Teller

dinsdag 15 oktober 2013

15102013

Ik las in de krant vanmorgen dat het zwembad bij Van der Valk gaat sluiten. De manager Waanders van de vestiging in Zuidbroek zegt dat hij met een bedrag van 60.000 Euro uit de voeten kan, maar de gemeente wil dat bedrag niet weer op tafel leggen. Het zal ook het einde betekenen van zwemclub de Pinquin waarschijnlijk.

8 opmerkingen:

  1. Goedemorgen. Nog niet zolang geleden kwam dit onderwerp ook al te sprake.Horeca is hun ding, dat is hun hoofddoel, en al die rand activiteiten, zijn er maar bij. Volgende stap zal die grote schuur zijn achter het hotel.Het zijn de fouten van het verleden die de gemeente achtervolgen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. €164,38 per dag,
    dat lijkt me niet onredelijk, daar kan je met een beetje moeite precies de continue aanwezigheid (365 dagen per jaar) van precies één badmeester/badtechnicus van betalen en de rest is gratis.

    De eventueel te ontvangen entreegelden zijn dan voor de kosten van waterkwaliteit, licht en verwarming.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. en zelfs als je ervan uitgaat dat het bad jaarlijks 104 dagen gesloten is dan nog is €229,89 per dag niet echt veel.

      Even rekenend kan het bad dan uit de voeten met een kleine 50 betalende bezoekers (€5 p/p) per pag jaar.
      Of iedereen (inclusief zwemclubleden) er zoveel voorover heeft...,
      geen idee...,
      maar uit entreegelden alleen zou best een kleine €30.000,oo opbrengst mogelijk moeten zijn, en dan blijft er voor de gemeente een toeschot van hetzelfde bedrag over, de eventuele meeropbrengsten zijn dan voor vdV.

      Verwijderen
  3. SiKo, ik heb al eerder gepleit voor het openhouden van het bad bij Van der Valk. Het is namelijk de goedkoopste manier om een volwaardig zwembad te houden waar je het jaar rond kunt zwemmen en tevens geschikt is als wedstrijdbad. Als de gemeente handig is dan sluit men nu een tienjarig contract bijvoorbeeld, zodat we na de herindeling in ieder geval nog wat langer verzekert zijn van een zwembad op een centraal punt in de gemeente en regio. Het niet willen "sponseren" van een bedrijf kan wel eens de reden zijn dat er geen meerderheid voor is in de raad, maar soms kunnen principes wel eens duur betaald worden op termijn. Het is nu tijd om het eens van de zakelijke kant te bekijken.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Tuurlijk ben ik het met appie eens, maar stel jullie voor voor de Gemeente Menterwolde:

    Gemeente Oosterbroek:

    Oosterbroek

    Gemeente Muntendam:

    Muntendam

    Vrouger is west.....zol best kenn.....moar dit komt never nooit nait weer.....

    En dit is de oorzaak van de gemeentelijke herindeling......

    Willen jullie nog meer gaan verliezen zorg ervoor dat je aansluit bij de 8 gemeente's van de provincie Groningen..........

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ach het is mij volledig gelukt, maar effe kopiëren en plakken:

      https://www.youtube.com/watch?v=KNP19xeQJ58

      Verwijderen