Teller

woensdag 9 oktober 2013

09103013

Ik zou niet weten met welke tekst ik vandaag het Golden Peerd moet openen. Laat het bij het omdraaien van de virtuele sleutel, zodat een ieder naar binnen kan, om wat reuring in de zaak te brengen. Steek maar van wal!

11 opmerkingen:

  1. Goedemorgen,

    Een leuke dag in het vooruitzicht, eerst even naar Zwolle (kantoordag?!?!) en vanavond een vergadering over de Sint Nicolaasintocht. In Zuidbroek gaat hij op 23 november aan wal, inclusief een paar handen vol Zwarte Pieten. Tevens gaan we, net als 2 jaar terug, een braderie en een groots muziekfestijn organiseren. De V.v.V. Zuidbroek zit niet stil! Dus zet het alvast in uw agenda. Naast het mooiste feest van het Noorden, zorgt de V.v.V. Zuidbroek al jaren voor een prachtige intocht waarbij we dit jaar extra uitpakken.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Goedemorgen, die reuring komt wel als er weer verkiezingen zijn.
    Zelfs het Kritisch Oog heeft haar blik daar opgericht, las ik de vorige week in de Tussen Klappen.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Mogguh lui!

    Jan, geen gedoe met regenboogpieten mag ik hopen? Leuk plan om er wat meer mee te doen.

    Voor de rest: Mazzelmoj!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Goedemorgen, voor mij is iedere dag weer vol verassingen eerst even de dakje gedeeltelijk van de serre slopen en dan even naar Zwolle en vandaar krijg ik te horen waar nog meer iets te halen is.
    Vanmiddag de fundering even op breedte graven en als het een beetje mee zit morgen beton storten.

    Iets waar ik mij wel aan erger is dat iemand ontslag of ontslagen wordt dat zulke personen er niet veel op achteruit gaan door bepaalde regelingen.

    En Frans sorry voor de kopie's die ik af en toe stuur van bepaalde personen, want deze mensen erger ik mij mateloos aan.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Chris, ik heb niks tegen kopiën, maar je moet even checken of het klopt. Sommige informatie op Internet is pertinent onjuist of zwaar verouderd.

      Verwijderen
    2. En wat mr failbookX betreft: Het wachtgeld is kennelijk maar voor 4 maanden. 't Kon erger voor Stad!

      JP

      Verwijderen
    3. Zal wel zo zijn zoals jullie het zeggen, maar ik heb gelezen dat er over een paar honderdduizend gaat....

      En hier baal ik ontzettend van......bezuinigen oké dat zal wel moeten, maar het groeit al een tijdje sinds de jaren 80 wel heel erg scheef.

      Verwijderen
    4. Alleen de stad is dit voor dit jaar al kwijt.............

      Mag ik dan boos worden?

      Stad tonnen kwijt aan wachtgeld wethouders Geplaatst: 17:01 uur, woensdag 9 oktober 2013 R.T.V. Noord

      Aan zes oud-wethouders moet de gemeente Groningen wachtgeld betalen. Dit jaar is daarmee 430.000 euro gemoeid.

      Het gaat om de drie wethouders uit het vorige college die in de bestuurscrisis opstapten: Elly Pastoor, Karin Dekker en Frank de Vries. Ook drie wethouders uit een eerder college ontvangen nog wachtgeld: José van Schie, Peter Verschuren en Jaap Dijkstra.

      Opgestapte politici hebben het eerste jaar recht op tachtig procent van hun laatst verdiende loon, daarna op zeventig procent. Als ze een andere baan hebben, wordt dat bedrag met de uitkering verrekend. Zolang ze wachtgeld krijgen mogen ze in totaal niet meer binnenkrijgen dat wat ze als politicus verdienden.

      De gemeente wil niet zeggen hoeveel geld de oud-wethouders individueel ontvangen. Dinsdag maakte burgemeester Rehwinkel van Groningen bekend dat ook hij na zijn vertrek aanspraak maakt op de wachtgeldregeling.

      De SP benadrukt dat oud-wethouder Verschuren ieder jaar 20.000 euro aan ontvangen wachtgeld terugstort aan de gemeente. De partij keert aan haar volksvertegenwoordigers een modaal salaris uit. Dat gebeurde toen Verschuren wethouder was en ook nu hij wachtgeld ontvangt.

      Nee Ceer dit bepaalde de overheid.........

      Verwijderen
    5. Ook in Menterwolde zitten we nog met wachtgelden voor ex-wethouders. Ik denk twee, hooguit drie. Als de raad besluit dat het mooi geweest is en een wethouder of burgemeester naar het wachtgeld promoveert, dan lijkt wachtgeld me logisch. Dat wist de raad. Als een burgemeester of wethouder uit zichzelf opstapt, dan lijkt wachtgeld niet voor de hand te liggen. Maar hier en in Bellingwedde zijn wethouders door hun collega's van de apenrots geduwd. Dan vind ik het wel logisch dat ze wachtgeld krijgen en niet logisch dat hun collega's uitbreiding van hun taak en verhoging van hun vergoeding krijgen.

      Verwijderen
  5. Nodig tijd dat ze de wachtgeldregeling aanpakken. Rehwinkel gaat op kosten van de Groningers lekker in de Spaanse zon zitten. Bizar hoe slecht je kan presteren en toch een zak geld mee kan krijgen. Dat zou een gewone arbeider eens moeten doen, kan je 2 maand bij het UWV schooien om een schamele aanvulling.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. het vrijwilligers werk moet de pijn verzachten, ja die Peter R. is wel slim! En jij gelooft dat hij dat werk voor niets doet? Nee, op wonderen moet je nog even wachten, dat heeft tijd nodig. Verder zie ik Peter R. nog niet in de rij staan bij de voedselbanken.

    BeantwoordenVerwijderen