere dorpen) een idee is?

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Goedemorgen, zoals ik het bekijk vind ik het ronduit belachelijk dat jullie eens p/m. de zakken kunnen plaatsten

    Bij ons komt iedere week dezelfde dag op een half uur nauwkeurig een vrachtauto voorbij rijden neemt mee:
    Plastic zakken.
    Blik of Metaal.
    Oud papier.
    Glas.
    De grijze container of de groene container om de week.

    Dit wordt opgehaald door de mensen die in de sw. zitten, deze mensen worden sowieso betaald door het rijk.(subsidie)

    Als je alles bij elkaar op gaat tellen zijn er 3 mensen van de straat af en brengen geld in het laatje betreft het 'afval' .

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. In de voorbereiding door de werkgroep afval van de gemeenteraad was voortdurend sprake van een kringloopwagen zoals in Grootegast, Leek en Marum. Wedeka zou hierbij een rol kunnen spelen. Vaker dan eens per maand zou niet uitkunnen omdat de wagen geen papier zou mogen ophalen. Kennelijk heeft de samenwerking met Hoogezand prioriteit gekregen en hebben we nu hun systeem met hun reinigingsdienst.

      Voor zover ik begrijp mag niet alle plastic in de zak. Als er verboden plastic in zit, wordt de zak niet meegenomen en plakken ze er een sticker op met de reden. Dus als je je zak in een ander dorp brengt, moet je de volgende dag wel even gaan kijken of hij is meegenomen ;-)

      Verwijderen
  4. Goedemorgen. volgende keer zal ik een stik=ijzeren pen in de grond steken om de zakken op hun plaats te houden.

    BeantwoordenVerwijderen