Teller

maandag 28 oktober 2013

28102013


Ranomi Kromowidjojo geeft steun aan Zwembad Zuidbroek

Vorige week zijn er veel reacties gekomen op de dreigende sluiting van Zwembad Zuidbroek. Er is inmiddels een Facebook-pagina en een twitteraccount gemaakt naar aanleiding van een ingezonden brief. De inzet van de social media is een succes. Op verzoek van de initiatiefnemers is er een tweet verzonden aan Ranomi Kromowidjojo. Zij liet met een zogenaamde retweet aan haar bijna 85000 volgers weten dat ook zij wil dat het Zwembad Zuidbroek open blijft voor wedstrijdzwemmen en zwemlessen! Een mooi ondersteuning voor de actie's van onder andere de zwemvereniging De Pinquin. De vereniging is inmiddels gestart met een handtekeningen actie.

Zwembad dicht?
Het college van B&W Menterwolde is niet van plan om volgend jaar een bijdrage van €60.000,- te geven aan het zwembad in Zuidbroek. Hierdoor kan het zwembad niet open blijven met als gevolg dat er minder zwemlessen en geen zwemtrainingen en wedstrijden meer gehouden kunnen worden. Gelijktijdig wil het college wel het zwembad in Muntendam open houden met een gemeentelijke bijdrage van €180.000,-. In dit zwembad kunnen geen zwemwedstrijden gehouden worden en zal het totaal aantal zwemlessen in Menterwolde drastisch omlaag gaan. Het zwembad Zuidbroek open houden is dus niet alleen fors goedkoper. Het is te hopen dat de raadsleden de keuze van het college gaan corrigeren.

Inzet social media
Op Facebook is er inmiddels een pagina onder de naam Zwembad Zuidbroek Blijft Open met bijna 250 vrienden en likes en interacties. Naast de inzet van deze zogenaamde social media zijn de huidige gebruikers van het zwembad, namelijk de ouders van de zwemlessers en de zwemmers van de zwemvereniging De Pinquin gestart met een handtekeningen-actie. Alles is er op gericht om duidelijk te maken dat het zwembad Zuidbroek niet haar deuren moet sluiten. In de komende weken zal duidelijk moeten worden of het gaat lukken om het zwembad open te houden. Wanneer dat lukt dan blijft er een 8 baans 25 meter bad open voor wedstrijdzwemmen in Menterwolde en regio en kunnen ook de zwemlessen blijven voor vele kinderen. Ook op twitter is onder de naam ZuidbroekBadOpen een account; zodat iedereen de discussies kan volgen en zijn of haar steun kan geven. Ranomi gaf alvast het goede voorbeeld!


16 opmerkingen:

  1. Ik zie nergens steun van Ranomi K. Alleen een copie van een tweet aan haar van 6 dagen geleden waarin om steun gevraagd wordt. Ze heeft dat verzoek niet beantwoord. Kennelijk belangrijker dingen te doen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Goedemorgen, deze actie doet me denken aan de actie supermarkt Zuidbroek. Waar een toenmalige inwoonster zelfs SBS6 naar Zuidbroek wist te halen. Dat liep gelukkig voor de bewoners van dit dorp goed af ! 1 ding is zeker; er wonen creatieve mensen.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Frans, ik kreeg bovenstaand persbericht binnen via de mail. Zie dat er verzocht wordt aan Ranomi om de "noodkreet" te retweeten. Aan dat verzoek voldeed zij, dus mag je dat zien als steun in mijn ogen.

    Zelf Twitter ik ook en zag enige tijd geleden een foto van haar voorbij komen op het station van Zuidbroek, genomen vanuit de trein. Ze weet in ieder geval waar het ligt.

    Steun is misschien te zwaar ingezet, maar het toont wel aan dat de wil onder de zwemmers groot is om het zwembad te behouden voor de regio. Een dergelijke actie is denk ik ook meer om het probleem onder een groter publiek te brengen. Je weet nooit waar het toe kan leiden.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Goedemorgen, het is behoorlijk simpel kopieer bovenstaande en stuur hem naar dit adres:

    .persberichten@sbs.nl

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Vanochtend was het eventjes windstil...
    naar nu blijkt echt de stilte voor de storm.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. De bomen worden behoorlijk gesnoeid, Zelfs enige fruitbomen hebben zich bij deze storm neergelegd.. Storm betekend schade..

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Vanmorgen tegen 11.00 weg gereden naar Roden direct trof ik tegen over Vredewold een boom over de weg..., onderweg het was net of de busje werd bekogeld door takjes en behoorlijk grote takken of Bomen die omvielen....
    Op de A28 net voorbij Spier 2 bestelwagens schampten elkaar en belanden op zijkant in de tussenberm....
    Tussen Staphorst en Punthorst behoorlijk grote Bomen scheurden achter elkaar om net zoiets als als lucifer stokjes
    braken ze of met een beste zot grond erom heen, nee echt ongelovig....
    Maar goed heel overgekomen en een paar ervaringen rijker :).

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Willem heeft een schuurtje binnengekregen, bij Jan vlogen de pannen van het dak en op de route Sburen - Slochteren lagen de nodige bomen in tuinen en op de weg. De weg was versperd bij de Juffertoren dus omkeren en via de N33 en nog zo wat omrijden. Onderweg diverse bomen op de autoweg maar ook op de 3sprong. Zootje dus!
    iedereen sterkte!

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Drie bomen van het belendende perceel kwamen ongenood horizontaal in onze tuin op bezoek .werk aan de winkel !!

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Muntendammers Keizer en Ottema hebben contract bij Belgische wielerploeg http://www.wielerland.nl/index.php?option=com_content&task=view&id=27370&Itemid=36

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Reacties
    1. Dank je Chris. Een werkende link maken lukt me op een geleende tablet niet...

      Verwijderen
  12. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

    BeantwoordenVerwijderen