Teller

donderdag 17 oktober 2013

17102013

De deur is van het slot, maar het gesprek moet op gang gebracht worden door de klanten.

19 opmerkingen:

  1. Goedemorgen, ik las in de tussenklappen het hondenbeleid van Menterwolde. Ja dan moet je wel heel veel van je honden houden als je boetes leest.Geen wonder dat je bijna geen Boa ziet.Die schaamt zich voor zulke bedragen. Helaas kom ik ook nog weleens paardenvijgen tegen op de weg, die dan meestal door de bewoners opgeruimd wordt. Vallen die buiten dit traject?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. De gemeente zal toch een alternatief moeten bedenken voor de inzamelen van het plastic. De zakken vliegen door de wind over de straat heen in het Winschoterdiep. En dat kan nooit de bedoeling zijn.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Goedemorgen, ik kan weliswaar niet zien wat er de tussenklappen staat, maar ik denk dat het gaat over poep van een hond.

    Ik moet er niet aan denken als er kinderen spelen dat ze geregeld kak aan hun voeten hebben en daarom fors beboeten als zij het vertikken om de behoefte op te ruimen.
    2e keer foutief verdubbelen deze kosten net zolang doorgaan dat zij beseffen wat zij fout doen.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Doet me denken aan Burg.Torringastraat 1,te Muntendam Ceer.
    Een straat vol met hondenpoep. Als je de studio in gaat, moet je eerst controleren of er ook hondenpoep aan je schoenen zit.
    Maar heb jij daar weleens een Boa gezien? En zeker geen schrijvende Boa!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Neem contact met je Gemeentehuis op en stel je vraag.

      Verwijderen
    2. misschien 'n boa-constrictor...
      die beperken zich toch het meest noodzakelijke...
      maar een pen vasthouden...;

      Wij hebben ook een hond en die doet jhet nooit op straat .
      Dat is ook niet nodig je kunt een hond (als je er een beetje op tijd bij bent) prima leren waar z'n behoeften te doen (en waar dus niet).
      Maar blijkbaar is dat niet voor iedereen even gemakkelijk, ook wij vinden regelmatig hondenpoep op de stoep en zelfs bij ons op het pad en in de voor tuin, op plekken waar onze hond nooit komt...,
      maar hondjes van anderen blijkbaar wel zo af en toe.

      Verwijderen
  5. Maar ook geen boa constrictor trouwens. En inderdaad, goed opletten waar je je voeten zette was ook niet overbodig.
    Gore zooi, honden- en kattenstront. Paardenmest is minder erg omdat het een andere samenstelling heeft. Stinkt veel minder erg en wordt goed opgenomen de bodem. En plakt minder aan je schoenen! Maandje terug alles uit de kast moeten halen om een schoen stankvrij te krijgen....

    Beste oplossing voor het well2upcycle van restplastic is gemeenschappelijk inzamelen en scheiden bij de verwerking. Kost minder CO2, minder subsidie en is voor de burger goedkoper.

    En voor de rest: Mazzelmoj!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Goedemorgen

    Even terugkomen op de discussie van gister, maar kan iemand mij vertellen hoeveel mensen (lees inwoners) van Zuidbroek er gebruik maken van het zwembad afgezien van de zwemvereniging?

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Het van der Valk zwembad heeft een lange historie VB, in het begin liep het storm. Later kwamen de problemen temperatuur van het water, de hygiëne daarna de openingstijden. Om maar te zwijgen van het opzeggen van diverse verenigingen die van het zwembad gebruik maakten. Wel is het zo dat vele kinderen van Zuidbroek in omgeving in recordtijd hebben leren zwemmen in dit bad.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Wim het gaat met niet zo zeer om verleden maar om het heden. Als het zo is dat er amper gebruik van word gemaakt en dat het in feite ook nog een commercieel zwembad is, dan vind ik 60.000 euro voor 60 leden van een zwemclub wel erg veel geld. De zwemlessen kunnen ook prima in Muntendam worden gegeven. De geschiedenis met vd Valk daar gelaten, maar de motie die vorig jaar werd ingediend door de SP over dreigende sluiting van vd Valk loog er niet om. Als deze motie was aangenomen dan was er nu geen problem met vd Valk en het zwembad. Maar de VVD vond het een te dwingende motie en kwam daarom met een eigen slap aftreksel. Je kan wel raden wat de stemming was tijdens onze motie. Niet? Nou 8 tegen 7 voor. Dus alle coalitie partijen die nu gaan lopen huilen om het zwembad moeten de hand even in eigen boezem steken.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. VB, als je al jaren een sterfhuisconstructie hebt toepast, dan is het moeilijk om met concrete cijfers te komen.Dan zijn er 2 mogelijkheden, of je neemt afscheid van dit bad, of je begint iets nieuws, maar dan niet met de zakenrelatie die je nu hebt.

      Verwijderen
    2. Wim Dat klopt dat stond ook min of meer in onze motie.

      Verwijderen
  9. Reacties
    1. 1 simpele vraagje, waarom als ik wat SP heeft genoteerd in 2011, dan moet iedereen toch wel zien wat de gevolgen zijn van de herindeling toch? Oké gelukkig heeft Meeden vrijwilligers gekregen anders was ook deze bad gesloten..

      Waarom mocht M'dam wel open blijven?

      Er is géén geld meer voor Zuidbroek voor het zwembad het gaat toch om € 60.000,00 eurotjes niet...

      Wat denken jullie als jullie straks samengevoegd worden met H'zand?V'dam? of zou dan toch nog Gemeente Haren worden.... Dit betekend een stukje verder fietsten meer ook niet.....

      Ook dan kan M'dammer de zwembad gaan sluiten......

      En echt niet negatief bedoeld voor de Gemeente's waar ik ben opgegroeid, maar het is gewoon de realiteit van nu,,,,Ja jammer genoeg wel...

      Verwijderen
  10. VB wat kost het zwembad(je) in muntendam per jaar ??

    BeantwoordenVerwijderen
  11. vandaag start inzameling plastic,dus ijverig gespaard en vanmorgen 4 zakken vol op de verzamelplaats geparkeerd in afwachting van..........
    wat? zakken staan weer in de schuur en van een fatsoenlijke overdracht sita - mooiman (waar te halen) nooit gehoord ??!!
    gemeente schaam je maar weer een keer of moet hiervoor ook zo'n dure consultant worden ingeschakeld ?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. wees blij senior dat ze bij je in de schuur staan en niet over de landerijen van de gemeente Menterwolde verspreid liggen. Want de grootse tegen speler van deze actie was de wind.(ik ben vandaag wel veel aan het woord, zal mijn leven komende dagen verbeteren)

      Verwijderen
  12. Ik lees net op inzamelzakken.nl dat we volgende week onze zak in Noordbroek op een willekeurige plek langs de weg mogen zetten. En de week erop in Meeden. Een maand wachten is dus niet nodig....

    BeantwoordenVerwijderen