Teller

maandag 7 oktober 2013

07102013

11 opmerkingen:

  1. Goedemorgen, ja vrouger! Ook toen was het sabbelen, alleen toen waren er geen voedselbanken en plaatsen waar je 2 keer per jaar nieuwe kleding kon weghalen voor niets. Als je die vergelijk maakt dan hebben wij het nu beter dan de herenboeren van toen. In die tijd was een reisje van Groningen naar Amsterdam bijna al een wereldreis, en nu? New York of Singapore is vlak om de hoek vergelijk dat eens met de landverhuizers van toen.. Weken zaten ze op een schip, op weg naar het beloofde land. .

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Goedemorgen, ik las vanmorgen op een site iets wat mij echt wel aanspreekt:
    Zwitsers stemmen over basisinkomen van 2037 euro voor iedereen
    zondag, 06 oktober 2013 11:33 geplaatst in:
    Financieel
    PDF Afdrukken E-mail
    Zwitsers stemmen over basisinkomen van 2030 euro voor iedereenDe Zwitserse regering gaat zich buigen over een voorstel om iedere burger te voorzien van een basisinkomen.
    Een actiegroep wist voldoende draagvlak te vinden om het voorstel op de politieke agenda te krijgen. Het onvoorwaardelijke basisinkomen moet 2500 Zwitserse frank (2037 euro) per volwassen inwoner gaan bedragen.
    In de afgelopen maanden wist de groep ruim 100.000 handtekeningen op te halen, wat de overheid verplicht een referendum over het voorstel te houden.
    Druk
    “Het is tijd voor een publiek debat over de waarde van werk in de maatschappij en de breder wordende kloof tussen arm en rijk,” zeggen de actievoerders. “Wij willen dat iedereen het recht heeft op een vrije manier van leven zonder de druk van werk en geld.”
    In het verleden is al eerder geëxperimenteerd met een onvoorwaardelijk maandinkomen. In 1974 kregen de inwoners van de stad Dauphin in de Canadese provincie Manitoba recht op een inkomen boven de armoedegrens. Aan het project hing een prijskaartje van 17 miljoen euro.
    Hoogleraar gezondheidswetenschappen van de Universiteit van Manitoba Evelyn Forget kwam enkele jaren later met de resultaten (pdf) van het experiment. Het bleek dat de levenskwaliteit in Dauphin was verbeterd.
    Ondanks het gegarandeerde basisinkomen bleven de inwoners van het stadje werken, maar tegelijkertijd nam het aantal bezoeken aan het ziekenhuis af, werden minder mensen gearresteerd en veroordeeld en was er nog nooit zo weinig schooluitval.
    Basis Inkomen Partij
    In Nederland gaan ook stemmen op om een basisinkomen in te voeren. Volgend jaar doet de Basis Inkomen Partij (BIP) van Rob Vellekoop mee aan de gemeenteraadsverkiezingen in Woerden, Deventer, Amsterdam en Utrecht. Ook de Soeverein Onafhankelijke Pioniers Nederland (SOPN) maken zich sterk voor de invoering van een onvoorwaardelijk basisinkomen.
    Volgens critici worden jonge mensen in het geval van een basisinkomen niet meer geprikkeld om te werken en brengt het hoge kosten met zich mee. Het Canadese experiment toont aan dat deze argumenten ongegrond zijn.

    En zoals mijn gedachten zijn moet dit op de één of ander manier gewoon gaan lukken.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Goedemorgen

      Mensen gewoon lekker laten werken voor hun geld. Ik ga er dan ook vanuit dat men het heeft over een soort van wettelijk minimumloon.

      Verwijderen
  3. Opmerkelijk Ceer, ik ga er van uit als de gebraden haantjes je bijna in de mond vliegen, je motivatie om te werken voor je inkomen weg valt. Dat dit het tegendeel is bewijst het Canadese experiment. Ik zie dat zeker in Nederland niet gebeuren, dan zou er een hele omslag moeten plaatsvinden.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Waarom zou dit niet kunnen gebeuren in Nederland? Per slot wij zijn toch de menschen die alles op te lossen weten!

      Verwijderen
    2. In Nederland bestaat een wettelijk minimum , maar helaas word dit nogal eens omzeild

      Verwijderen
  4. Mogguh lui....

    Gebraden haantjes, tja. In 1996 heb ik al zo'n plan ontwikkeld en doorgerekend, overigens was de tegenprestatie onder meer "gedwongen maatschappelijke inzet'...

    Iets heel anders:

    De laatste tijd zwerft er af een toe een kruising tussen een dunne worm en een duizendpoot door het huis. Het bijt :(
    Lengte iets van 5-8 centimeter, 2 millimeter dun en veel pootjes. Niet erg snel trouwens. Kleur is donkerrood.
    Iemand een idee?

    Enfin, mazzelmoj dus en maak er een mooie dag van!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. In Nederland komen 3 soorten duizendpoten voor. Degene die de lengte heeft die je beschrijft bijt inderdaad (een beetje als een milde wespesteek) maar is geel van kleur. (Misschien donkergeel) De donkerrode duizendpoot is de algemeen voorkomende maar die wordt maximaal 3 - 3,5 cm lang. Ben je misschien de afgelopen tijd op reis geweest? Dan kan er een beestje zijn meegelift. Dan z.s.m. doodmaken ivm verstoring inheemse fauna.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Chris, die compostduizendpoot had ik inderdaad gevonden maar zo kleurenblind ben ik niet dus dat kan 'm niet wezen. En veel meer poten dan een normale duizendpoot. Veel verder dan oost Duitsland, Eindhoven en Amsterdam ben ik niet geweest.
    En dood maken? O ja! Maar misschien eerst nog even een foto :)

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Voor iedereen die een beetje Gronings spreekt of schrijft kan hier aan deelnemen.
    Het komt officieel van R.U.G. gestuurd door Siemon Reker
    Vroag&Antwoord

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Joa Appie wie levem nou einmoal in dizze tied,,,,'k nait helpn dat de mainste mensn op die site zit'n wat ik aan had kliekt.....

    BeantwoordenVerwijderen