Teller

donderdag 31 oktober 2013

31102013

De laatste dag van Oktober, morgen is het November, en daarna al weer de laatste maand van het jaar. Vertel ons iets wat wij nog niet wisten Appie, hoor ik jullie denken aan de andere kant van de bar. Vandaag niet, misschien morgen. Gewoon iedere dag even binnen kijken, weet je zeker als er iets bijzonders is, dat je het niet gemist hebt.

14 opmerkingen:

  1. Ook een goedemorgen toegewenst. Ik denk dat de stort het vandaag druk al krijgen. Dank zij de omgewaaide bomen en dakpannen.De herfst heeft zich nadrukkelijk bekend gemaakt!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. zo te zien hebben we nog niets gemist !

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Senior, hier niet in ieder geval. De eerste dag dat hier niemand binnen wandelt lijkt aanstaande, dan zal de volgende dag de kroeg ook definitief worden gesloten, want het open houden moet wel enig nut hebben.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. We zijn GTST niet, er kan toch wel eens een dag niets bijzonders zijn?

    BeantwoordenVerwijderen
  5. @Jan. GTST dat was het in Uiterburen op een dag met de storm. Goede tijden dat buren je helpen en slechte tijding kwam van het gemeentehuis. Ik heb heimwee naar burgemeesters als Tees en Schollema om er een paar te noemen. De huidige overheid is goed in vergaderen en indekken. Kordaat optreden willen de ambtenaren met een overal aan wel. Echter worden ze geremd door die met een stropdas. :-(

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Willem,
      dat slecht nieuws de laatste weken letterlijk jullie als jobstijdingen (afgelopen maandag bijna letterlijk) om de oren vliegen is jammerlijk genoeg...,
      hoe de huidige gestropdaste overheid daar nog schepjes op weet te doen is mij nieuw...:
      Welke tijding derwegen is jullie een voorgehouden strop? hebben ze je voorgehouden?

      Verwijderen
  6. Wil je er over praten Willem? Appie wil graag meer reuring, maar dan moet er wel input komen. Elke dag het zwembad verveelt op den duur ook.

    Je noemt enkele namen in positieve zin. Betekent dit dat je van EvZ meer invoelend vermogen had verwacht? Ik gok maar wat...

    BeantwoordenVerwijderen
  7. @Jan. Het is altijd mooier om namen in positieve zin te noemen en als ik jou was zou ik eens een keer de voetbaltoto invullen.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Ik reed deze namiddag door onze mooie provincie. De weidsheid is al veel bezongen en dan schieten je gedachten alle kanten op en een moment dacht ik na over krimp. Er is veel geschreven over krimp en vooral veel politici praten elkaar na over dit onderwerp. Ineens, in een weiland 4 ooievaars. Voor mij een extra dimensie aan de schoonheid van het Groninger platteland. Ik zei hardop: wanneer gaat er weer ruralisatie plaats gaat vinden. Wanneer komt weer de trend naar landelijk wonen. De trend om niet in de stad maar op het platteland te willen wonen. Dat hebben we ook gezien in de jaren 1978. Die trend is nu, 35 jaar later, veel gemakkelijker omdat door mij en iedereen vanaf de hele wereld, vanaf elk continent gewerkt kan worden. ‘Mijn kantoor’ kan ik vanuit alle hotels, de meeste met gratis wifi, creëren. Ik krijg vrijwel nu al geen papieren post meer. Ik leest mijn e-mail en beantwoord dit direct. Ik bel, ongeacht uit welk land. Ik kan overal besluiten en beslissingen nemen en delegeren, waar ik ook bent. Wat een weelde! Ik ben veel flexibeler en doelgerichter geworden en heb nu op mijn 68e een sterk veranderde vorm van werken. Dit zal over 7 jaar, in 2020 nog veel makkelijker zijn. Dan ben ik nog maar 75 jaar. Dan is mijn kleinzoon niet op vakantie in Zuid Frankrijk maar werkt daar en zal dan daar een functioneel bezige man zijn. En Zuid Frankrijk ligt toch veel verder weg dan de zogenaamde krimpgebieden Limburg, Zeeland en Groningen? Nu het toch stil is in de kroeg…….

    BeantwoordenVerwijderen
  9. @Rienus. Als je gezondheid het toelaat dan werk je ook nog op je vijfenzeventigste?

    @Siko. Dat er snel een oplossing moest komen maar daar moet men natuurlijk wel over vergaderen. Twee dagen later antwoord. Wij kunnen niets voor je betekenen want de wet laat het niet toe. Een lang verhaal kort weergegeven. Wil er verder hier niets meer over zeggen.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Willem,
      dat is weer een geheel nieuwe vorm van Bull-Shit-Management...,
      verschuilen achter regels in plaats durven...

      Verwijderen
  10. Rienus niet iedereen heeft een beroep die je digitaal kunt in vervullen.
    Voorbeeld is de N33, die kun je niet realiseren achter je PC of laptop.Zelfs niet met een 3D printer. Als je dit gestalte wil geven zul je in weer en wind aan de slag moeten. En dan speelt afstand en stres wel een rol.(en dat heeft weer invloed op je levensverwachting)

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Wim, als maar een deel van de werkende mensen dat deden volgens het recept van Rienus, dan was de verdubbeling van de N33 niet nodig.

    BeantwoordenVerwijderen